[ ITman @ 18.11.2004. 22:08 ] @
| Koristim Delphi 6, da li je u sedmici rešen problem da se korektno prikažu naša slova u DBRichEdit-u? Zašto ne vidim u fontovima Arial CE? Podesio sam sve na Central European i u winXp-u i u Delphi-ju i neće da mi prikaže na reportu kako valja! Dođe
mi da koristim yu fontove...Ima li ko neku pametnu ideju? Čitao sam po arhivi i naišao na savet da se odmah štampaju podaci sa forme, tj. da preskočim report...ali ja bih ipak preko QuickRep-a, ako neko zna nešto neka javi...Thanks! |
[ dogriz @ 19.11.2004. 07:12 ] @
Nažalost nije rešen taj problem ni u sedmici. Meni smeta što i ComboBox ne zna da prikaže đčćž kako treba - kad je DropDown prikazuje slova kao i RichEdit, jedino ako nije DropDown, onda prikaže text kako treba. Postoji li neko rešenje za taj problem?
Ovo se inače sve odnosi na VCL, kod CLX-a je situacija mnoogo gora, tamo "naša" slova neće da rade nikako...
[ Ruka @ 19.11.2004. 09:28 ] @
Delphi VCL nema podrsku za UNICODE, a CLX kao ima. Ali na win 2000,xp mozes da postavis da ti default encoding za nonunicode programe bude Serbian (Latin) na kartici ADVANCED za reg. podesavanja, i jos u charset-u fonta u delphi-ju postavi EASTEUROPE. Cak i bez ovog drugog neke kontrole lepo rade i na starim windowsima. Za QuickReport ne znam, u Rave-u je slican problem.
[ morlic @ 19.11.2004. 10:45 ] @
Mora Windows da bude podesen za nasa slova:
kao sto rece Ruka:
encoding za nonunicode programe bude Serbian (Latin)
i u Regional settings-u takođe postaviti serbian.
Meni sve radi ako se tako postavi.
Kome se ne svidja nek predje na Delphi 8 for .NET :)
[ dogriz @ 19.11.2004. 11:36 ] @
OK, nonunicode sam prevideo, sad radi.
tnx
[ ITman @ 21.11.2004. 22:10 ] @
Samo sam na kartici Advanced podesio za nonunicode programe
i radi!
thanks!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.