[ me-tuzalem @ 03.11.2004. 08:39 ] @
| Uradio sam sve prema uputstvu sa Operinog sajta.
1. Na usr/lib/opera/plugins sam kopirao libflashplayer.so
2. U Preferences sam postavio asocijacije za MIME tipove swf i spl
3. Opera se identifikuje kao Mozzila 0.5.
I nece !
Ima li nesto sto sam propustio? Imam i Firefox i kod njega sve lepo radi.
|
[ me-tuzalem @ 03.11.2004. 13:40 ] @
Izgubio sam 5 sati i naterao sam Operu 7.23 da radi sa Flashom.
Osim onog sto sam uradio i sto sam opisao u prvoj poruci jos sam na
/usr/lib/opera/plugins
fajl operamotifwrapper-3 iskopirao u operamotifwrapper-2 (original sam naravno sacuvao).
Nasao sam neke diskusije koje mi nisu do kraja jasne, ali u razvojnom timu Opere izgleda su dosli i do operamotifwrappera-4.
Svi ti wraperi se startuju u pojedinim situacijama koje nisam do kraja skapirao, ali je wrapper-2 izgleda vazan i za Flash i za PDF fajlove. Posto je za Flash neophodan i OpenMotif u wrapperu-2 je pokazivao na veziju OpenMotifa koji je stariji od onoga sto ja imam na Fedori (bar tako pretpostavljam). A nisam hteo da instaliram stariju verziju OpenMotifa.
Ne znam da li sam nesto pokvraio sto sam original wrapper-2 uklonio, ako je neko imao nesto licno neka javi.
[ vbraca @ 03.11.2004. 15:04 ] @
Mogao si da potrazis na Opera linux forumu ali evo ukratko - umesto brisanja samo napravis link na operamotifwrapper-x i radi.
Ovako ces, cini mi se, imati problema sa sledecom verzijom Opere koja ce traziti 3-ku ...
[ me-tuzalem @ 04.11.2004. 13:53 ] @
Nisam ja uklonio wrapper-3.
Samo sam wrapper-3 iskopirao u wrapper-2 (ne rename!), tako da sada imam dva identicna fajla sa nazivima operamotifwrapper-2 i 3. Slazem se da je mogao ln umeto cp ali to je nevazno u ovoj prici.
Meni je i dalje cudno sto se prilikom instaliranja Opere kreiraju ta dva fajla, a u uputstvima se nigde ne pominju, tj. ne pominje se potreba da uradim ovu egzibiciju. Meni bi bilo logicno da treba da postoji operawrapper(bez broja) i da se zavisno od verzija OpenMotifa, ili neke druge komponente napravi ln na taj fajl. Ovako, u nekim tekstovima se pominju operamotifwrapper-1 i 4, pa me zanima dokle ce to da ide , i sta se desava ako na tom direktorijumu imam sve cetiri verzije. Meni ocigledno je trebala ¨verzija¨ 2, ali je bila losa pa sam od trojke napravio dvojku. Ipak mi sve izgleda suludo, ali za sada radi. Samo se plasim da nisam nesto drugo pobrljao.
[ vbraca @ 04.11.2004. 14:10 ] @
Naravno nista nisi zabrljao ali evo da ponovim kad imas problema sa Operom pravac na
http://my.opera.com/forums
Veruj mi da su tvoji problemi sa FlashPlayer-om jos i najbolje sto si mogao da dozivis ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.