[ Vedran21 @ 19.10.2004. 17:29 ] @
Može li se uz pomoć Power Pointa ili Microsoft Publishera napraviti web stranica. Zapravo tražim program u kojem se ne mora pisati po kodovima. Postoji li to? |
[ Vedran21 @ 19.10.2004. 17:29 ] @
[ Ilija Studen @ 19.10.2004. 18:10 ] @
Macromedia Dreamweaver i/ili Microsoft FrontPage. Može i Adobe GoLive.
Sortirano po kvalitetu: - Dreamweaver - GoLive - FrontPage Za početak sasvim dovoljno. Napominjem ZA POČETAK. Ako hoćeš da radiš pro neke stvari trebaće ti daleko više od poznavanja ovih programa... [ marko85 @ 19.10.2004. 22:02 ] @
Moze i u Microsoft Word hehe.
Pozdrav [ BytEfLUSh @ 20.10.2004. 01:41 ] @
U potpunosti se slažem sa axez-om.
Vedrane, nauči HTML.......... [ bukovski @ 20.10.2004. 02:22 ] @
Ma pusti to veruj. Tebi najverovatnije nece trebati sve to (naravno ako nemislis da se profesionalno bavis time) sasvim ti je dovoljan dreamweaver i to cetvorka ja ga koristim + jos jedno 100 alata i zavrsava poso 70 posto. Normalno ako zelis da naucis zasto nesto radi tako i zasto nesto ide tu uci i html mada za osnovne stvari i za polu ozbiljan rad nije potrebno veruj. E sad sve je na tebi znam da ce me milion njih pokopati zbog ove izjave ali je tako danas stavidistodobijes programi rade dosta ddobro ali naravno i njih moras da naucis mada i malo koda cisto da ga podesih da se stranice bolje ponasa (citaj brze ucitava)
p.s. mozes i flesh sada je to popularno mada ja licno ga nevolim [ BobMarley @ 20.10.2004. 02:57 ] @
samo me zanima kojih je to 100 (khrm STO) alatki potrebno za kreiranje stranica ?
koliko ja znam dovoljno je neki dobar program za grafiku i ako si freak i mazohista cak ti ni dreamweaver ne treba ... [ Ilija Studen @ 20.10.2004. 07:48 ] @
Što znači da sam ja freak i mezohista?
Jako je lepo kada program radi za tebe, ali kada taj isti program brlja i pravi sranja onda to baš i nije lepo. Niste krivi vi (grupa koja koristi DW i ne poznaje XHTML i srodne tehnologije), krivi su browseri što špagete od koda prikazuju "kako treba"... Inače, špagete su za jelo, ne za web... [ Vranac @ 20.10.2004. 08:32 ] @
Citat: Ilija Studen: Što znači da sam ja freak i mezohista? Evo i ja ti se pridruzujem kao freak, samo kazi mi sta znaci mezohista (jerbo ako se mezi i tu se prikljucujem) :) [ BytEfLUSh @ 20.10.2004. 09:16 ] @
Me too, što bi rekli... Freak i sadista... uhm, mislim... mazohista..... da...
[ abishai @ 20.10.2004. 15:30 ] @
Uzmi Dreamweaver. U Photoshop-u pravi slike i uspeces da uradis fin sajt. Ako ti nesto nije jasno u Dreamweaver ukljuci Help fajl (ja sam poceo od njega, kada sam prvi put upalio ovaj program). Kasnije ne bi bilo lose da pocnes da ucis "kodove", ako planiras da napravis nesto ozbiljnije.
