[ perovic @ 14.10.2004. 19:44 ] @
Zelim da kupim pomenuti DVD Player TEVION 4000, citao sam na netu malo o njemu, ne izgleda mi lose, ali me zanima da li ga neko ima i kakva su mu iskustva. Prevashodno mislim na reprodukovanje DivX filmova sa srpskim prevodom. Cena mu je 90 E, 1 godina garancije
[ somazoki @ 15.10.2004. 09:48 ] @
Ja imam taj Tevion 4000.

Ima titlove ali nema kukice , zut su boje i male!

Ali sve zivo cita!!!

Za te pare jako dobar DVD-DIVx player!

Meni nije veliki problem te kukice zato sto dobro znam engleski!

Mozda ce biti i neki novi firmware !!

Pozdav Zoki
[ perovic @ 15.10.2004. 15:05 ] @
da, nasao sam na netu novi firmware za Tevion 4000, ali je on jos u Beta fazi. Ne znam da li ce novi firmware resiti problem SCG karaktera. Trazeci po netu skontao sam da jedino SkyVision DVD DivX player moze ocitati DivX + sr subtititle korektno. Trazio sam ga u SU i u NS, ali nisam ga nigde nasao. Da li neko zna u NS ili SU gde da ga nabavim.
[ dgojic @ 16.10.2004. 15:30 ] @
Ovaj uredjaj se pojavio i u Pancevu i cena mu je 120 e - po meni preskupo. Za razliku od 30-tak evra, isplati se otici do Beograda...
[ milos64 @ 17.10.2004. 17:51 ] @
Imam ovaj dvd,divx plejer,kao sto su vec rekli ne cita nase fontove u divx formatu,ali ne samo to,vec kad naidje na nas font on ne samo da nema kukicu,vec ubaci skroz drugo slovo,ili preskoci i to i slovo iza njega,tako da je za nekog ko ne zna Engleski prilicno mucno razumeti film.Ja sam taj problem ublazio,tako sto titlove prethodno preradim u wordu,tako sto umesto nasih ubacim latinicna slova bez kukica,(napr slovo c umesto č i ć)i umesto malih ubacim sva velika slova pa je znatno citljivije.Oduzme mi nesto vremena,ali dobro.
Originalne dvd diskove cita naravno perfektno, i zvuk je super,ali problem je i sto ne cita narezane Dvd diskove.Probao sam Verbatim i Princo, r- diskove,ali ili nece uopste da radi ili ide pa stane.Ako neko zna resenje tog problema neka mi odgovori.
Osim ovih "problemcica",nemam nekih zamerki,mislim da je dosta kvalitetniji uredjaj od SkY-a,video sam po internetu,po forumima da se dosta koristi u Nemackoj i Holandiji,kao i po Istocnoj Evropi,ali na zalost svi ti forumi su na Nemackom,pa nisam bog zna sta razumeo.
[ perovic @ 18.10.2004. 10:39 ] @
Jesi li probao i sta se dobija updateom firmware-a ?
Firmware Update BETA DVD 4000 Tevion Software Software 920KB ::: http://www.siemssen.de/admin/files/1450441756408263f5defba.zip

Je li postupak narezati raspakovane fajlove na CD, ubaciti i pustiti da se odradi update ? Jedan momak koji je distributer za Tevion mi rece da rade na prevodu, da su c (cevap) i c (caj) odradjeni i da ce sve finalizovati za 3-4 nedelje. Koliko je ova informacija tacna, ne znam, samo je prenosim.

Valjda ce povecati malo velicinu divx prevoda i dati mu crni outline (to se ja nadam samo)
[ milos64 @ 18.10.2004. 13:47 ] @
Nisam pokusavao nista sa tim firmware-om,na originalnoj kutiji u kojoj je bio plejer je bio datum april 2004.,a posto je taj firmware od tada,(april 2004)mislio sam da je vec u fabrici uradjen update.Koliko sam video na sajtu taj update se uglavnom odnosi na stabilnost kod rada sa novijim kodecima,ne verujem da su jos u aprilu razmisljali o srpskim slovima,kod nas se Tevion 4000 pojavio 3-4 meseca kasnije.Pogledaj ovaj forum,na Engleskom je http://www.videohelp.com/dvdpl...id=4116&Search=Search&
tamo takodje kazu da imaju problema sa rezanim dvd diskovima
Citao sam na netu da je dovoljno disk sa narezanim updateom ubaciti u plejer i da sve radi sam,da se saceka samo da se sam ugasi,ali nisam probao.Koliko vidim servis za Tevion je u Subotici-Kovac Karolj ulica Cara Dusana 5,najbolje je da tamo pitas.Ako ides tamo pitaj ga i za rezane DVD da li ima neka caka da rade.pozdrav,Milos
[ somazoki @ 19.10.2004. 15:08 ] @

