[ NITRO @ 01.05.2001. 18:58 ] @
Ako neko zna kako da ga napravim u linuxu bio bi zahvalan jer sam sve isprobao :)) koliko znam i koliko sam citao ovo nije winmodem ako jeste najebao sam :)) ali e bi smeo da bude help!
[ m r v a @ 01.05.2001. 21:09 ] @
E ako si sve probao ... onda da ne bi cekao ti dodje neki magijas pa da ti ispise ceo postupak .....odi lepo kupi normalan modem ... ili savataj neku firmu koja se "bavi" takvim poslom ....
barem sam video to u bluewave(.co.yu) .... oni se diche sa time ... LOL
[ MoHicAn @ 01.05.2001. 21:47 ] @
ahaa a
el to behu one baje
so prodaju kompove sa rh 7 ?????????
[ m r v a @ 02.05.2001. 07:48 ] @
yeye bas ti ......LOL
[ uraniumd @ 17.05.2001. 05:34 ] @
Ist modem imam ja ako ima nesto novo izvestete me
[ Tigerheart @ 18.05.2001. 15:02 ] @
Citat:
NITRO je napisao:
Ako neko zna kako da ga napravim u linuxu bio bi zahvalan jer sam sve isprobao ) koliko znam i koliko sam citao ovo nije winmodem ako jeste najebao sam ) ali e bi smeo da bude help!

Pazi sledece:
U slucaju da imas Modem koji ima Rockwell-ov tj Conextant chip set i to HSF onda je moguce da ga podesis pomocu drivera pod linux-om jer je u pitanju softverski modem, u slucaju da imas modem sa HCF chip setom (prodaju ga kao "hardverski" modem) onda slobodno mozes da ga bacis u korpu za otpatke ......
E da bi to utvrdio potrebno je da skines modem i da vidis koji imas chip set
(Takodje postoje verzije SupraMax modema sa Lucent ili Motorola chip setom u tom slucaju je moguce donekle da osposobis modem ...)
na lokaciji http://www.pcdesign.co.yu/hard..._knowledge_base_2001-03-02.htm mozes naci slisak podrzanih, nepodrzanih i mozda podrzanih modema ...... link je inace mirror tabela sa sajta www.linmodems.org
U tom spisku pokusaj da nadjes svoj modem i da eventualno ako je podrzan nadjes i driver za njega ....
U slucaju da nemozes da nadjes tj nije ti podrzan , moja preporuka ti je da ga prodas i da uzmes neki od 3Com/US Robotics modema (izuzev Winmodema) cifra o kojoj se govori je od 130 pa do 250 DM + pp (20%)
Cena jeste mozda visoka ali garantujem da ces biti prezadovoljan kvalitetom samog modema i veze na internet + sto ces moci da ga koristis pod Linux-om ... (Posebno na najlosijim centralama gde ti veza nece pucati a i bice ti mnogo bolja)