[ digisatplus @ 14.11.2004. 17:36 ] @
Ako neko zna neka mi nabroji sa kojim softverom i opremom mogu da POUZDANO vrsim merenje signala. |
[ digisatplus @ 14.11.2004. 17:36 ] @
[ Milos Stojanovic @ 15.11.2004. 22:50 ] @
NetStumbler (http://www.netstumbler.com/)
[ eskim @ 16.11.2004. 02:22 ] @
Koji je najbolji komercijalni program za provjeru signala?
[ mivanovic @ 16.11.2004. 03:51 ] @
Ako je u pitanju PCI kartica, mozes da nadjes mnoooogo softwera, ali ako je externi AP sa kojim si povezan preko LAN-a?! ...ja nisam nasao ni jedan program, ako nadjes neki objavi ovde...
Pozdrav... [ IzzY @ 16.11.2004. 08:54 ] @
NetStumbler ali on radi samo sa pci i pcmsi karticama....tako da nishta od ap-a...shto se tiche ap-a..lepo zamolish chiku na kog se kachish da ti digne ftp pa gledate protok, na koliko si zakachen i ping...da zvuchi debilno..ali ja nisam nashao bolje reshenje......
[ linux_wlan @ 16.11.2004. 11:47 ] @
Radi i sa Ovislink-om USB stickom 1130 i to generalno ovaj stick rulez.
[ Bravar @ 16.11.2004. 23:38 ] @
Fercera i sa DWL-120+
[ netman @ 25.11.2004. 01:51 ] @
A kako se obavlja merenje pojačanja antene?
Recimo, napravim ja neku svoju antenu( ili hoću da isprobam antenu pre kupovine) i onda me zanima njeno pojačanje u dB, ili kojim već jedinicama, tj. kako i pomoću koje opreme da dobijem taj podatak? Da li je potrebno da tu antenu nosim na krov i usmeravam prema nekom AP ili sve to moze da se obavi i u sobi pomoću još nekog "predajnika", recimo neki drugi komp sa još jednom karticom i antenom? I još jedno. Da li nekako mogu da iskoristim u ove svrhe MSI USB Dongle Class1, koji već imam? [ broker @ 25.11.2004. 10:21 ] @
Merenje se u kucnim uslovima vrsis poredjenjem. Prvo izmeris signal poznatom antenom, najbolje omni jer ona ima kruzno zracenje. Nakon toga, izmeris signal svojom antenom i uporedis rezultate.
Mozes to da radis na bilo kom mestu gde imas dovoljan signal. Cak je i bolje da signal nije prejak da zakucava skalu jer tada merenje ne mzoe da bude tacno. S obzirom da trazis razliku u jacini signala nije bitna apsolutna jacina tog signala. [ netman @ 27.11.2004. 23:45 ] @
@broker:
Poznata antena,hmmm? Mislio sam da mi malo pojasnis kako pomoću rezultata iz Netstumblera da odredim koliko je pojačanje odredjene antene. Kako da znam koliko je pojačanje neke omni antenice koju dobijam uz PCI karticu, tj. kako da odredim pojačanje tog "etalona", piše li to negde u dokumentaciji? [ digisatplus @ 27.11.2004. 23:50 ] @
Deco da li je neko cuo za softver koji se zove AirMagNet koji se moze naci na sledecoj adresi http://www.airmagnet.com/products/laptop.htm i koji sluzi za laptop racunare i koji kosta oko 2.500 USD ( cena prava sitnica ) cak i za amerikance.
[.........] Voleo bi da mi kaze da li je imao iskustva sa ovim programom i sa kojim karticama radi. [djricky: obrisan zahtev za piratskim softverom] [Ovu poruku je menjao djricky dana 23.01.2005. u 13:21 GMT+1] [ eskim @ 28.11.2004. 03:49 ] @
Ima li dje u SCG da se uzmu ovi uredjaji?
http://www.airmagnet.com/products/cards.htm [ vanja_ns @ 28.11.2004. 18:35 ] @
Citat: eskim: Ima li dje u SCG da se uzmu ovi uredjaji? http://www.airmagnet.com/products/cards.htm "Original and Mercury" se odnosi na Senao PCMCIA kartice, kojih ima i u OEM varijantama. "Original" je Prism 2.5, Mercury je Prism 3. Cisco 350 Mini-PCI se takodje moze nabaviti. U principu, iz te liste proizilazi da softver podrzava Prism 2.5, Prism 3, Atheros 5212 i Aironet bazirane kartice, a toga mozes naci u SCG. (nisam napisao "gde", da ne bude reklamiranja, ali potrazi) [ eskim @ 28.11.2004. 19:33 ] @
Ima li ko da je probao WarLinux za mjerenje signala i ostalih parametara?