[ Srki__ @ 21.10.2004. 01:17 ] @
mozes jednostavno da napravis u photoshop-u stranicu kakvu hoces (sliku), iseces je i redjas linkove koje hoces (mozes u front page-u). posle ces krenuti sa usavrsavanjem sam od sebe, koristi flash ili swishmax (mozes da pravis ludnice od textova), ubacujes elemente, u DW je najlakse ubacili rollover image (napravis dugme u photoshopu, dodajes text i redjas po sajtu),u front page-u imas gotove galerije slika (za pocetak).......
sve zavisi koliko daleko hoces da ides [ Bojan Zivanovic @ 23.10.2004. 18:41 ] @
Ja sam freak wannabe ;)
U centru za talente imali anketu, i bilo pitanje "Koje razvojno okruzenje koristis za web programiranje/dizajn", ja stavio notepad, ljudi me gledaju 8-) [ BytEfLUSh @ 23.10.2004. 19:11 ] @
Pa i ja bih te tako gledao... Nije valjda da startuješ Notepad pod Wine-om???
:) [ -zombie- @ 25.10.2004. 13:57 ] @
i ja bi te tako gledao..
mislim, pored tolikih pismenih editora, ti koristiš onaj najnepismeniji? jedno je pisati kod bez čarobnjaka (aka DW), a sasvim drugo pisati kod bez "osnovnih" editorskih mogućnosti, dalje bez bojenja, code-completition, i drugih "naprednih" mogućnosti.. [ maso @ 25.10.2004. 16:43 ] @
Najbolji ti je Cute Site Builder. Jednostavno sve radiš grafički.
ubaciješ što želiš. napiši to u google i negdje ce ti ga naci [ Ilija Studen @ 25.10.2004. 19:00 ] @
Sve knjige koje pričaju o web dizajnu (programiranju, srodnoj tematici) obično počinju tako što kažu da ti za web nije potreban nikakav specijalizovan program i da ti je dovoljan notepad ili alternativa sa drugih platformi...
Ali, ja do sada nisam video nikoga ko je stranice radio u Notepadu. Možda sitnije intervencije kada edituješ na mašini gde nemaš svoj "toolkit", ali da se baš radi u Notepadu... Inače, od editora koristim: - ZendStudio, PHP IDE - XMLSpy HE 2004, XHTML - TopStyle, CSS (mada često CSS editujem u prvom editoru koji mi je uključen, npr. u Zendu) Sve odlični specijalizovani editori, svaki jak (uglavnom nedostižan :) ) u oblasti kojoj je namenjen. [ KnightOfDoom @ 25.10.2004. 19:01 ] @
Ma notepad je zakon (ozbiljno)!
[ BytEfLUSh @ 25.10.2004. 19:30 ] @
KWrite i KEdit su mnogo bolji od Notepad-a...
A inače ja sam sve stranice koje sam napravio radio u tim programima... [ Marko Bijelic @ 25.10.2004. 23:00 ] @
Priče o kodiranju u notepadu predstavljaju diletantsko kurčenje....
Ja standardno pičim EditPlus, prije nekoliko nedelja sticajem okolnosti jedan projekat sam radio na PowerBook G4, odnosno na Macu i totalno me iznenadila podrška u vidu razvijenih CSS editora za OSX. Konkretno, prosto me oduševio CSS Edit sa nekim svojim sjajnim opcijama, u prvom redu code-completition, jednostavna i funkcionalan interfejs, oku prijatan code-highlighting, itd. Po povratku na sumorni XP odlučih da potražim slično rješenje, jedino što sam iole pronašao jeste glomazni Style Master 3.52 koji mi izgleda kao DW za CSS, uglavnom meni nezanimljiv i nepraktičan. [ BytEfLUSh @ 25.10.2004. 23:07 ] @
Citat: mungos: Priče o kodiranju u notepadu predstavljaju diletantsko kurčenje.... ccc... A šta je onda sa onim FrontPagerima i sličnim likovima? Oni znaju nešto više? Ako ti se Notepad ne sviđa, nemoj ga koristiti... Uzmi lepo neki od onih debilnih programa u kojima bi i moja baba znala da napravi stranicu, to je tvoj izbor... Priznajem - grafiku za sajt ne radim u notepad-u... PS: Pod "Notepad" mislim na notepad.exe ili bilo koji ekvivalentan program... [ Ni ten ichi ryu @ 25.10.2004. 23:32 ] @
