[ danijel tipura @ 27.10.2004. 23:11 ] @
| imam 2 harda i na oba sam instaliro xp win.
sad koristim xp sa novog harda i kad sam htio formatirat stari hard kaze "nemere".
U cemu je kvaka.
Bil moro ja uc u komp i zviznut par pleski ili?
kako da sad formatiram stari hard jebemti mrve? |
[ zoran0406 @ 27.10.2004. 23:26 ] @
stari hard mozes formatirati tako sto ces ga prikljuciti na novi, pa onda preko sistema na novom da ga formatiras.(ako sam te dobro shvatio)
a ako nisam uvek mozes formatirati hard ili particiju preko instalacionog diska za windows xp, tako sto ces da boot-ujes sa tog diska, a posle ces vec videti ponudjene opcije pa ce ti biti lakse.
[ djordje @ 28.10.2004. 10:27 ] @
NTFS ili FAT ?
[ m4rk0 @ 28.10.2004. 11:26 ] @
Citat:
danijel tipura: imam 2 harda i na oba sam instaliro xp win...
Sta ti je ovo trebalo... :)
[ plavigor @ 29.10.2004. 19:22 ] @
Moja pretpostavka je da si samo dodao drugi disk i instalirao XP. Ako je tako, onda ti se na starom disku nalazi sistemska (ili aktivna particija) sa "boot" fajlovima, a takvu particiju ne mozes formatirati iz Windows-a. U tom slucaju moras na novom disku neku particiju oznaciti kao aktivnu i na nju kopirati "boot" fajlove sa prvog diska (ntloader, ntdetect.com i boot.ini). Pored toga, moras editovati boot.ini.
Ako je moja pretpostavka tacna, formatiranjem starog diska sa butabilnog CD-a vise neces moci podici novi XP, jer ces obrisati "boot" fajlove. Naravno, i tome ima leka (novi XP nece nestati), ali ipak treba biti obazriv.
Mozda je najbolje da nam opises kako su diskovi podeljeni (mislim na particije) i kakav je status tih particija. To ces videti u: desni klik na My Computer - Manage - Disk Management.
[ plavigor @ 29.10.2004. 22:34 ] @
...i da dopunim, napisi i kako bi zeleo da ti ubuduce budu konfigurisani diskovi i da li ces koristiti samo novi XP ili jos neki OS...
[ xyster @ 30.10.2004. 12:11 ] @
Ubaci sistemsku disketu windowsa 98,
startuj fdisk
delete particion
create particion
res
format x:
end
ili
start bootxp cd
prilikom instalacije imas nesto slicno
kad zavrsi samo res kompjutera
probaj Part.Magic
UKOLIKO NE MOZE IZ WINDOWSA (mada nisi dovoljno pojasnio)
[ BytEfLUSh @ 30.10.2004. 12:52 ] @
Ono sa sistemskom je loša ideja, zato što time dobijaš FAT32 sistem...
Ja bih se opredelio za XP CD...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.