[ 858 @ 17.11.2004. 12:10 ] @
Pozdrav raja,

imam slijedeći problem: Dobio sam projekat da za "Obračun Plaća" izradim Data Base u MS Accesu (Office 2003), to samo po sebi i nije toliko problematično kada bi ja samo mogao prepoznati šta su mi tu ENTITETI. Pa ako neko tu može pomoći bio bi mu zahvalan.
[ Zidar @ 17.11.2004. 20:22 ] @
Ako ne znas sta je Entitet, onda je ovo pitanje za forum Baze Podataka. Takodje, u tom slucaju ne stoji
Citat:
Dobio sam projekat da za "Obračun Plaća" izradim Data Base u MS Accesu (Office 2003), to samo po sebi i nije toliko problematično
Naprotiv, veoma je problematicno.

Usput, pre 20 godina u Bosni je obracun plata bio zanimanje i samo nekoliko majstora je to radilo i svi su oni radili za po nekoliko firmi. Naravno da je tada obracun plata bio mnogo slozeniji - samodoprinosi, krediti, regres, topli obrok, interna kasa, etc. Ali nije prosto ni danas, verujem. I nece bez entiteta. A mozda su entiteti Federacija i Republika Srpska :-)

Eto tiga na. Pravim se mnogo pametan a ni temu ne umem da prebacim iz foruma u forum. Simke, pomazi ako boga znas :-)
[ Simke @ 18.11.2004. 05:24 ] @
Prebaceno:)

Inace kao sto Zidar rece, nije da nije problematicno. Mislim da bi bilo mnogo bolje i jednostavnije da kupis neki sistem koji vec radi to sto ti treba. Ja se licno nebih upustao u avanturu pravljenja nekog finansijskog sistema - ima ih mali milion na trzistu, nevidim razlog zasto bih ja morao da nparavim jos jedan.
[ _owl_ @ 18.11.2004. 14:16 ] @
Pa ako ne zna da razlikuje entitete onda je vrlo problematicno. Ukratko, uopsteno i ne bas sasvim tacno za entitet mozes da uzmes bilo koju imenicu iz opisa problema a koja oznacava pojam koji treba da bude "trajan" (za datu aplikaciju). Uglavnom potrazi malo literaturu koja se baci projektovanjem baza podataka.
[ drbogi @ 18.11.2004. 21:06 ] @
PLate su jedna od najosetljivijih aplikacija. Prvo svi će da te rastrgnu ako nešto zezneš, a drugo propisi se menjaju jedno 2X nedeljno, pa ti vidi. Dakle sačuvaj živce, batali to.