[ unexistent37615 @ 25.10.2004. 03:58 ] @
| Ne znam da li je ranije bilo reci o ovom alatu (kako 'search' prikazuje nije) ali eto samo za neupucene:
http://www.nvu.com/
Citat:
Nvu (pronounced N-view, for a "new view") is an Open Source project started by Linspire, Inc. Linspire is committed exclusively to bringing Desktop Linux to the masses, and realized that an easy-to-use web authoring system was needed for Linux to continue its expansion to the Desktop. Linspire contributes significant capital, expertise, servers, bandwidth, marketing, and other resources to guarantee the continuation and success of the Nvu project.
Nvu was started from the Mozilla Composer code base. The Mozilla Internet suite is in the process of being broken up into individual pieces (browser, email, etc.). Nvu will pick up where Composer left off, adding additional features, functionality and ease of use.
Dostupan za Windows platformu takodje.
Toplo preporucujem svima ... |
[ rsinisa @ 25.10.2004. 20:01 ] @
Probao sam verziju za WIN (nemam LINUX) i mogu da kazem da ovo jos uvek nije upotrebljivo; za kratko vreme iskrslo je nekoliko bagova.
Pozdrav.
Sinisha
[ unexistent37615 @ 26.10.2004. 02:00 ] @
Kao npr ?
[ rsinisa @ 27.10.2004. 06:49 ] @
Deinstalirao sam ga i obrisao instalaciju tako da ne mogu tacno da ti kazem, ali secam se jednog ozbiljnog problema: na stranici imam tekstualne linkove kojima su pomocu CSS-a promenjena svojsta, ali se oni ne vide niti u rezimu izrade stranice niti u pregledu.
Secam se jos jednog problema koji nije ozbiljan, ali iritira: kada odaberes neko polje u tabeli, sa strane se pojave granicnici polja i velicina u pixelima. Ako je stranica duza i postoje skroleri, pomeranjem skrolera (samim tim i tabele) granicnici ostaju na mestu i ne pokazuju na adekvatno polje.
Bilo je toga jos, ali je i ovo sasvim dovoljno da za sada odustanem od tog programa.
Pozdrav.
Sinisha
[ Ivan Vasić @ 27.10.2004. 09:52 ] @
Srdjane, ti si instalirao na linuxu zar ne ? Koji si download izbrao (source ili RPM) ?
Upravo ga skidam (source) i ima negde oko 30MB, po onome što sam pročitao na sajtu čini mi se baš OK. Nego jel bilo kakvih problema sa instalacijom ? da ne skidam badava...
[ unexistent37615 @ 27.10.2004. 15:38 ] @
@Sinisa:
U pravu si sto se tice promene atributa za npr. linkove (CSS) koji se ne primecuju u rezimu izrade, ali se primecuju nakon preview-a. Taj bug se takodje pojavljuje samo u Windows portu.
@ivan-elfak:
Skinuo sam i rpm i port za win. Nije mi se dalo baktati sa src-om. Nikakvih problema nije bilo pri instalaciji i program zaista vredi skinuti. Slazem se da je jos uvek daleko od "matorih" igraca tipa Dreamweaver ili FP ali i ovo je ogroman pomak za OS zajednicu.
[ Ivan Vasić @ 27.10.2004. 17:51 ] @
Kako li ja nisam primetio RPM nego skidam src od 30MB ...
Sad ću da probam i javiću kako se ponaša kod mene.
[ Ivan Vasić @ 27.10.2004. 18:42 ] @
Upravo sam instalirao. Stvarno je malo buggy ali sve u svemu mi se svidja.
@Srdjan:
Da li si uspeo da edituješ neki PHP fajl ? Slabo se snalazi ... ustvari uopšte ne otvara PHP po defaultu (kad iz site managera klikneš na neki PHP pokušava da otvori default app za PHP a ne loaduje u svoj prozor).
Takodje koliko sam na brzinu uspeo da vidim kad sačuvam neki PHP nekako misteriozno SVE ali SVE php tagove obriše i sačuva html bez njih ?!? wtf ?
Jel postoje neke korisne extenzije za njega ? Probao sam na GetMoreExtensions ali program mi tu puca tako da ne mogu da vidim na koji sajt vodi... Jel imaš link ? Google mi tu nije baš pomogao 
[ t3chX @ 30.10.2004. 06:13 ] @
Ah, ipak je to HTML IDE. Nisam probavao editovati PHP skripte, a nesto se ni ne bavim web develom.
Momci su se potrudili, postoje bagovi ali ovo je ako se ne varam jedan od prvih releasova ... Tako da sve u svemu, dobro je ispalo :)
[ b0sanac @ 09.11.2004. 22:29 ] @
Kakav je sa XHTML-om
i Zna li neko kakav WYSIWYG XHTML editor (upotrebljiv)? nije vazno je li za linuux ili win
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 10.11.2004. 20:58 ] @
Hoces se uvrediti ako spomenem vec pomenuti Dreamweaver i Front Page? :)
[ noviKorisnik @ 10.11.2004. 23:08 ] @
[ b0sanac @ 11.11.2004. 00:02 ] @
frontpage nisam dugo otvorio tako da ne znam ali sto se tice dreamweavera MX 2004, njegova podrska za xhtml ne da je uzasna nego je skroz bezveze, a sumnjam da je fp ista bolji
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|