[ fangio @ 29.11.2004. 13:33 ] @
- probao ja kratko, ali nisam uspeo da ga nateram da radi sa cisco aironet 350 karticom, kad smo vec kod warlinux-a, el probao neko sputnik kao zamenu za StarOs
- merenje stumbler + laptop + pcmci kartica Orinoco silver/gold sa eksternim konektorima za antenu, izbor kartice je bitan jer nemaju sve mogucnosti merenja suma - LMC pcmci sa dva eksterna konektora oko 100e, prava stvar ali skupa :) [ broker @ 30.11.2004. 13:15 ] @
> Mislio sam da mi malo pojasnis kako pomoću rezultata iz Netstumblera da odredim
> koliko je pojačanje odredjene antene. Oduznes izmerenu vrednost sa jednom antenom od izmerene vrdnosti s drugom i to ti je rzliak u pojacanju izmedju te dve antene. Na to dodas pojacanje one cije je pojacanje poznato i dobijes koliko je pojacanje merene antene. Drugim recima: ako je pojacanje poznate antene Pp, izmeren signal s tom antenom je Mp, izmeren signal sa merenom antenom je Mm onda je pojacanje merene antene: Pm = Pp + (Mm - Mp) > Kako da znam koliko je pojačanje neke omni antenice koju dobijam uz PCI karticu, > tj. kako da odredim pojačanje tog "etalona", piše li to negde u dokumentacijii? Tebalo bi da pise u dokumentaciji a mozes i da uzmes da je pojacanje one male pendrek antenice koja se dobijauz artice i uredjaje 2 dB posto nisam video neke koje nisu 2dB. [ easyyu @ 23.01.2005. 05:16 ] @
pa zar niko nezna neki software za merenje jacine signala kod Ap-a u client modu!?
[djricky: obrisano nepotrebno histerisanje ![]() [Ovu poruku je menjao djricky dana 23.01.2005. u 13:24 GMT+1] [ broker @ 23.01.2005. 11:12 ] @
S obzirom da sa AP-om komujniciras preko LAN nema razloga da ocekujes da postoji neki softver koji ce meriti signal koji vidi AP. Mozes samo da ocekujes da AP u svom korisnickom interfejsu imatakvu opciju a vecina nema.
[ YT1RX @ 24.01.2005. 23:03 ] @
Ima TEKTRONIX jedan dobar analizator do 12 GHz! Kosta 280.000 e!
Sa njim mozes sve da izmeris! Ima cak BSK, QPSK, 264 QAM ... demodulatore tako da mozes i mobilne da slusas! Sta ti znaci to sto 70, 85 ili 40 % 100% Moze da posluzi za neko uporedjivanje signala koje ima odstupanje i do 30 %! Ovako sam ja radio u institutu: Uzmes stap 3.1 mm vertikalno polarisan sa protivtegom nebitnih dimenzija, na anilizatoru zakacen jedan isti takav stap. Kalibrises na nulu i onda krenes da menjas kablove, antene, konektore... itd. Nesto slicno moze i sa NS stim sto ti za kalibraciju treba par antena poznatog pojacanja ali i tu ce biti odstupanje 10 - 15 % jer to ima logaritamsku funkciju prikaza pa slabije signale "vise pojaca" itd. [ starisloven @ 25.01.2005. 10:48 ] @
Citat: S obzirom da sa AP-om komujniciras preko LAN nema razloga da ocekujes da postoji neki softver koji ce meriti signal koji vidi AP. Mozes samo da ocekujes da AP u svom korisnickom interfejsu imatakvu opciju a vecina nema. Koji apovi imaju tu opciju u svom korisnickom interface-u? [ digisatplus @ 08.04.2005. 01:19 ] @
@vanja_ns
Ja probao da instaliram airmagnet sa senao SL-2511CD PLUS EXT2 (F200) i ne mogu da zavrsim instalaciju jer neprepoznaje modul to jest karticu kao svoj to jest iz svoje liste a ovaj modul ima cip Prism 2.5 probao sam da nadjem neku od kartica iz spiska ali slabo znas li gde se moze nabaviti neka od kartica koju priznaju AIRMAGNET. Jos jedna stvar izasao je burek za pomenuti soft. [ broker @ 08.04.2005. 12:20 ] @
Citat: starisloven: Koji apovi imaju tu opciju u svom korisnickom interface-u? Ima recimo Linksys WRT54G ali ne direktno, nego b morao da pravis neki program koji bi sakupljao podatke i prikzivao ti ih na uporebljiv nacin. Svejedno bi ti bilo mucenje jer ta opcija kako gookrenes radi sporo pa bi ti za merenje trebalo mnogo vremena. [ digisatplus @ 10.09.2005. 17:55 ] @
Zar nema vise nikakvih novih vesti na ovom polju, to jest novih programa ili uredjaja i slicno.
