[ mivanovic @ 11.11.2004. 12:36 ] @
Da li neko ima problema sa baznom stanicom Verata na Tashu? Ja sam nakacen na nju vec 2 meseca i net mi radi uzasno!!! Mozda 5-6 puta u toku meseca imam protok 512k i to traje po par sati. Ostalo vreme protok se krece od 0 do 10k, u najboljem slucaju. Kazu da neko nesto emituje sa INEX-a, pa im ometa signal (23 od 24 sati dnevno!!!). Inace udaljen sam 200m od bazne (bukvalno), imam PheeNet W118 c+ (mislim da se tako zove) i panel antenu. Antena je mnogo losa, to stoji, ali 200m razdaljine... Probao sam da se umrezim sa ortakom koji zivi u zgradi preko puta te gde je bazna. On je na krov stavio svoj AP (PheeNet mali beli od 100mw, ne znam tacnu oznaku) sa onom malom antenom koja se dobija uz njega, a ja sam na ovaj moj stavio istu tu antenu (omni antena od 5cm). Rezultati su bili sledeci: moj upload ka njemu je oko 200k, a download oko 100k, zbog snage njegovog AP-a. Sta to znaci?! Kako to da nama niko nije ometao signal?! Mozda ima veze s tim sto smo mi bili u point-to-point modu? Ako neko ima neku ideju, molim vas, neka kaze, bez obzira koliko je glupa i nelogicna, jer sam ja probao sve sto znam i sto su mi rekli i nemam resenje. ...i jos nesto... da li postoji mogucnost da mi neko krade vezu? Ako je to moguce, kako to da proverim? |