Pozdrav!

U vezi DVD-R diskove! Ja sam stavio princo DVD-R i Verbatim DVD-R i cita iz cuga!!!!! Samo jednom nije hteo da cita jedan DVD-R ovaj DVD sam iznamljivao iz DVD Kluba i rekli su da taj DVD je bilo i ostalima pravio probleme!
Nije bilo problema nijednog diska za sada!! kuc.kuc.kuc

Zoki!

[ perovic @ 19.10.2004. 15:26 ] @
distributer za Tevion je MediaLand. Drze ga neki OK momci.
Za DVD rezane diskove ne verujem da ima problema, posto sam probao par komada i svi rade kako treba. Meni je player super, jedino je velika mana prevod na DivX. Imam informacije (sa rezervom prihvatite) da ce biti firmware novi koji nece biti na netu, ali imace srpski meni i odradice se nasa slova za DivX. Ako bude sve ovo, ja cu ga dobiti (1 MB) pa cu ga postaviti negde za download. Sve ovo ocekuje se u narednih par nedelja.
[ milos64 @ 23.10.2004. 23:51 ] @
Probao sam danas rezane dvd diskove koji nisu hteli da rade kod mene na drugom Tevionu i radili su,dakle,mom plejeru nesto fali,nije generalna mana
[ ramiro @ 30.10.2004. 20:43 ] @
Pozdrav svima!
Pre nedelju dana sam kupio pomenuti DVD player i za sada sam jako zadovoljan...Sve sto sam stavio u njega prepoznao je i čitao je bez problema. Kao i kod ostalih, ne prepoznaje nasa slova kod DVX formata, pa me zanima kada izlazi nadogradnja?
Ako neko ima informaciju, molim da što pre objavi
[ avdo321 @ 31.10.2004. 00:05 ] @
RAdi upgrade bez problema narezes ga na cd ubacis i sve odradi samo ja nisam "skonto "da je nesto popravio.Ako nekobude imao upgrade sa čžš slovima neka "vristi"!!!
[ kUdtiHaEX @ 04.12.2004. 11:14 ] @
Dizem temu iz mrtvih jer mi treba pomoc - update fiwmwarea je totalno unistio uredjaj koji ne radi tako dobro kao pre. Da li iko ima originalni firmware koji dolazi sa plejerom, i da li iko na bilo koji nacin moze dostaviti isti?
[ sasau @ 07.12.2004. 21:50 ] @
Imao u posedu DVD 4000 koji ispravno prikazuje nasa slova + je titl velik i lep + bela slova crni outline.
Dakle idealno!

DVD-R je citao ok, kao i orginale i DivX.

Probao samo par komada jer.. crkao nakon 4 filma ili oko 10 sati akanja! :)

Zvuk ide, ali je slika nesto crno bela, zestoko deformisana tako da se jedva nazire sadrzaj, neupotrebljivo.

Odnet na zamenu, dobijam drugi, nije problem.

