[ Dusan Aleksic @ 08.11.2004. 11:10 ] @
Moj drug je uzeo laptop, pa smo se pitali kako bi on mogao da se poveze na neki od kompjutera na Matematickom fakultetu (paralelni kabl, usb data link, bluetooth i sl.)? Mogu da se prave konekcije tako da bi verovatno paralelni kabl radio, ali sta je sa ostalim, da li za recimo bluetooth-u na win 2000 treba drajver ili ne, posto na masinama ne mogu da se instaliraju drajveri. Jel imate neki predlog za instant umrezavanje (bez drajvera) na win 2000?
[ Gn0m3 @ 18.11.2004. 14:44 ] @
Xmmm...
A da ushtekash mrezni kabl od nekog PC-ja za kim niko ne sedi...
Samo ideja...
[ Cyberghost @ 18.11.2004. 15:15 ] @
Nije lose da se utakne kabl, sednes za jedan komp i iz njega uzmes kabl i utaknes u laptop, ali moras da znas parametre mreze da bi mogao da ti radi u mrezi. Sto setice Bluetooth-a trebaju ti drajveri tako da to otpada, a jos jedna kombinacija je Hack Admin password-a ali to je vec nesto drugo :)
[ Dusan Aleksic @ 20.11.2004. 20:20 ] @
Videcu dal sme to sa kablom, pitacemo administratora mreze, a probacemo preko paralelnog kabla cim ga nabavimo negde.
Hvala na odgovorima!
[ gilespy @ 24.11.2004. 13:25 ] @
On Thu, 18 Nov 2004 16:15:11 CET, Cyberghost wrote:

Citat:

Nije lose da se utakne kabl, sednes za jedan komp i iz njega uzmes kabl i utaknes u laptop, ali moras da znas parametre mreze da bi mogao da ti radi u mrezi. Sto setice Bluetooth-a trebaju ti drajveri tako da to otpada, a jos jedna kombinacija je Hack Admin password-a ali to je vec nesto drugo :)

Parametre lako saznajes tako sto pokrenes jedan od racunara i pogledas

setovanja, a sto se Hack Admin-a tice, ne pokusavaj. Koriste Linux Slack sa

samba nalozima tako da je taj program smesan.

Ako vec hoces takvu varijantu probaj Knopix-om zaobici zastitu. Ipak

pripazi, jer vrlo temeljno gledaju log-ove.
[ Cyberghost @ 24.11.2004. 14:31 ] @
Pod jedan ako taj racunar koristi bilo koju verziju windows o.s. (2000,xp) sifra moze da se razbije,nisam pominjao Linux, a podesavanja ne moze da vidi jer Guest nalog na Windozi to ne moze da vidi i zato mu treba Admin pass.
[ gilespy @ 26.11.2004. 01:25 ] @
On Wed, 24 Nov 2004 15:31:29 CET, Cyberghost wrote:

Citat:

Pod jedan ako taj racunar koristi bilo koju verziju windows o.s. (2000,xp) sifra moze da se razbije,nisam pominjao Linux, a podesavanja ne moze da vidi jer Guest nalog na Windozi to ne moze da vidi i zato mu treba Admin pass.

Ja jesam spominjao Linux. Posto znam admine PMF-a (svojevremeno sam

volontirao kao jedan od njih) znam i kakav je sistem, koji vid organizacije

i koja je struktura zastite.

To sto ces proci Win pass ti apsolutno nista ne znaci, jer je u pitanju

SAMBA nalog, a sam Win je klijent. Acer router nadgleda saobracaj a Slack

firewall dodatno odredjuje ko ce sta. Znaci, ako ne pomogne varijanta sa

ubadanjem kabla ili sa "Izvinite hocu da ubodem moj laptop na mrezu", tesko

da ces zaobici zabrane.
[ Vaxter @ 13.05.2005. 16:07 ] @
Ne bih se slozio.
Ja sam sa drugarovim Topom uspevao da se ulogujem u mrezu na matf-u sa svojim user-om i pass-om koji sam dobio kad sam se upisao. :)

Mislim da je i Gn0m3 tada bio tu.
Ili nije???