Citat: Priznajem - grafiku za sajt ne radim u notepad-u... nemoguće, ja sam mislio da svi koriste notepad za grafiku .) iskreno ja se divim osobi koja ima strpljenja da u notepadu napravi nešto što estetski podseća na internet stranicu... ja kao text editor koristim dww/code view. [ BytEfLUSh @ 25.10.2004. 23:46 ] @
Citat: Ni ten ichi ryu: nemoguće, ja sam mislio da svi koriste notepad za grafiku .) Nameravao sam, ali nisam znao šta da kucam dalje od "GIF89"... Citat: iskreno ja se divim osobi koja ima strpljenja da u notepadu napravi nešto što estetski podseća na internet stranicu... Hvala. Mada, nikako ne podseća na prosečnu Internet stranicu - mnogo je bolja od onih pravljenih u raznim FrontPage-ovoma i kojekakvim programima. A većina stranica jeste napravljena u takvim programima... Citat: ja kao text editor koristim dww/code view. Super. Mislim da sam to jednom probao, ali nije to to....... [ Nikola Denić @ 26.10.2004. 00:47 ] @
UlraEdit ... mada je i zend rula .. :D
[ zerostyle @ 26.10.2004. 19:57 ] @
Stvarno ne znam zasto bi bila stranice kreirane u notepadu i npr u fontpage-u trebale imat razliku. Ja tu nevidim razliku s tim da u font pageu imam malo lijepse uredjeno sucelje i nastimano bas kako meni odgovara. Nije bitno kakav program koristis , dal bio notepad ili frontpage. Ja licno koristim Front Page , i sve tabele lijepo uradim a onda idem na HTML view pa sredim taj kod malo, e onda predjem na pisanje skriptnog koda. Sve u svemi zasto da se patimo s notepadom i pravimo razliku. Glavno je da covjek ima opce znanje, tj poznavanje HTML-a e onda naravno za slozenije aplikacije neki od skriptnih jezika poput ASP-a ili PHP-a, ja licno radim pod windows okruzenjem, znaci da sam opredjeljen 100 % na asp i sve u frontpageu uradi sto se tice koda u HTML pogledu, u designers pogledu uradim celije, u adobeu sve grafike, slike i te zajebancije i sve to slozim kao lego kockice. Mnogi govore o kvalitetu macromedia proizvoda ali DW se meni nesvidja, a usto isti posao cu uraditi u FP kao i u DW. Bitno je znanje.
Zamislimo samo da trebamo doci sto prije do Londona, ispred kuce nam stoji na usluzi Vespa, i Taxi da nas odvuce na aerodrom, Ta vespa je Notepad, a Taxi je Front Page koji nas vuce na aerodrom gdje upadamo u avion i za tren posla eto nas, taj avion je koristenje photoshopa, i naravno skriptnog jezika. S cim prije dodjemo i cemu ce s eljudi vise smijat, naravno onaj nece ni za 6 godina doci s vespom, a usto je smjesno. ociti primjer. :) [ BytEfLUSh @ 26.10.2004. 20:08 ] @
Možda je tebi lakše raditi posao tako što ćeš prvo praviti razne tabele i sl. iz fronta i onda popravljati gomilu grešaka koje F***Page napravi, ali meni je daleko lakše jednostavno napisati HTML kod bez potrebe za paćenjem sa takvim programima.
[ BobMarley @ 26.10.2004. 21:47 ] @
ako se ne varam Nevene ovo je tvoje
http://www.ptt.yu/korisnici/n/p/npintaric/ a kakve to ima veze sa "dizajnom" ovo izgleda ko da je neko pisao u notepadu ![]() ... ne, izgleda ko da gledam sa notepadom a ne browserom .... Citat: Priče o kodiranju u notepadu predstavljaju diletantsko kurčenje.... e a da se koristi neki editor mozda bis i stavio doctype ili nebis koristio zastarjele tagove ... charset? [ BytEfLUSh @ 26.10.2004. 23:54 ] @
Pogledaj moj zadnji post u guestbook-u i pogledaj kad je taj sajt napravljen...
