[ Dalibor81 @ 19.11.2004. 10:09 ] @
Posedujem mustek dv 5500, a problem je u blicu. Naime u dobro osvetljenoj prostoriji radi odlicno, a u mraku nikako, ne cini se logicnim zar ne??
[ ssorca @ 20.11.2004. 08:00 ] @
ako 'u mraku' podrazumevas nocne snimke napolju onda se nemoj cuditi,jer blic na aparatu tipa mustek moze dobaciti oko 2-3 metra,a kolicina osvetljenosti prvenstveno zavisi od jacine blica (koja se ne moze porediti sa canonovim i slicnim)... ukoliko govoris o zatvorenoj prostoriji (a pritom je manja od 30-ak kvm) onda je zaista nesto cudno jer u sobi dobijas malo i refleksije od zidova (naravno,ukoliko zidovi nisu tamni)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 20.11.2004. 18:52 ] @
Šta te još može zezati..to što u nekoj osvetljenoj prostoriji blic radi fill in, znači pored regularnog osvetljenja, koje je možda samo po sebi dovoljno da se napravi fotografija, blic uradi blage korekcije. A u potpunom mraku sve zavisi od blica, a tu se slažem sa ssorca.
[ Dalibor81 @ 20.11.2004. 19:11 ] @
Slazem se sa tim u potpunosti, ali ja kada blic okrenem prema nekom izvoru svetla,(monituru, lampi etc.), blic okine, a kada je kamkorder okrenut prema mracnom delu iste prostorije, on nista ne ucini, ponekada i uspe, ali nije sinhronizovan sa otvaranjem blende, pa opet ispadne kao da nista nije uradio. Dali da racunam na vasu pomoc, pomoc servisa ili nadogradnju firmvera, ako je to u ovom slucaju uopste i moguce. Unapred hvala.
[ abyss @ 21.11.2004. 13:15 ] @
Problem je u aparatu mustek dv 5500...
Menjaj dok mozes...
[ Dalibor81 @ 21.11.2004. 21:06 ] @
Na svu srecu problem sam resio pre nego sto sam to ucinio. Caka je bila u tome, da u meniju pod stavkom za podesavanje kamere, treba da se stavi nocno snimanje na on. Ja to ranije nisam radio iz dva razloga, prvi je sto blic sluzi iskljucivo za slikanje, a ne snimanje kamerom, a u meniju postoji poseban deo za podesavanje moda fotoaparata. Drugi razlog mojoj nevolji je sto kada ukljucim taj rezim posle ponovnog paljenja kamere, on opet stoji na off. Obzirom na potrebu za stednjom baterije, to zna da bude problem. Ipak mnogo hvala na vasem brzom reagovanju koje je bilo daleko ispred mojih ocekivanja (zbog pravilnika).