[ BoLa @ 20.10.2004. 12:22 ] @
Nadam se da ce neko imati neki savjet posto ja stvarno nemam vise ideja kako da spasim particiju od formatiranja. Naime, zbog nekog razloga doslo je do zestokog kvarenja NTFS filesystema na particiji. Kada pokusavam da udjem u WinXP prijavi mi STOP. Nesto iz: ntfs.sys stop code page faullt il nesto slicno. Elem, imam dva HDD-a. To sto se desava je na SATA 80GB HDD-u, a OS je WinXP sa SP2(i nije bilo nikakvih problema, izgleda da je program koji mi se zaglavio jutros nepravilno rebootao system ili nesto slicno). Poenta je da je sve sjebano. Uglavnom, analizom situacije dosao sam do: 1. Ne mogu da udjem niti u safe mode, niti u recovery console(cim pocne da cita sa tog HDD-a obori se system). 2. ne mogu da dignem XP(koji imam na jos jednoj particji al to mi je backup OS sa kojeg i pisem ovo), ako mi je ukljucen SATA disk na kojem se nalazi primarni OS(ovo bi htjeo da dignem kako bih preko partition magica probao nesto). Uglavnom, jedini nacin na koji sam uspio da dodjem do diska je preko PQ Magica u DOS modu. Nakon provjere diska javlja mi puno cross linked errora i onih partition improperly dismounted errora ali najgore od svega je sto javlja jedan critical error. Pitanje: DA LI POSTOJI SANSA DA PODATKE SA PARTICIJE SPASIM? DA LI POSTOJI MOGUCNOST DA NEKAKO PROBAM CHKDSK POKRENUT PREKO DOS-a? Jer cim probam nesto sa Windowsom a da je ukljucen sata disk ode sve. ZNaci ima li nacin da udjem preko DOS-a, i zatim pokrenem chkdsk za ntfs ? |