[ Talino @ 07.11.2004. 06:42 ] @
Imam ovu kongiguraciju: Ploča: MSI 865-PE (NEO-2) Processor: Intel P-IV 2.4 GHz 2 x 512 Mb rama Grafika: MSI FX-5700 LE (128) 2 S-ATA diska od po 120 Gb RAID S-ATA controller (Silicon Image) Imam 3 problema: 1. Trebam u biosu od controllera kreirati dve particije (dva SATA diska) tako da oni ne budu vezani kao jedan disk, već da kasnije u XP-u budu vidjeni kao C:\ i kao D:\ Za tu mogučnost, prilikom ulaska ou BIOS controllera, ja imam opcije STRIPED i MIRRORED ali ne znam koju da izaberem. 2. Trebam instalirati XP na jedan od diskova. Na samom početku instalacije XPa izlazi mi opcija da putem F6 dugmeta kreiram RAID vezu i particije. I tu se postavlja uslov da ubacim u drive A:\ neki floppy koja će to odraditi, medjutim, ja ga nemam! Da li negde na internetu mogu naći sadržaj potrebne A diskete?! 3. Kada god pokusam instalaciju XP-a izlazi poruka da on ne vidi ni jedan HDD, iako sam ih formatirao još u BIOS-u controllera!!! Mozete li mi objasniti postupak kako da od dva SATA diska kreiram particije, formatiram ih i onda instaliram XP? Hvala! |