[ veek @ 23.10.2004. 22:27 ] @
| Hocu na localhost-u da instaliram phpbb forum i jos jednu php skriptu za bazu slika ali imam problem. Ne znam da li je pvo ovo uopste moguce a ako jeste(mislim da je moguce sto ne bi bilo) koje parametre da unesem npr. trazi mi Database server hostname,Database name,Database username,Database password,Admin username,
Admin password i blablabla. Znate o cemu je rec. Ajde pomozite.
P.S. Nisam hteo ovo da stavim u phpbb temu jer se ne radi samo o phpbb vec uopste.
[Ovu poruku je menjao veek dana 24.10.2004. u 00:58 GMT+1] |
[ igac @ 23.10.2004. 22:35 ] @
pa 'localhost' ce ti biti host baze ako ti je na localu (na tom tvom kompjuteru) a user/pass to stavi sta hoces :)
[ veek @ 23.10.2004. 22:39 ] @
igac hvala na odgovoru. Logicno nema sta kako se toga nisam setio??? Ali pre nego sto na forumu postavim pitanje isprobam skoro sve mogucnosti a ovo sam probao prvo i naravno sta? Nece.
Pozdrav!
[ Chiller @ 23.10.2004. 22:49 ] @
A greska koju dobijas je...?
[ igac @ 23.10.2004. 23:06 ] @
jedino da "nece" jeste da nemas bazu onda na lokalu ili da si mjenjao hosts pa izbrisao localhost->127.0.0.1 :) u svakom slucaju, ako imas bazu, upali je i probaj sa '127.0.0.1' u hostnameu
[ veek @ 23.10.2004. 23:09 ] @
Kada hocu da instaliram skriptu za slike koja se zove 4images javlja mi:
Code: Warning: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in c:\apache\htdocs\4images\includes\db_mysql.php on line 39
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in c:\apache\htdocs\4images\includes\db_mysql.php on line 39
DB Error: Could not connect to the database server (localhost, sasa).
Kad hocu da instaliram phpbb2 javlja mi:
Code: Critical Error
Could not connect to the database
Sta sad???
[ veek @ 23.10.2004. 23:29 ] @
Citat: jedino da "nece" jeste da nemas bazu onda na lokalu
Pa kako jel imam bazu? Zar baza nije obuhvacena u phpbb2? Kako da je upalim?
localhost mi radi bez problema dodjem do instll.php gde mi trzi database name, pass, itd.
[ McKracken @ 23.10.2004. 23:42 ] @
Baza naravno da nije obuhvacena u phpbb2...
Pravac www.mysql.com ;)
[ veek @ 23.10.2004. 23:51 ] @
A sta da skinem(mislim koju bazu na mysql.com), i gde posle da je stavim?
Ajde uputi me malo.
[ mordor @ 24.10.2004. 00:26 ] @
imas tolikoooo korisnih i lepih clanaka po netu na ovu temu...
posebno na: ovde
[ veek @ 24.10.2004. 00:35 ] @
Da da, hvala ti na odgovoru. Sta bih bez tvog sarkasticnog stava...
[ Chiller @ 24.10.2004. 03:56 ] @
http://www.mysql.org - zatim skini MySQL - instaliraj i imaces MySQL na localhost...
Ne mozes da se povezes na bazu koju nemas :)
Poz,
Sale
[ Shinhan @ 24.10.2004. 09:41 ] @
Moras da instaliras mysql, da napravis bazu za phpbb, da napravis
korisnika u mysql, da dozvolis tom korisniku da radi nad gore
pomenutom bazom, i onda tog korisnika i n jegovu lozinku da iskoristis
u phpBB instalaciji.
A za uputstvo za instalaciju... pa valjda imas Readme.txt ili tako nesto!
[ crodream.com @ 24.10.2004. 12:25 ] @
krivo si kreirao bazu na localhostu pa ti ne da pristup bazi, kad kreiraš bazu u c:/mysql/bin (ili gdje ti je već mysql) možeš kreirat sa lozinkom i bez lozinke i tako onda moraš podešavati svuda inače se nikad nećeš spojit, evo ti iz Macromedije Help za to:
To create the sample MySQL database:
Copy the SQL script file, insert.sql, to an appropriate folder on the computer that has MySQL installed.
If you installed Dreamweaver to its default location, the path to the script file is as follows:
If the computer running MySQL is a Windows computer, copy the insert.sql script to MySql\Bin. If the computer running MySQL is a Macintosh, copy the insert.sql script to your Documents folder in your home folder.