[ DusanSukovic @ 10.09.2005. 18:44 ] @
Citat: Ima cak BSK, QPSK, 264 QAM ... demodulatore tako da mozes i mobilne da slusas! Molim te ako ti nije tesko, pojasni ovo malo o slusanju mobilnih. Pozdrav [ Dual @ 18.09.2005. 19:22 ] @
Pozdrav
Merenje signala je moguce i najlakse izvodljivo preko spektralnog analizatora. Nije potreban nikakav softver i ili peripetije da li Network stumbler hoce ili nece da radi. Jednostavno zakacis antenu preko kratkog kabla direktno u analizator i procitas vrednost. Posle bi se mogla napraviti tabela gde bi se ti izmereni "dBm"-ovi :-) pretvorili u procente ili nesto slicno sto je obicnom narodu poznato. Takvi uredjaji i ako ih ima i veoma skupih barem polovni vise i nisu toliko. Ima cak jedan i na prodaju za 4500E a meri sve frekvencije do 21GHz (dakle i opseg 5.8 GHz) Pozdrav Goran Yu1CF Ps. Pomocu takvog uredjaja je moguce usmeriti veoma tacno i antenu i bez upotrebe kompjutera. [ broker @ 19.09.2005. 12:53 ] @
1. Koliko kosta spektralni analizator?
2. Razlikuje li on dva Ap-a koji su na istom kanalu? [ Dual @ 19.09.2005. 23:06 ] @
B. 1. Koliko kosta spektralni analizator?
Vec pise B. 2. Razlikuje li on dva Ap-a koji su na istom kanalu? Naravno da ne. Uredjaj meri jacinu signala koji antena primi. Dakle upotrebljena je rec "MERI". A o "merenju" signala preko kartica sa nedefinisanim pojacanjem i sumnim brojem i preko Network stumblera verovatno svaki ozbiljniji poznavalac problematike moze samo da se nasmeje. Korisniku koji ima u "vidnom" polju antene toliko AP-ova da ih ima vise na jednom kanalu a u ukupnom zbiru i mozda vise desetina koji se na toj poziciji mogu videti merenje signala nije verovatno ni potrebno. Problematika je najcesce sa korisnicima koji imaju samo jednog ili par (mozda) provajdera u krugu. A takvi provajderi sigurno nece izabrati da rade na istom kanalu. Predraze tzv Brokeru pocetno pitanje teme je glasilo: "Ako neko zna neka mi nabroji sa kojim softverom i opremom mogu da POUZDANO vrsim merenje signala. " Rec POUZDANO i komputerska kartica/Network stumbler su dve nespojive stvari. Uz ovo drugo ide rec "amaterizam" Pozdrav Goran YU1CF [ digisatplus @ 01.05.2007. 18:43 ] @
Ima li neko link za Airmagnet 6.0 poslati na PM
[ Librabicboj @ 02.05.2007. 13:29 ] @
Citat: digisatplus: Ima li neko link za Airmagnet 6.0 poslati na PM Gde si iskopao ovu temu posle 2 godine.... [ digisatplus @ 19.09.2008. 12:27 ] @
Da se ova tema ne zaboravi, ima li neko link za Airmagnet 7.5 gde skinuti, linkove slati na private mesage
[ okno @ 19.09.2008. 13:10 ] @
Svaki AP ( u klient modu ) ima u sebi opciju skeniranje signala ( jacina, zastita, mac....).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|