[ simor @ 19.11.2004. 17:14 ] @
| Treba da postavimo AP na jedno mesto, i direktor firme ciji je objekat je rekao da nema problema, samo da donesemo potvrdu (od nekoga???) da za emitovanje radio signala na 2.4 GHz ne trebaju nikakve dozvole.
U ministarstvu kazu da taj zakon jos ne postoji???
Gde da nadjem bilo kakvu potvrdu za to? |
[ burex @ 19.11.2004. 23:22 ] @
Mozda ovo pomogne?
Nemam ni vise pojma odakle mi...
[ simor @ 20.11.2004. 10:32 ] @
Mislim da ce posluziti...
Hvala!
ps: jos da se onaj pecat malo bolje vidi :)
[ Gojko Vujovic @ 20.11.2004. 10:35 ] @
Ovo lici na dopis koji je CRI dobio na zahtev od ministarstva... u principu neregulisano je zakonom trenutno pa vaze evropski standardi, ali doci ce jednog dana i to na red.
[ Aleksandar Marković @ 20.11.2004. 13:24 ] @
[ duleKG @ 23.11.2004. 23:24 ] @
pa bre pise u Jugoslaviji a jel to postoji jos????
ja sam pitao jednog radio amatera i on kaze da ako bas treba mozes da polozis kao neki osnovni kurs za radio amatere i onda dobijas dozvolu za radi na nekim frekvencijama u koju upada i 2.4 GHz , a gde ces da dobijes potvrdu od vlade nemam pojma......
[ whitie2004 @ 24.11.2004. 07:42 ] @
Po starim, a bice i po novim zakonima: nisi primarni korisnik tog dela banda. On pripada jednom od 8 nosilaca veza kod nas - citaj vojska, ptt, milicija ... Ako zasmetas sa svojim milivatima nekom kilovatnom radaru, ladno ce po zakonu da te zatvore. A mozda zasmetas i nekom ko ima veze u vojsci i opet isto ...
A opseg je definisan otprilike kao i CB deo banda - dali su snagu i ostale uslove toliko bedne da dobacis od kujne do spajza; ako "malo" presisas te uslove niko se ne buni; ako se bunis - pa sami ste krivi, niko ne postuje zakon.
Otprilike tako.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.