[ milanvla @ 14.10.2004. 12:49 ] @
Evo sta me zanima: na pirmer na sajtu zelim da jednom dnevno startujem neki script koji odradi neki posao, nebitno sta i kako sada ja sam to ovako radio jednostavno taj script ubacim na prvu stranicu sajta i kazem mu da se samo jednom dnevno izvrsi u bazi imam jednu tabelu sa samo jednim poljem a to je datum dd/mm/yyyy i samo proverim prvo da li je datum danasnji ako nije izvrsim script i update datum a ako jeste nista, idem dalje sada ovo nije elegantno resenje jer taj script mozda zahteva malo duze vreme, par sekundi, za izvrsenje i ne zelim da neko ceka da se otvori sajt zbog toga, iako se to desava samo jednom posetiocu dnevno druga varijanta je da taj scrip stavim kao posebdnu stranicu i jednom dnevno ga startujem, ali to opet nije elegantno resenje zanima me dakle ovo, a sigran sam da postoji, kako podesiti na serveru da se u odredjeno doba startuje nesto na primer taj script i time bi resenje bilo gotovo? moze li mi neko pomoci ili me bar uputiti kako da dodjem do resenje i kako se zove ovo sto trazim? Hvala |