[ av@z @ 11.10.2004. 20:31 ] @
Intalirao sam Slackware i imam problem. Instalacija je prosla sve OK, namjestio sam LILO i kada pokrenem linux, on se ucita ali samo se nalaze 2 fajla, loadlin16c.zip i loadlin16c.txt. Procitao sam readme, i otisao sam u windows i porkenuo loadlin.bat koji sam nasao na Slackware cd-u i evo sta se pojavi:

Code:

Your current DOS/CPU configuration is:
  load buffer size: 0x00000000     , setup buffer s
  total memory:     0x00100000
  CPU is in V86 mode
  SetupIntercept: NO
  stat2: cpu_V86, but no VCPI available (check abor
  input params (size 0x0000):

LOADLIN started from DOS-prompt
WARNING: Not enough free memory (load buffer size)

Interesuje me kako da ovo rijesim i da konacno pokrenem linux?
Hvala.
[ caiser @ 11.10.2004. 21:18 ] @
Citat:
av@z: namjestio sam LILO

Si ti siguran da si namestio lilo? Da jesi ne bi morao da ides u windows i pokreces loadlin.
[ av@z @ 11.10.2004. 21:24 ] @
Pa da jesam, u LILO izborniku imam Windows i Linux, kada izaberem linux, on se ucitava i izbaci mi konzolu gdje se ulogujem. Ulogujem se kao root i kada izlistam fajlove samo se nalazi loadlin16c.txt i loadlin16c.zip.

Sta da radim???
[ filmil @ 11.10.2004. 21:37 ] @
IIRC, to i treba da se dobije.

f
[ caiser @ 11.10.2004. 21:46 ] @
Nisi ti to lepo instalirao. Formatiraj particiju pa sve iz pocetka.
[ av@z @ 11.10.2004. 23:30 ] @
Kako mislis nisam lijepo instalirao, sta treba da uradim i sta treba da se pojavi nakon instalacije kada startam linux?

U cemu je problem?!
[ NLO @ 12.10.2004. 00:12 ] @
ma zajebavaju te..
ako vidish neshto slicno ovome znaci da ti instalirao linux:
Using username "nlo".
Authenticating with public key "dsa-key-20040714"
Linux 2.4.26.

A total abstainer is one who abstains from everything
but abstention, and especially from inactivity in the affairs of others.
-- Ambrose Bierce

nlo@lonestar:~$

to ti je takozvana konzola :)
ono shto ti ocesh je najverovatnije graficko okruzenje a to startujesh komandom startx, mada ti sigurno odma nece raditi sve kako treba :)
zato uzmi lepo pa citaj o linuxu i isprobavaj..
da i zaboravi na loadlin..
[ Tyler Durden @ 12.10.2004. 10:32 ] @
I meni se čini da tu nešto nije prošlo ok sa instalacijom? Kako si radio instalaciju?
[ av@z @ 12.10.2004. 18:32 ] @
Hvala sada je sve uredu pokrenuo sam sa startx. Ali me jos zanima da li mogu pokrenuti linux iz windowsa ili windows iz linuxa i kako?

Zahvaljujem.
[ BytEfLUSh @ 12.10.2004. 18:37 ] @
Aha, program se zove vmware...
[ Sundance @ 12.10.2004. 19:02 ] @
Imaju jos i (MS/ex Connectix) VirtualPC, UML, Bochs, Xen, neki valjaju manje, neki vise, neki su spori (bochs) a neki su superbrzi (vmware), ali vmware je najbolji za all-around.

Ako imas recimo instaliran linux na disku, mozes bootati windoze i onda u vmware bootati linux sa fizicke particije i uzivati u oba OS-a. Mozes i obrnuto, naravno :) Ovo dobro dodje ako ne znas na linuxu sloziti winmodem, pa mozes preko vmware bridge-ati internet vezu preko virtualnog NAT-a, u linuxu opalis dhcpcd i surfas dok kazes keks.