[ Mirko Rajkovača @ 04.11.2004. 20:38 ] @
| Imam instaliran Red Hat 9.0 i WinXP. Sada me zanima kako da deinstaliram RH a da ostavim WinXP. OK, formatiram particiju gde je Linux ali kako da sklonim boot loader?
Probao sam sa opcijom prilikom instalacije/update-a Linuxa "Update Boot Loader Configuration" i "Do not install boot loader" ali boot loader i dalje ostaje...
Hvala unapred |
[ tdjokic @ 04.11.2004. 21:24 ] @
A zasto sklanjas Linux, zar ne vidis da ga nisi dovoljno naucio? :-) Naravno, salim se. Opcije koje si koristio ne uklanjaju Linux boot loader jer im to i nije namena, kao sto im i samo ime govori. U nekom Windowsu (98?) startujes ga disketom i tamo napises fdisk /mbr i on obrise Linux boot loader. Kod nekih Windowsa je malo drugacije. Ideju imas, malo trazi po ES-u (pretraga, na vrhu stranice) a ima i na Google.com:
#
Delete all partitions on your hard drive and replace them by a single FAT partition with DiskDrake.
#
Uninstall the bootloader (generally grub) from the Master Boot Record (MBR). To do so, boot under DOS and run the fdisk /mbr command.
If you have another OS, please consult its documentation to determine how to perform the same step.
[ Mirko Rajkovača @ 05.11.2004. 09:24 ] @
Ma u pravu si, i nisam dovoljno naucio Linux ali sada nemam vremena (ni zivaca

) da ga studiram.

fdisk je odradio posao.
Hvala!

[ homoludens @ 06.11.2004. 13:20 ] @
ako neko naidje na ovaj post:
moze i da se digne sistem sa win2k ili winxp instalacionog cd-a
udjes u recovery console i kucas fixmbr (ili fixboot)
[ PSEUDOLOS @ 06.11.2004. 16:45 ] @
Citat:
homoludens: ako neko naidje na ovaj post:
moze i da se digne sistem sa win2k ili winxp instalacionog cd-a
udjes u recovery console i kucas fixmbr (ili fixboot)
To kod mene nije upalilo, bar sto se GRUB-a tice, znaci probao sam i sa winxp i win2k, zato sam se i odrekao Linux-a tada ...
[ do-Vla @ 07.11.2004. 01:29 ] @
Kod mene na laptopu, nisam NIKAKO, ali kad kazem NIKAKO mogao instalirati SUSE!!! Ni 9.1 pro, ni 9.2 pro, iso fajlovi OK, sve OK, ali izgleda da mi ne prepoznaje hardware, jest' da je stariji laptop, PIII 850 ASUS, ali sve ostale distribucije su odradile svoje, samo....
SUSE nikad, ostalo sve moze!!! :)
Sad sam na UBUNTU i sretan sam!!! ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.