On the computer that has MySQL installed, open a command prompt window (Windows) or a Terminal window (Macintosh).
In Windows, you can open the command prompt by selecting Start > Programs > Command Prompt or Start > Programs > Accessories > Command Prompt.
On the Macintosh, you can open a Terminal window by going to the Applications folder, opening the Utilities folder, and double-clicking Terminal.
(Windows only) Change to the mysql\bin directory by entering the following commands at the command prompt:
cd \
cd mysql\bin
Note: On the Macintosh, you should be able to run mysql from any directory; it should have been added to your path during installation of MySQL. If the following step doesn’t work on the Macintosh, though, try typing /usr/local/bin/mysql instead of mysql.
Start the MySQL client by entering the following command:
mysql -uUser -pPassword
For example, if your MySQL user name (also known as an account name) and password are Tara and Telly3, then enter the following command:
mysql -uKorsnik -pLozinka
If you don’t have a password, omit the -p argument as follows:
mysql -uKorisnik
If you didn’t define a user name while configuring your MySQL installation, enter root as the user name, as follows:
mysql -uroot
The MySQL client’s command prompt appears, as follows:
mysql>
Create a new database by entering the following command at the MySQL prompt:
mysql>CREATE DATABASE Nešto;
MySQL creates a new database, but it doesn’t contain any tables or records yet.
Log out of the MySQL client by entering the following command at the prompt:
mysql>quit;
At the system command prompt, populate the new TrioMotors database in MySQL.
In Windows, use the following command:
mysql -uUser -pPassword Ime baze < naziv_datoteke.sql
On the Macintosh, use the following command:
mysql -uUser -pPassword TrioMotors < ~/Documents/insert.sql
[ webmaster1 @ 25.10.2004. 11:43 ] @
Sve je kao sto rekose ljudi,al kolko se secam dovoljno je da samo nabacis mysql na komp, a instalacija phpbb2 pokriva pravljenje baze i sl. A zar nema uz forum neki manual? kada sam to instalirao nisam naisao na neki probelm, mislim da je bas user friendly....
E i nemoj da se nerviras zbog cinicnih odgovora koji ti nicemu ne sluze.Ovde su svi najpametniji(ja nisam izuzetak:) tako da je bolje da se naviknes nego da protestujes.Cuti i plivaj..
[ veek @ 25.10.2004. 22:09 ] @
Citat: Moras da instaliras mysql, da napravis bazu za phpbb, da napravis
korisnika u mysql, da dozvolis tom korisniku da radi nad gore
pomenutom bazom, i onda tog korisnika i n jegovu lozinku da iskoristis
u phpBB instalaciji.
Instaliran mi je mysql. Kako da napravim bazu i sve ostalo?Nije mi jasno..
Citat: To create the sample MySQL database:
Copy the SQL script file, insert.sql,
It`s so simple but i can`t understand.
Kako da napravim bazu i da se sa njom spojim? Baza ne postoji u phpbb2 koliko sam video....
[ Vuk Nikolić @ 25.10.2004. 22:42 ] @
posto koristis windows, da se nebi mucio skini easyphp sa http://www.easyphp.org/
sa njim dobijes lepo sve sto ti treba (apache, php i mysql bazu).
[ veek @ 26.10.2004. 00:26 ] @
[ crodream.com @ 28.10.2004. 19:45 ] @
odi u ms dos uđi u direktorij c:/mysql/bin (ako ti je tamo ako ne tamo gdje je),
kreiraš bazu ovako(u tom direktoriju):
mysql -ukorisnik -plozinka (enter)
(umjesto korisnik upišeš koje korisničko ime želiš umjesto lozinke lozinku, no ako ne želiš imat lozinku samo ispustiš -plozinka , al onda u config file ili gdje već upisuješ podatke za spajanje na bazu izostaviš lozinku znači password="" jer ako upišeš a nisi kreirao javit će ti grešku.)
dobit ćeš ovo:
mysql>
i tu sad kreiraš bazu ovim redkom:
CREATE DATABASE IME_BAZE;
pa dobiješ ovo:
query ok 1 row affected
zatim upiši exit;da izađeš nazad u direktorij mysql/bin i to upišeš ovu naredbu koja će u tu bazu ubacit sql datoteku koju si napravio i kopirao u mysql/bin:
mysql -ukorisnik -plozinka ime_baze <ime_datoteke.sql
i neće ti javiti ništa, znači da je uspjelo, i sad imaš kreiranu bazu i ubačenu sql datoteku i trebalo bi raditi ako podesiš u kodu za konekciju na bazu onako kako si bazu kreirao to se odnosi na:
$hostname_baza = "localhost";
$database_baza = "ime_baze";
$username_baza = "korisnik";
$password_nuke = "lozinka";
$nuke = mysql_pconnect($hostname_nuke, $username_nuke, $password_nuke) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);
aj probaj ja to sve sada učinio kod sebe i sve štima
[ veek @ 29.10.2004. 04:01 ] @
Hvala na trudu crodreamer.