Šta misliš zašto ga nisam linkovao sa ovog nick-a na [es]-u? Mada, znao sam da će neko pre ili kasnije naići na taj sajt i iskoristiti ga na ovaj ili onaj način protiv mene. Sva sreća pa niko nije našao pametan način da to iskoristi... [ BobMarley @ 27.10.2004. 02:06 ] @
pa pise imam 19godina buduci da si rodjen 85'te taj site je napravljen ove godine ... mozda sam u krivu i brzo ucis (u par mjeseci) nisam ga izvukao protiv tebe osobno vec protiv tvrdnji o notepadu
[ BytEfLUSh @ 27.10.2004. 02:12 ] @
Hmmm možeš li mi reći gde piše na sajtu da imam 19 godina? Sajt je započet 2000. godine (koncept je ostao nepromenjen od tada), a zadnji update je bio u aprilu 2003. Optimizacija koda nije vršena. Jesi pogledao u guestbook da vidiš šta ja kažem o svom sajtu, kao i link ka novom sajtu (koji još neće biti dovršen neko vreme) koji je takođe napravljen u Notepad "klonu"?
Inače, kako si došao do sajta? Kucao si "byteflush" u Google?? [ Nikola Denić @ 27.10.2004. 06:46 ] @
Citat: zerostyle: Stvarno ne znam zasto bi bila stranice kreirane u notepadu i npr u fontpage-u trebale imat razliku. Ja tu nevidim razliku s tim da u font pageu imam malo lijepse uredjeno sucelje i nastimano bas kako meni odgovara. Nije bitno kakav program koristis , dal bio notepad ili frontpage. Ja licno koristim Front Page , i sve tabele lijepo uradim a onda idem na HTML view pa sredim taj kod malo, e onda predjem na pisanje skriptnog koda. Sve u svemi zasto da se patimo s notepadom i pravimo razliku. Glavno je da covjek ima opce znanje, tj poznavanje HTML-a e onda naravno za slozenije aplikacije neki od skriptnih jezika poput ASP-a ili PHP-a, ja licno radim pod windows okruzenjem, znaci da sam opredjeljen 100 % na asp i sve u frontpageu uradi sto se tice koda u HTML pogledu, u designers pogledu uradim celije, u adobeu sve grafike, slike i te zajebancije i sve to slozim kao lego kockice. Mnogi govore o kvalitetu macromedia proizvoda ali DW se meni nesvidja, a usto isti posao cu uraditi u FP kao i u DW. Bitno je znanje. Zamislimo samo da trebamo doci sto prije do Londona, ispred kuce nam stoji na usluzi Vespa, i Taxi da nas odvuce na aerodrom, Ta vespa je Notepad, a Taxi je Front Page koji nas vuce na aerodrom gdje upadamo u avion i za tren posla eto nas, taj avion je koristenje photoshopa, i naravno skriptnog jezika. S cim prije dodjemo i cemu ce s eljudi vise smijat, naravno onaj nece ni za 6 godina doci s vespom, a usto je smjesno. ociti primjer. :) Pazi ,znaci ... nisi svestan kolko si ovde rekao kontradiktornih stvari .... Front Page je etalon za los kod ..ako vec radis u ASP,ASPX-u ... ili ostalim .NET resenjima .. onda radi u Visual Studio.NET i cao ..a nemoj ovde da nam prosipas filozofiju kako je front page odlican .. jer svako ,ali svako kog god pitas (naravno da se ne bavi webom od juce) reci ce ti Front Page etalon za odvratne stvari .... Najbolja komparacija bi bila .... ocemo da idemo do aerodroma pocepanih patika ili rolsom ... nisam pobornik DW-a kao neko resenje ...ali je za dizajn i "za slaganje lego kockica " je odlican ... tako da ili menjaj stav ili cuti .... [ noviKorisnik @ 28.10.2004. 10:58 ] @
Lock. Dalje na http://www.elitesecurity.org/tema/75219
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|