[ milan_kol @ 06.11.2004. 23:08 ] @
zdravo

interesuje me da li postoji neki nacin da se koriste one karte kojih ima u freecelu, solitaireu i slicnim programima za neki moj program?

napominjem da sam vec skidao neku komponentu sa neta, al nije radila.
imam delphi 7! hvala
[ bancika @ 06.11.2004. 23:21 ] @
kako to mislis? mozes lepo da "Print Screen"-ujes, iseces, naguras sve to u TImageList i onda posle iscrtavas kako ti volja
[ Aleksandar Ilić @ 07.11.2004. 11:51 ] @
Citat:
bancika: mozes lepo da "Print Screen"-ujes, iseces

Ili iskoristi Resource Explorer koji ide uz Delphi (C:\Program Files\Borland\Delphi7\Demos\ResXplor) da otvoriš Spider Solitare. Kad je otvoriš idi na Bitmap, izaberi kartu i File->Save Resource...
[ morlic @ 07.11.2004. 12:20 ] @
Koliko se secam Microsoft ima uradjen poseban API za pravljenje programa koji koriste karte. Pogledaj u MSDN-u. Tako mozes ustedeti mnogo truda.
[ Milos Stojanovic @ 07.11.2004. 13:33 ] @
cards.dll

A evo i nekog primera koji mi je prvi naleteo u Google, mada nije za Delphi, ali možeš da shvatiš poentu korišćenja ovog DLLa
[ Almedin @ 07.11.2004. 20:22 ] @
Imas componentu TCard. Ako hoces saljem ti na mail.
[ milan_kol @ 07.11.2004. 22:30 ] @
Citat:
Almedin: Imas componentu TCard. Ako hoces saljem ti na mail.

moze, [email protected], hvala :)
[ Milos Stojanovic @ 07.11.2004. 22:39 ] @
Ahhh... čudni ste vi Delphi programeri...
Ne znam zašto bi uvećavao svoj program kada postoji biblioteka koja po defaultu dolazi uz Windows i sadrži sve što je tebi potrebno?
[ -zombie- @ 08.11.2004. 20:31 ] @
zato što win32 api biblioteke nisu objektno orijentisane, a mi delphijevci smo ponekad puristi kada je OO u pitanju.. ;)

po tvom rezonovanju, borland nije ni trebao da piše ceo VCL, pošto uz svaki windows već dolazi GDI.dll..

da želimo da koristim HWINDOW, HRESULT, PChar (pardon lpsz), i druge čari win32 apija, bilo bi jednostavnije da pređemo da programiramo u C-u..

// yuck! :-P
[ Milos Stojanovic @ 09.11.2004. 11:52 ] @
Ali ovde su u pitanju BMP slike...
Šta ti treba u bmp slici da bude objektno orijentisano!?

Zašto bi ubacivao dodatne resources u svoj program, kad ih ima elsewhere?
Mislim, redudancija bajtova

Citat:
-zombie-: po tvom rezonovanju, borland nije ni trebao da piše ceo VCL, pošto uz svaki windows već dolazi GDI.dll..

Pa da sam se ja pitao, ne bi ga ni pisao
[ Almedin @ 09.11.2004. 20:20 ] @
Kako doći do ovih slika u Windowsima.
[ milan_kol @ 09.11.2004. 20:59 ] @
nalaze se u c:\windows\system32\cards.dll , ali ne znam kako da se izvade odatle :) super je ova komponenta, btw, hvala!
[ Aleksandar Ilić @ 10.11.2004. 14:31 ] @
Idite u C:\Program Files\Borland\Delphi7\Demos\ResXplor i tu imate program Resource Explorer. U njemu otvorite cards.dll, zatim izaberite i snimite slike.
[ Milos Stojanovic @ 10.11.2004. 14:37 ] @
Citat:
milan_kol: nalaze se u c:\windows\system32\cards.dll , ali ne znam kako da se izvade odatle :) super je ova komponenta, btw, hvala!

Prati onaj moj link gore:
Citat:
Drawing cards is as simple as getting a Device Context (GetDC) and calling the cdtDraw entry point of cards.dll