[ djordjeno @ 24.10.2004. 20:22 ] @
Kako da dobijem listu svih instaliranih TypeLibrary. Nesto slicno kao sto se dobija preko "OLE/COM Object Viewer" alata iz VS.Net-a. Pozdrav |
[ djordjeno @ 24.10.2004. 20:22 ] @
[ Dragi Tata @ 24.10.2004. 21:00 ] @
Ne možeš, osim da pretražiš sve dll-ove na hard disku. Jedino lako možeš da nađeš biblioteke u GAC-u.
[ djordjeno @ 24.10.2004. 22:32 ] @
Razlog za koji sam postavio pitanje je taj sto sam video softvere koji mogu ovo da izlistaju. Prilikom njihovog pokretanja nikakvi dll se ne pretrazuju, barem se hdd ne cuje.
Pozdrav [ Reljam @ 25.10.2004. 16:48 ] @
U tom slucaju oni prikazuju podatke iz GACa kao sto je DT rekao. To ti je isto kao onaj .NET component browser u Visual Studiu.
[ mmix @ 28.10.2004. 04:22 ] @
Momci, mislim da niste u pravu...
\\HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib ključ u registry-u sadrži listu svih "registrovanih" typelib-ova. E sad, zašto navodnici, zato što COM objekat nije obavezan da registruje TypeLib, ako me sećanje dobro služi to je obavezno samo za DCOM objekte koji će se koristiti distribuirano (i to čak možda samo ako je typelib u zasebnom fajlu). To su inače typelibovi koje vidiš u OLE/COM vieweru Najsigurniji način, ali i veoma performance expensive, je da ispitaš sve registrovane COM objekte (\\HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID), lociraš executable fajl (DLL, OCX, itd) i iz njega iščitaš typelib. Ignoriši TypeLib podkey unutar CLSID, pošto on (ako postoji) sadrži GUID "registrovanog" typelib-a koji već imaš. [ Dragi Tata @ 28.10.2004. 13:05 ] @
Koliko sam razumeo, djordjeno u stvari traži listu .NET komponenti, a ne COM type libraries, ali može biti da nisam u pravu.
[ mmix @ 28.10.2004. 23:31 ] @
On je ustvario uneo malo zabune zato što je rekao da je koristio COM/OLE viewer iz vs.net-a. Iako ta alatko bude instalirana uz VS.NET, ona je u stvari deo Platform SDK i nema veze sa .NET-om
[ Sundance @ 28.10.2004. 23:41 ] @
inace, sadrzaj GAC-a se moze vidjeti sa "gacutil /l", koji dolazi sa .NET SDK.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|