Evo ovako: sve sam upadio i npr.
mysql> create database veek_database
dobiješ ovo:
query ok 1 row affected (i vrene za koje je izvrsio)
upisem exit, onda mi pise C:/...../bin(ali u bin folderu se nije upisala nikakva baza)
zatim upisem
mysql -uveek -plozinka veek_database <ime_datoteke.sql(ovo ovde me buni )
kada mi je bin folder bez ijednog sql fajla javi mi eror da fajl ne postoji;
a kada iz phpbb install foldera prebacim .sql fajl mysql_basic i umesto
< ime_datoteke.sql napisem <mysql_basic.sqljavlja mi sledecu gresku:
Code: error 1146 at line 1: Table `mysql_basic.phpbb_config` doesn`t exists
U bin folderu se sve vreme nije kreirala ni jedna *.sql baza.
U cemu je stvar?
Da li trebam da iz phpbb install foldera da prebacim gotove *.sql baze u mysql/bin pa da uradim ovaj postupak koji je kod mene neuspesan ili sta vec???
Ajde ljudi pomagajte ako boga znate.....
[ crodream.com @ 29.10.2004. 11:11 ] @
to znači da si sve ok napravio no sama sql baza ima greške:
Citat: error 1146 at line 1: Table `mysql_basic.phpbb_config` doesn`t exists
trebao bi bar sad sql datoteku da vidimo gdje je greška, aj kopiraj sql bazu ovdje ako je baš ogromna pošalji mi prek poruke pa ću ti ispraviti
[ Thumbsucker @ 02.11.2004. 21:54 ] @
hej veek ako radis na windowsu, otidi samo u folder c:/mysql/data i tu napravi novi folder i daj mu ime koje ce ti ustvari biti ime baze.
Kada budes instalirao phpbb upisi taj naziv kao ime baze a pass i username ne mora ni upisivati.
host ti je localhost
to bi bilo ukratko bez komplikacija sa passwordom i usernameom.
Tako kod mene radi!!!!
Pozdrav!
[ veek @ 03.11.2004. 00:01 ] @
@Thumbsucker
Probao sam ali nece javlja standardnu gresku: phpBB : Code: Critical Error
Could not connect to the database
@crodream.com
evo baze:
www.pk-rasina.org.yu/sql.zip
Ajde, nije valjda da niko ovo ne zna???
[ Thumbsucker @ 03.11.2004. 19:08 ] @
phpbb je programiran da puni bazu kroz php kod a ne kroz sql fileove koji se izvrsavaju preko konzole?
da li si ti instalirao mysql???
da li ti je pokrenut???
(jel zeleno svjetlo na malom semaforcicu u systrayu)??

[ veek @ 04.11.2004. 02:07 ] @
Ma reinstalirao sam php triad i sada sve radi ok. Konektovao se na bazu i instalirao sve kako treba. Bice da mysql nije lepo bio instaliran....Eto od banalne stvari ispade...
Puno hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu...
[ veek @ 04.11.2004. 22:43 ] @
Ljudi upomoc!!!
Sve mi je radilo kako treba.Instalirao sam phpbb2, blog, phpnuke i sve je radilo ok dok nisam restartovao komjuter a kada sam ponofo pokusao da pristupim phpbb2 forumu javljao mi je gresku: could not conect to database. Ponovo sam reinstalirao php triad kao raije ali nece... Evo ceo dan se mucim i pokusavam da namestim ali nece pa nece. Kontam da nesto nije u redu sa mysql-om pokrenuo sam sve exe fajlove iz mysql/bin foldera i opet nece.
Citat: da li ti je pokrenut???
(jel zeleno svjetlo na malom semaforcicu u systrayu)??
Jeste zeleno svetlo na semaforcicu je upaljeno ali u nemu na mestu gde pise My ODBC pise Not Found??? Da li ovo ima neke veze i da li je potrebno izvrsiti neka podesavanja u winmysqladmin-u i koja?
Mislim sinoc mi je sve radilo kako treba a evo danas se strasno namucih zato: Pomagajte dok ne bude kasno. :lol
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|