[ PlastiC_AvengeR @ 30.10.2004. 16:53 ] @
Da li neko zna da li postoji neki program za emulaciju FDD 3.5" na Wndowsu? Nesto kao Virtual CD ili Alcohol 120 % ali za floppy .... |
[ PlastiC_AvengeR @ 30.10.2004. 16:53 ] @
[ sheiks @ 30.10.2004. 22:42 ] @
Imas dosta takvih programa, ja imam Floppy Image v2.2.4(shareware).Idi na www.rundegren.com pa skini fajl. Takodje, u jednoj od boot disketa koje sam skinuo sa net-a je bio program koji ti napravi virtualni flopi.
[ Goran Mijailovic @ 31.10.2004. 01:28 ] @
Evo ti ovo probaj, pa nam kazi sta si uradio.
[ PlastiC_AvengeR @ 31.10.2004. 01:56 ] @
Radi nikad bolje !!!
Hvala veliko!!!! [ dobermandg @ 31.10.2004. 02:26 ] @
Zivo me interesuje sta ce ti to?
[ PlastiC_AvengeR @ 31.10.2004. 18:56 ] @
Citat: Zivo me interesuje sta ce ti to? Pravim svoj Multi Boot Rescue Disk, ali mi je flopi riknuo, a gomila stvari (PMAGIC 8,itd..) mora da se skida sa flopija u *.IMG ... , a i btw sa ovog "laznog" flopija sve ide mnogo brze (razumljivo) [ Goran Mijailovic @ 31.10.2004. 21:16 ] @
PlastiC_AvengeR kako pravis .img?
Moze malo detaljnije? [ PlastiC_AvengeR @ 01.11.2004. 20:14 ] @
Citat: Goran Mijailovic: PlastiC_AvengeR kako pravis .img? Moze malo detaljnije? Pa pazi ovako: Recimo da imas neki program koji moze da se bootuje sa floppyja ( tipa Partition Magic Rescue ili dr...) i njega zelis da ubacis kao opciju u tvom multi boot disku tj kad uradis boot sa CD-a on ti izbaci nesto ovog tipa: 1.Setup Win XP 2.Run Partition Magic 8 3.Boot Win 98 ..... ono shto ti treba je neki multi boot tool za CD tipa DiskEMU ili Bootable CD wizard i image tih bootabilnih diskova (floppyja , cd-ova i ostalo...) koje gorepomenuti loaderi emuliraju kao da si pokrenuo sistem sa tih disketa (cd-ova, i svega ostalo :)) ako te interesuju detalji mogu da ti dam neke moje primere i sajtove gde mozes naci vise o ovome... a btw image skidas sa floppyja pomocu programa WinImage... reci cu ti detaljnije i o ovome ako hoces.... [ ipacid @ 02.11.2004. 01:18 ] @
E, ajde stvarno, ako te ne mrzi objasni malo detaljnije celu tu proceduru pravljenja bootabilnih diskova. Ja sam nailazio na neke sajtove, skidao neke gluposti, ali nista sto funkcionise nisam nasao.
Mislim da bi najbolje bilo da pocnes novu temu "Pravljenje multi-boot diska" i tu da sve lepo objasnis, koje programe koristis (ne moras sad kao debilima bas ono korak po korak) ali onako, ipak malo detaljnije. Taman bi i ostali koji su se bavili tim mogli ubaciti sa svojim iskustvima i savetima. [ Binary Mind @ 02.11.2004. 05:12 ] @
Mnogo informacija tutoriala sa sve slikama o ovome se moze naci na www.ultimatebootcd.com. I ja sam napravio nekoliko boot CD-ova pomocu informacija sa tog sajta i sporednih linkova na njemu
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|