Ali, da rade nasa slova, rade!
[ perovic @ 07.12.2004. 23:26 ] @
hajde ako imas da okacis negde ili ako znas gde ima da se skine taj firmware za Tevion 4000 koji prikazuje i nasa slova ....
[ zek @ 08.12.2004. 11:31 ] @
Gde si pazario tvoj Tevion 4000
[ spix @ 15.12.2004. 22:15 ] @
Imam Tevion DVD 4000 cita sve osim nasih slova, Postoji firmware od jula
ali nisam probao dali radi
http://studweb.studserv.uni-st...31278/dvd4000/DVD4000-Juli.zip
[ bassman @ 20.12.2004. 12:36 ] @
Zdravo ljudi.
Nabavio sam novi firmware za Tevion DVD 4000 koji bi trebao
da ima bela slova sa pozadinom (za DivX) ali ga jos nisam
isprobao jer nisam siguran kako, ako zelite okacicu ga negde
na netu pa probajte
Pozdrav
[ ramiro @ 20.12.2004. 23:07 ] @
Okaci ga negde, bassman-e, da probamo. cekam dugo taj firmware. Gde si ga nasao? Kako kod tebe radi?
Pozdrav
[ bassman @ 21.12.2004. 19:30 ] @
Ipak je nekakva prevara u pitanju, kad sam probao da ga ubacim
plejer izbaci poruku CHECKSUM ERROR, izlgleda da se neko zezao sa
tim firmware-om,moracemo da cekamo ove kretene iz Teviona da se smiluju i naprave konacno taj firmware. Ja sam pokusao da ih kontaktiram putem e-maila
ali ne odgovaraju
Pozdrav
[ ramiro @ 21.12.2004. 21:35 ] @
Steta, ja sam se bas ponadao....Inace sam ja jos 1.11.2004. kontaktirao Siemssen Service-Center, objasnio im sta nas sve muci na ovim prostorima i evo sta su mi odgovorili:
Dear Mr. Rakic,

thank you for your email.
You can download the newest version of the firmware on our homepage
www.siemssen.de under
Service,Downloads.
Unfortunately the firmware doesn?t improve subtitle appearance.
We regret to inform you that we haven?t any solution for this
problem.

If you have any further questions, please contact us per email or per
telephone.

Yours sincerely

Siemssen Service-Center
Breitefeld 15
64839 Münster
Tel. 01805-000120

Jedino da ih stalno "bombrdujemo" zahtevima za firmwareom,mozda i dobijemo sta trazimo. Pozdrav svima
[ perovic @ 24.12.2004. 10:33 ] @
EVo i meni stize jutros odgovor: (jeste da bas ne znaju da sprachuju engleski, ali trude se .. )

Dear Mr. Perovic,

thank you for the Question by the DVD 4000.

Were sorry but The Player was made only for Germany.

He can not read Serbian Subtitles and nothing planned to change this.

More Questions please contac us.

Yours sincerely

Siemssen Service-Center
Breitefeld 15
64839 Münster
Tel. 01805-000120

[ so.horbi @ 07.01.2005. 22:21 ] @
Ako neko od Vas ima najnoviji firmware za TEVION DVD 4000, koji ima srpski subtittle i drugacija slova (ne mala i zuta), neka se javi!
Hvala unapred!
[ perovic @ 10.01.2005. 11:23 ] @
Makar da izbace firmware sa vecim slovima i sa outline-om, pa makar i bez podrske za nasa slova. Inace, primetio sam da u nekim novije kompresovanim DivX filmovima slika deluje zamuceno i nemoguce je gledati film - predpostavljam da su ti filmovi kompresovani u kodeke koji trenutni firmware be podrzava.
Ne rece niko je li probao onaj Beta firmware koji se na sajtu ?
[ perovic @ 10.01.2005. 13:08 ] @
Sad su me kontaktirali iz Teviona...
rekose da ce finalni FIRMWARE update biti postavljen na sajt krajem meseca.
[ crveni 91 @ 10.01.2005. 23:59 ] @
Citat:
perovic: Sad su me kontaktirali iz Teviona...
rekose da ce finalni FIRMWARE update biti postavljen na sajt krajem meseca.

Jeli zezas ili si stvarno dobio odgovor ? Nemoj nas muciti
[ milos64 @ 11.01.2005. 00:08 ] @
da li su ti rekli kakva poboljsanja donosi taj firmware?to moze da bude samo da podrzava novije kodeke,ne verujem da ce raditi nesto na titlu
[ perovic @ 11.01.2005. 01:13 ] @
Evo poruke koju sam dobio pre par sati. Bili su kratki i jasni... Nista vise od ovoga ne znam

[ IsNoGood @ 24.01.2005. 14:27 ] @
Ej ima nesto novo za TEVION DVD 4000, neki novi software sa vecim fontovima???
[ crveni 91 @ 24.01.2005. 21:00 ] @
Citat:
IsNoGood: Ej ima nesto novo za TEVION DVD 4000, neki novi software sa vecim fontovima???

