[ Mladenko @ 14.10.2004. 11:27 ] @
Kako da kombinujem PHP i WML? Kada iz WML-a pozovem PHP kaze da je to text/html i da nece da prikaza..... |
[ Mladenko @ 14.10.2004. 11:27 ] @
[ bzero @ 14.10.2004. 11:42 ] @
Stavi header da se zna da nije text/html:
Code: header('Content-type: text/vnd.wap.wml'); [ u_m @ 14.10.2004. 12:38 ] @
Citat: Mladenko: Kada iz WML-a pozovem PHP kaze da je to text/html i da nece da prikaza..... -- 1. pa trebas podesiti da se i wml stranice tretiraju kao php ili -- 2. preimenuj taj wml u php i ubaci na vrhu ovo sta ti je bzero predlozio 1. ubaci u podesavanje servera(apache) ili u .htaccess koji se nalazi u istom dir-u u kom je i taj wml fajl : Code: i sad ce server wml tretirati kao php, pa svaki put moras slati header.AddType application/x-httpd-php wml 2. mislim da je jasno, mobilnom je svedno kako se fajl zove ako dobija pravi header [ Mladenko @ 15.10.2004. 14:51 ] @
1. Ja ne pokusavam da WML pretvorim u PHP nego hocu da WML pozove
externu PHP skriptu koja se nalazi u istom foleru I da prosledim podatke kroz URL (nesto.php?a=b) I da se rezultat posle ispise u WML formatu. WML I PHP ne rade isti posao isto kao HTML I PHP tako da preimenovanje WML-a u PHP nece moci. PHP-ov parser ce da izbaci gresku jer neprepoznaje tagove kao redovne komande. Kada ubacim ono sto ste mi rekli dobijem "Not wml content" error. 2. Ja nemam Apache nego IIS. [ bzero @ 15.10.2004. 15:30 ] @
Citat: WML I PHP ne rade isti posao isto kao HTML I PHP tako da preimenovanje WML-a u PHP nece moci. PHP-ov parser ce da izbaci gresku jer neprepoznaje tagove kao redovne komande. PHP-ov parser ce da parsisa samo ono sto se nalazi izmedju PHP tagova (<?php i ?>), ono sto se nalazi izvan toga niti parsira, niti ga zanima, prema tome svejedno je da li je to HTML, WML, XML ili stagod... Sa stanovista PHP-a svejedno je da li imas: Code: <?php header('Content-type: text/html); ...neki php ... ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> ... neki html ... ili: Code: <?php header('Content-type: text/vnd.wap.wml'); ...neki php ... print '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?' . '>'; ?> <!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.3//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/wml13.dtd"> <wml> <card id ="cardid" title="<?php print $title ?>"> ... neki wml ... [ Mladenko @ 16.10.2004. 21:30 ] @
A koja su MIME podesavanja za IIS? Da IIS gleda WML kao PHP. Jer dobijam
poruke: Code: Not wml content : [Content Preview] <_!!not_wml_content><?php header("Content-type: text/vnd.wap.wml"); print "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?" . ">'; = "Naslov"; ?><!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.3//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/wml13.dtd"><wml><card id="cardid" title="<?php print ?>"></card></wml></_!!not_wml_content> [End] [ u_m @ 17.10.2004. 21:18 ] @
ne gleda, jer da gleda izvsio bi te php komande, probaj kao sto sam ti rekao da ga preimenujes u php. isti taj fajl preimenuj u php, pa probaj.
za "pozivanje php-a iz wml-a" (ovdje si se lose izrazio jer u php-u postoji include komanda koja bas poziva fajl, a ovo sto ti hoces je: ) napravi link obican link tipa: Code: aaa.php?a=1&b=2 a ako hoces da prosljedis promjenjive koristi $(a) umjesto broja 1 u gornjem primjeru pozdrav [ Mladenko @ 19.10.2004. 12:42 ] @
Hvala, proradilo je!!!! Sada mogu da mali WML dek poboljsam PHP-om.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|