[ msway @ 12.11.2004. 19:31 ] @
Potrebno mi je da se na jednom racunaru vrsi unos podataka a na drugom uglavnom da se gledaju izvestaji s mogucnoscu da se i na tom drugom vrsi obrada podataka. Racunari su na NT mrezi. Hvala na pomoci
[ Simke @ 12.11.2004. 22:07 ] @
Nacin na koji to mozes da uradis je da napravis 2 mdb fajla. Jedan fajl ima sve tabele (data fajl), a drugi sadrzi sve forme, reporte, queries, macros and modules (application fajl). Onda data fajl iskopiras na jednu masinu koja ce biti server, a na radne stanice stavis po kopiju application fajla i linkujes na data fajl.

Pogledaj malo ranije topice i Bazu Znanja, pisano je dosta o ovome.
[ cicovic @ 19.05.2005. 13:07 ] @
Da, ali kad su oba korisnika na mrezi, ne mogu pristupiti obojica istoj tabeli odjednom
[ vbraca @ 19.05.2005. 13:18 ] @
Citat:
cicovic: Da, ali kad su oba korisnika na mrezi, ne mogu pristupiti obojica istoj tabeli odjednom

Otkad to ?

1)Podeli ti lepo bazu na Frontend (preporuka je da koristiš kompajliranu .mde aplikaciju -Tools/Database Utilities/Make MDE...) i Backend sa Tools/Database Utilities/Database Splitter-om
2) stavi podatke u neki deljeni direktorijum na mreži,
3) poveži aplikaciju sa Tools/Database Utilities/Linked Table Manager-om

i ako ti je mreža O.K. to će da fercera ...
[ zorrome @ 19.05.2005. 16:30 ] @
Mislim da sam ja to pokušavao, ali nakon što dodaš ili promijeniš redak u tablicu baze na PC1 on se ne pojavi odmah u drugoj tablici na PC2, već se pojavi nakon ponovnog otvaranja tablice. Ali zato radi delete, čim se izbriše redak u tablici baze na PC1 taj se redak izbriše i u drugoj tablici baze na PC2.

Ni

[ Simke @ 20.05.2005. 06:58 ] @
Kada otvoris tabelu, te podatke koje vidis to je view tabele u stanju u kojem je ona bila kad si je otvorio. Naravno da moras da je zatvoris da bi video promene - bez obzira koristio je ti sam ili jos 10 ljudi.

Citat:
zorrome: nakon što dodaš ili promijeniš redak u tablicu baze na PC1 on se ne pojavi odmah u drugoj tablici na PC2, već se pojavi nakon ponovnog otvaranja tablice. Ali zato radi delete

Nema tu tabele na PC1 i tabele na PC2 - sve je to ista tabela na koju se linkuju dva ili vise front end fajla.

[ cicovic @ 20.05.2005. 08:18 ] @
U pravu si, vbraca, toliko muke a odredjeni parametri mreze nisu podeseni. Doduse, mislio sam da je problem u tome sto postoje dva razlicita frontenda na dva PC-a, a oba su koristila svoje posebne bekend i jedan zajednici bekend fajl. Ali, sada radi. Eh, kako nekad drugi treba da ti otvori oci. Valjda sam zivce izgubio pokusavajuci ovo. Cak sam menjao i workgroup administrator opcije i ostalo sto je vezano za security....

Hvala jos jednom
[ zorrome @ 20.05.2005. 12:32 ] @
Ajde opiši što si sve napravio i kako sve to radi (update, delete,insert...). Trebati će i meni - uskoro!
Hvala!