Gde ?
[ bassman @ 12.02.2005. 19:00 ] @
Ovi skotovi postavise finalnu verziju Firmware-a za DVD 4000 a ustvari to je ona ista verzija koja i do sada bila na sajtu samo su joj promenili ime stvarno nemam reci
azurni su sto posto da sam znao nikada nebih kupio njihov plejer
[ perovic @ 12.02.2005. 19:55 ] @
Nisi citao sta stoji u opisu iza toga na sajtu:

Version von 2004. Finale Version ab Mitte März verfügbar.

[ milos64 @ 13.02.2005. 19:44 ] @
perovicu,jesi li probao niovi firmware,sta donosi novo?Kada sam ga skidao -flashget (downloadmanager)mi je signalizirao da taj fajl vec imam,tj. da je onaj stari fajl,a i kad sam ga skinuo i pogledao properties tog fajla video sam da je iz aprila 2004.Ne znam o cemu se radi.Inace,nabavio sam i philips 630 i sa ovog foruma sam nasao fazon kako da slova dobiju crnu pozadinu i mogu Vam reci da je super.
[ perovic @ 13.02.2005. 20:00 ] @
Pa nisu oni menjali sam fajl - firmware. On je ostao isti, stari, kao što si i rekao, od Aprila 2004 godine. Na sajtu su samo tom firmware-u promenili ime (nije više Beta), a u Info su stavili informaciju da se firmware za 2005 godinu pojavljuje sredinom marta, tako da je to to .. ostaje nam samo da sačekamo još mesec dana...

Btw. Kako si uspeo da na Philips-u dobiješ crnu pozadinu na slovima ?
[ milos64 @ 13.02.2005. 22:17 ] @
Sto se tice philipsa,procitao sam sve tekstove na forumu i nasao ovaj tekst,izvinjavam se onome ko je to pronasao,ali nisam mu zapamtio korisnicko ime:

"Evo uputstvo (kod mene radi):
1. ubaciš disk sa divx filmom i titlom.
2. izabereš titl (DIVX SUBTITLE SELECTED),
3. pritisneš DISC MENU dugme (da se isključi meni za izbor fajlova).
4. nakon toga bi trebalo da krene film i nakon što završi READING INDEX i film krene...
5. dva puta brzo pritisneš SYSTEM MENU.
6. nakon ovog bi trebalo da nastavi film, ali titl sada ima poluprovidnu pozadinu iza slova."

apsolutno je tacno,probao sam,
ja sam jos sva slova pomocu Worda,jedno po jedno,celu tastaturu,(jer ne umem drugacije,a verovatno bi neko znao da uradi program za to) PRETVORIO U VELIKA i bez kvrzica i super je.
[ perovic @ 14.02.2005. 05:44 ] @
evo ti pomoć za Word (za 30 sec "obradiš" čitav subtitle)

otvoriš subtitle fajl u Wordu:
1. Select All (Ctrl + A)
2. Format -> Font -> Uključis opciju "All caps"
--- dobijamo sva slova prevoda da su VELIKA

idemo dalje:
Edit -> Replace:
find what: č
replace with: c
OPCIJA "Replace all"

ponovimo:
find what: š
replace with: s
OPCIJA "Replace all"

ponovimo:
find what: đ
replace with: dj
OPCIJA "Replace all"

