[ InvisibleCode @ 20.10.2004. 21:37 ] @
Kako da napravim da moj program bude nevidljiv u TaskBar-u/TaskMan-u, tj. da ga je nemoguce ubiti s Ctrl+Alt+Del. Kako da onemogucim dugme "Close" ( X ) na formi? Hvala! |
[ InvisibleCode @ 20.10.2004. 21:37 ] @
[ mladenovicz @ 21.10.2004. 10:12 ] @
Disable Close Button
Code: Option Explicit Private Declare Function GetSystemMenu Lib "user32" _ (ByVal hwnd As Long, _ ByVal bRevert As Long) As Long Private Declare Function RemoveMenu Lib "user32" _ (ByVal hMenu As Long, _ ByVal nPosition As Long, _ ByVal wFlags As Long) As Long Private Const MF_BYPOSITION = &H400& Public Function DisableCloseButton(frm As Form) As Boolean 'PURPOSE: Removes X button from a form 'EXAMPLE: DisableCloseButton Me 'RETURNS: True if successful, false otherwise 'NOTES: Also removes Exit Item from ' Control Box Menu Dim lHndSysMenu As Long Dim lAns1 As Long, lAns2 As Long lHndSysMenu = GetSystemMenu(frm.hwnd, 0) 'remove close button lAns1 = RemoveMenu(lHndSysMenu, 6, MF_BYPOSITION) 'Remove seperator bar lAns2 = RemoveMenu(lHndSysMenu, 5, MF_BYPOSITION) 'Return True if both calls were successful DisableCloseButton = (lAns1 <> 0 And lAns2 <> 0) End Function Private Sub Form_Load() DisableCloseButton Me End Sub ili ovo [ VRKY @ 21.10.2004. 12:46 ] @
Za prvo pitanje:
Code: App.TaskVisible = False Taj kod sakriva tvoj program u Task menegeru ali samo u applicationsima a ne u procesima, nadam se da ti to donekle odgovara. [ Shadowed @ 21.10.2004. 13:10 ] @
Vise od toga ne moze ni da dobije (bez dll injecton-a :)). Ali mu to nece desable-ovati Close taster.
[ TheAlas @ 28.10.2004. 19:14 ] @
Da, nije moguce sakriti PID bez teskog hakovanja.
Trazi "exe injection" ili sl. , da tvoja nit (thread) predje u drugi proces. Mozes i napraviti lazan proces (kao onaj virus svchost.exe). Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|