[ VladanR @ 08.11.2004. 15:22 ] @
Imam neki DivX koji ne moze da se gleda jer mu se trese slika.
Proverio sam ga sa GSpotom i on pokazuje da je sve u redu tj da sve sto treba za prikazivanje filma se nalazi na compu.
Medjutim on opet trese sliku dok medjutim zvuk ide normalno.
Film je radjen u xvid kodeku. Ostale filmove radjene u ovom kodeku gledam normalno, cak i sam kad pravim neki filmcic najcesce koristim ovaj kodek.

Resim da film propustim korz VirtualDub Mod kad mi on prijavi da postoji greska u audio kodeku..uostalom evo sta kaze..
.............
"VirtualDub has detected an improper VBR audio encoding in the source AVI file (audio stream1). The current preference is to rewrite the audio header with standard CBR values during processing for better compatibility. This may introduce up to 25025 ms of skew from the video sttream. If this is unacceptable, decompress the *entire* audio stream to an uncompressed WAV file and recompress with a constant bitrate encoder. (bitrate> 131.2+_18.2 kbps).
Do you still want to rewrite the header? Yes No
..................................
kad se film ucita u Virtual Dub u prozorima mi na crnom ekranu pise ovo.."WARNING: Nothing to output bframe decoder lag"

Da li mozete da mi pomognete da resim ovo, tj, da eventualno dekompresujem audio strim iz filma u WAV pa da ga onda ubacim sa vrednostima koje mi on preporucuje.
Sa virtual Dubom sam dosta radio ali uglavnom neke osnovne stvari, ovo mi je ipak visa matematika.
[ vukx @ 09.11.2004. 18:25 ] @
Imam slican problem sa filmom The Last Samurai koji takodje treperi (koci se) i kompresovan je sa XviD codec-om. Kada ga otvorim u GSpot-u na startu sve izgleda OK ali kad ukljucim Render napise Render: Partial Failure. i da skratim kaze da su neki delovi filma u nepoznatom (unsupported) formatu.

VladanR
ono sto ti kaze na pocetku za VBR znaci da je audio ima promenljivi bit rate i da ce doci do rasinhronizacije. Secam se da je u ovom forumu, odnosno podforumu bilo vec reci o tome, tako da ces verovatno pronaci odgovor ako iskoristis pretragu. Ne znam samo koliko ce ti to resiti problem ali...
[ risk @ 10.11.2004. 07:13 ] @
koji codec koristis za dekompresiju? ffdshow? xvid? divx? Da li mislis na treperenje bioskopskog snimka? Da li bi to da ispeglas?

vidi sa kojim *Dub-om je radjen .avi. daj mu F3 u total commmander-u i prebaci ga u binary fixed length i trazi string NanDub. Ako nije u NanDub-u onda mu samo uradi DirectStream copy u NanDub-u. Tek da bi bio siguran da je fajl OK.
[ vukx @ 10.11.2004. 07:51 ] @
Problem je bio u AC3 codec-u. Prvo sam skinuo novi XviD codec posto sam imao neki stari iz 2002 godine ali nista nije pomoglo. Iako sam imao i AC3 codec instaliran, informacije o audio codec-u iz GSpota sam iskopirao u Google i provalio da postoje tri verzije odnosno varijente AC3 codec-a: AC3 Codec, unknown (tag 2000) i unknown (tag 8192). Svi imaju indentican ac3filter_0_70b. exe file ali ipak izgleda da je nesto i drugaciji. Ne kontam u cemu je razlika ali kada sam instalirao "unknown (tag 2000)" proradio mi je film i GSpot ga normalno renda. Naravno nisam napamet instalirao taj "unknown (tag 2000)" znao sam da mi taj treba, posto mi je GSpot napisao "ac3 (0x2000) Dolby Laboratories, Inc"
[ VladanR @ 12.11.2004. 15:09 ] @
nisu pomogle nikakve radnje u VirtualDub, NanDubu i sl, film je i dalje skakutao...

Kombinacije sa kodecima nisu pomogle...

Problem sam resio tako sto sam skinuo mplayer (windows verziju klasicnog linux programa) i on prikazuje film super.

Hvala svima za savete...
[ VladanR @ 12.11.2004. 15:16 ] @
pretpostavljam da iskusni korisnici znaju za mplayer koji sam pomenuo a za one druge
URL ftp://ftp1.mplayerhq.hu/MPlaye...gw/MPlayer-mingw32-1.0pre5.zip

6 MB