......... i tako dalje za sve naše karaktere
To ti je to .. i tebi i svima onima koji imaju potrebe za ovim !
[ ljbm @ 23.02.2005. 09:26 ] @
Cao,
ima li sta novo za subtitle na srpskom za Tevion 4000 ?
[ dbt @ 23.02.2005. 11:10 ] @
Slican slucaj - isao sam na onaj www.siemmsen-ili-kako-vec-bese, ali nisam nasao ni service, a kamoli downloads, a imam isti problem sa srpskim, odnosno malim titlom. Sta se tu moze uciniti - da povecam slova, ubacim srpski i stavim crnu pozadinu?
[ perovic @ 01.03.2005. 01:23 ] @
evo ti direktan link za "Download" stranicu (koji ti, barem za sada, ne vredi mnogo)
http://www.siemssen.de/working...ervice_2.php?content=downloads
Cekamo recimo sredinu Marta, da vidimo hoce li novi firmware popraviti nesto.
[ bassman @ 29.03.2005. 19:11 ] @
Ej ljudi ja vise nisam mogao da cekam da ovi ****** nesto naprave sa firmware-om
pa sam uspeo da izmenim odnosno popravim postojeci.
Uspeo sam da ubacim veca slova (divx subtitle) bela su i imaju outline
sasvim je podnoslivo za gledanje
Nazalost nisam dovoljno strucan da ubacim i podrsku za nasa slova nadam se da ce oni uraditi nesto po tom pitanju
Inace ovaj moj firmware je proveren radi 100%
Ako ste zainteresovani javite se ovde a ja cu ga okaciti negde za download
ako imate predlog gde da ga okacim javite

BeastMaster: Ubuduće se trudi da izbegavaš "teške" reči i psovke, hvala.

[Ovu poruku je menjao BeastMaster dana 29.03.2005. u 20:39 GMT+1]
[ perovic @ 29.03.2005. 19:31 ] @
daj ga meni na mail.. pa cu ga okačiti na neki sajt i daću ovde ljudima link za download. Pošalji mi na mail webmaster(at)azofert.biz
[ perovic @ 29.03.2005. 20:53 ] @
Evo dobio sam novu verziju Firmware-a za Tevion 4000.
Poslao mi je Bassman na mail, kao i uputstvo kako se flashuje koje ovde pastujem:

Narezes bank30.rom na cd ili na rw obavezno finalizujes disk (zatvoris ga) ako imas opciju u programu za rezanje odaberi DISC AT ONCE bitno je da ne bude multissesion.
Ubacis disk u plejer i normano zatvoris vratanca.Sledece sto ces videti je ne znam bas tacan redosled ali READING, FLASH,ERASE i WRITING ,pustis ga da sve sam odradi do kraja.
Kada bude zavrsio on ce se sam iskljuciti cak ce mu se isljuciti i standby.
Onda ga iskljucis pozadi na prekidacu i sacekaj 5 do 10 sekundi pre nego sto ga ponovo ukljucis.
Kad ga budes ukljucio pozadi prvo pritisni EJECT na samom plejeru ne na daljinskom da nebi ponovo poceo da ucitava flash i disk ce izaci.
Zapamti nikako ga ne prekidaj ni na koji nacin dok se ucitava firmware i dok se sam ne iskljuci.

Link za download firmware-a je www.azofert.biz/tevion/bank30.rom
Velicina fajla je 1 MB
[ bassman @ 30.03.2005. 20:53 ] @
Kako si uspeo da ubacis firmware za download sa sajta za djubrenje
"azofert"
[ bassman @ 30.03.2005. 20:58 ] @
Jel`probao neko firmware,jeste li zadovoljni ne plasite se
slobodno ga ubacite,danas sam ga ubacio na jos jedan plejer
normalno Tevion DVD 4000
i 100% radi
[ crveni 91 @ 30.03.2005. 22:07 ] @

Ja sam ga ubacio i radi sasvim OK
[ fatboy @ 31.03.2005. 14:55 ] @
Ja sam ubacio takodje ovaj firmware u Tevion4000 pa me interesuje
da li postoji verzija u kojoj se domaca slova korektno prikazuju,
jer sada mi guta sva domaca slova... Jedino sto je sam subtitle
citljiviji....

poz!
[ bassman @ 31.03.2005. 21:36 ] @
Nazalost jos uvek nema podrske za nasa slova
Jedino ti ostaje da promenis slova u s,c,z,c,dj da nebi gutao
Objasnjenje kako se to radi imas u ovom istom forumu samo ga pazljivo
pogledaj od pocetka
[ perovic @ 03.04.2005. 20:19 ] @
Evo ga sada preradjena verzija izmenjenog firmware-a :-) uh kako sam ovo lepo sročio ...
Prevod u DivX filmovima je još veći (a samim tim i čitljiviji)
Javite kako vam se čini u odnosu na prethodnu verziju...

