[ retry @ 17.11.2004. 15:54 ] @
imam suse 9.1 i jedan problem rec je o istaliranju soft. sa suse 9.1 cd-ova. naime, kada sam pokusao da instaliram (yast->install and remove software) jos ponesto sa cd-ova evo sta se desilo: prikazuje mi samo vec instalirane pakete, tako da ne mogu da checkiram one koji to nisu, tj. one koje zelim da instaliram. e, sad, odem ja da pogledam tamo u "change source of installation", mozda se istripovao da nema odakle da instalira ... i zaista! Onaj prozor "software source media je prazan"! A tu je ranije bila stavka: "use linux version 9.1 CD:///;devices=/dev/hdb;/dev/hdc"(posto sam ranije sve bez problema instalirao). onda ja pokusam da dodam ponovo to stavku, ali kad izaberem add->cd.. izbaci mi message box sa porukom: "unable to create installation source from URL 'cd:///'. details: ERROR(media:mount failed)" da bi lakse dali dijagnozu evo sta sam menjao od kad sam instalirao suse a verovatno je i uzrok ovog problema. dakle, kada sam ga instalirao situacija je bila sledeca: hda - disk sa winXP,boot,/ i swap particijom hdb - CDR hdc - CDRW u medjuvremenu sam ubacio jedan hard sa winMe na hdc, a CDRW pomerio na hdd. sve je to radilo bez problema, a onda sam pokausao nesto da instaliram... dakle, izaberem ja pakete(posto sam tada jos uvek u source of installation imao "use linux version 9.1 CD:///;devices=/dev/hdb;/dev/hdc"), kliknem accept i... sve se ukoci . ni mis ni tastatura, nista! klasicna windowsolika situacija tipa "sve sto mozes da uradis je da ga restartujes". provalim ja tada da kada sam instalirao suse hdb i hdc su bili CDR i CDRW, pa je u redu da source of installation bude "use linux version 9.1 CD:///;devices=/dev/hdb;/dev/hdc", ali sada mi je hdc hard disk, pa ga to mozda buni. Nista, iskopcam je taj hard cisto da probam da instaliram nesto bez njega i stvarno uspem bez problema. Ali kada sam sledeci put pokusao da nesto instaliram(isto bez prikljucenog harda), dosao sam u situaciju opisanu na pocetku. pa sad, koga nije mrzelo da cita do kraja, a jos zna kako da resim problem... |