[ sofrenic @ 01.11.2004. 17:30 ] @
| I na moj računar je stigao SP2 i sa njim dva problema:
1. Kada se podiže Windows XP dobijam poruku (firewall status is uncnowed), imam instaliran ZoneAlarm (izgleda da on pravi probleme) koliko je pametno da ga deinstaliram te ostanem samo sa microsoftowom zaštitom.
2. Drugi problem je u Windows Securitu Centru gde pod stavkom ,, Virus Protestion" imam ,,NOT MONITORED" što se pojavilo nakon što sam u Recommendation čekirao ,,I hawe antiwirus program that ill monitor my self" pošto mi je comp prijavio da nemam antivirus(što nije tačno jer redovno dobijam nove definicije i sve radi OK).
Ima li neko sličnih problema
Pozdrav
sofrenic |
[ mitar1982 @ 01.11.2004. 17:35 ] @
Ako imaš progame koje Windows ne prepoznaje slobodno stavi da imaš odgovarajuće progame i da sam nadgledaš njihov rad.
Pošto imaš i AV i FW nema razloga da brineš....
Pozdrav!
[ cicika @ 01.11.2004. 20:44 ] @
1. Što se tiče FW možeš i da ostaneš i sa Win Firewall-om, radi OK... Mada, pitanje je kakve su ti navike pri surfovanju netom.
2. Not Monitored znači upravo da ti sam nadgledaš svoj AV a ne Win Security Center. U prevodu - it's not a bug it's a feature.
Sve je OK, ne brini. :)
[ dava @ 04.11.2004. 11:00 ] @
S tim da iskljuci jedan firewall jer se njih dva sudaraju.
[ cicika @ 04.11.2004. 11:29 ] @
Pa to je bila i poenta odgovora da može da ostane i sa Win FW-om.
[ sofrenic @ 05.11.2004. 15:20 ] @
Znači primenjujemo sistem gorštak ,, Može biti samo jedan".
ZoneAlarm je dosad dobro radio ali nije Pro verzija (out).
Pozdrav
[ sofrenic @ 11.11.2004. 21:23 ] @
Evo ovako prihvatio sam vaš predlog i ostavio jedan firewall i to Microsoftov, i pri podizanju sistema redovno dobijam poruku kako firewall nije u funkciji koja odmah nestane.(Čudi me to da neprepoznaje svoj firewall ili ga možda tek tada pali pa me obaveštava o tome?)
A što se tiče antivirusa malo se ispametio pa ide sistemom vruće hladno tj, jednom u security shildu piše da je ON a opet drugi put NOT MONITORED.
Što se tiče ostalog sve je ok posebno mi se sviđa pop up blocker.
Pozdrav
sofrenic
[ sir-x @ 15.11.2004. 20:38 ] @
ja sam stavio sp2 na moj p3 sa 256 ram, i sad mi nekako koci, recite mi molim vas dali ima neki nacin da se sp2 uninstalira...
[ Radovan__III @ 16.11.2004. 14:48 ] @
ja mislim da nema bas neke velike sanse , posto to je to u sustini microsoft prozor

[ mitar1982 @ 16.11.2004. 14:50 ] @
Pa stoji u Add/Remove Programs Service pack 2, i tamo može da se klikne remove. Nisam probao, ali verujem da radi. ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.