Zahvalnost Bassman-u ([email protected]) koji ga je "odradio"

link za download:
www.azofert.biz/tevion2/bank30.rom (1 MB)
[ crveni 91 @ 10.04.2005. 15:53 ] @
Jeli ko probao novi firmware od Perovica ?
[ bassman @ 11.04.2005. 19:50 ] @
Ja sam napravio jos jedan koji podrzava nasa slova uz nekoliko sitnih
caka i poslao ga Perovicu da ga postavi negde za download,
to je bilo jos pre nekoliko dana ali se Perovic uopste ne javlja
ne znam zasto

GDE SI BRATE PERO
[ perovic @ 12.04.2005. 01:03 ] @

Evo ga ZIP fajl u kome se nalazi "novi" firmware i uputstvo na koji način postići prikazivanje naših slova
Fajl je veličine 911 KB i nalazi se na adresi: www.azofert.biz/tevion2/bank30.zip

[ bassman @ 12.04.2005. 20:34 ] @
Ovi "majstori" iz Teviona su promenili nesto u download sekciji
pored onog starog firmware-a stoji tekst na nemackom

"Zu diesem Download gibt es keine weitere Beschreibung!"

Ako neko razume sta ovo znaci neka mi prevede
unapred hvala
[ perovic @ 12.04.2005. 22:06 ] @
jel to isti fajl kao što je i ranije postojao ili su ga promenili ?
[ bassman @ 12.04.2005. 22:43 ] @
Ma isti brate samo su promenili ovaj tekst u objasnjenju pored
jel` znas sta znaci ovo, ja govorim engleski ali nemacki ne znam ni malo
[ bassman @ 18.04.2005. 23:00 ] @
Jel`probao neko firmware sa Srpskim slovima,dali uopste kod nekog radi
[ milutinbre @ 04.05.2005. 14:27 ] @
Perovicu, ovo mi deluje kao da plejer podrzava nasa slova, i da mu treba samo promeniti kodnu stranu. imas li ideju kako se to radi, da se ukuca neka sifra ili slicno?
[ IsNoGood @ 04.05.2005. 15:06 ] @
Citat:
bassman: Ovi "majstori" iz Teviona su promenili nesto u download sekciji
pored onog starog firmware-a stoji tekst na nemackom

"Zu diesem Download gibt es keine weitere Beschreibung!"

Ako neko razume sta ovo znaci neka mi prevede
unapred hvala

To ti znaci:
"Za ovaj download ne postoji vise objasnjenje"
ili na engleskom:
"To this download, there is no further description"

[ ramiro @ 16.05.2005. 18:56 ] @
Upravo sam uspesno instalirao poslednju verziju firmware-a sa ovog foruma. Sve je proslo bez ikakvih problema i sjajno radi. I dalje nema nasih slova, ali je mnogo lakse da se cita. Hvala na trudu, odlicno je.
By the way, ko je postavio onu slicicu jednookog? Moze li se to promeniti i kako?
Pozdrav svima
[ malen @ 21.07.2005. 11:06 ] @
Molim da me neko uputi gde mogu pronaci ili ako neko ima bin fajl iz eproma za DVD plejer TEVION 4000. To je fajl duzine 128 k. Potrebno mi je radi novog punjenja eproma DVD plejera jer sam ga prilikom flesovanja ubio. HVALA
[email protected] 065/2197001
[ dbt @ 23.03.2006. 11:10 ] @
Ima li ko kakvih novosti oko nekog firmware-a ili nasih slova za tevion 4000?
[ alfa2005 @ 11.05.2006. 23:01 ] @
Izgleda da novosti nema.Na zapadu nista novo
[ sstrizic @ 05.06.2006. 19:32 ] @
Jel može netko obnoviti link na kojem je firmware za Tevion 4000 prerađen za naša slova!
Ili još bolje ako je netko do sada napravio nešto još bolje! THX!
[ eLAB @ 08.06.2006. 19:35 ] @
Pozdrav svima,

molio bih da neko postavi firmware za Teviona koji omogucava citanje nasih slova ili makar onaj firmware sa vecim belim slovima, ili bilo sta drugo samo da nije ovo "malo zuto njesra"!!!

Moze link ili na private mail, svejedno...

[email protected]

Pozdrav i hvala,
Dejan.