[ dusty @ 08.11.2004. 22:21 ] @
Pozdrav svima.

Interesuje me da li se nekako moze doci do textBox-a kada se edituje red u dataGridu ?
Hteo bih da prikacim validation kontrolu za neki textBox, ili da menjam property tog textBox-a u runtime-u ?!

Probao sam da presretnem renderovanje (pokupio event PreRender), ali izgleda da textBox-ovi jos nisu generisani (barem ih nema u child kontrolama dataGrida).

Sta me jos interesuje: zakacio sam se za event ItemCreated, sta su ti item-i ? Iz debug-a sam dobio da je kreirao DataGridItem, ali nigde TextBox kontrole

Hvala.
[ Csharp @ 18.11.2004. 14:54 ] @
Ne znam možda ti ovo pomogne:

Preko column styla:

Code:

System.Windows.Forms.DataGridTextBoxColumn dgcsVrstaProdajeNaziv = 
new System.Windows.Forms.DataGridTextBoxColumn();

DataGridTextBoxColumn this.dgtbcVrstaProdaje = (DataGridTextBoxColumn)this.dgcsVrstaProdajeNaziv;
DataGridTextBox this.dgtbVrstaProdaje = (DataGridTextBox)this.dgtbcVrstaProdaje.TextBox;

Nadam se da će ti ovo pomoći i sory na "rukopisu" brzo sam pisao!

Pozdrav!
[ dusty @ 24.11.2004. 16:19 ] @
Citat:
Nadam se da će ti ovo pomoći i sory na "rukopisu" brzo sam pisao!

Hvala ti na trudu, ali sam vec resio Inace, moja greska, nisam naveo da se radi o ASP.Net-u, tako da columnStyles 'ne pije vodu'

Resio sam to na seljacki nacin - hardcoded Jbg'a, ja ne vidim neki drugi nacin.
Anyway, od prilike to je izgledalo ovako:
Code:

TextBox tb;

tb = dGrid.Items[(int)this.Session["EditItemIndex"]].Cells[1].Controls[0];

I sada mogu da mu radim sta mi je volja. Jedino sta me jos rchka je velicina TextBox-a - ne mogu da je napravim da bude iste velicine kao celija, jer je velicina celije samo prisutna na klijentu. Pretpostavljam da bi se to moglo nesto preko JavaScript-a.

E, tu mi se ne svidja sta sam morao ekplicitno da navedem celiju u kojoj ocekujem textBox, ali radi ... dok ne budem morao da ponovo gledam ovaj sors za tri meseca i da se pitam "sta sam pio dok sam ovo pisao"

Ipak, hvala ti na pomoci

BTW dobar ti je 'rukopis' samo moras malo da poradis na kurizivima