[ bokacbl @ 20.11.2004. 11:11 ] @
Evo prije dva dana sam napisao skriptu koja iz .csv fajla vadi podatke i kreira query za Mysql i sve to radi osim kada treba da ubaci podatke u tabelu!! Kada ispisem sadrzaj query-ja i preko PhpMyadmina ga prko SQL-a uvezem sve radi... Takodje imam sve privilegije tako da nije do dozvola... Evo coda Code: $uploaddir = '/Program Files/EasyPHP1-7/www/klubknjige/Klub Knjige_files/klubknjige_data/admin/'; $uploadfile = $uploaddir. $_FILES['userfile']['name']; if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) { print "Fajl je u redu"; $row = 1; $handle = fopen ("_baza.csv","r"); $i=0; while ($data = fgetcsv ($handle, 1000, ",")) { $num = count ($data); $query[$i] = "INSERT INTO `_baza` (`Serijski_broj`,`Sifra`,`Naziv`,`Zanr`,`Prezime_autora`,`Ime_autora`,`Godina_izdavanja`,`Izdavac`,`Pismo_Jezik`,`Broj_stranica`,`Povez`,`Stanje`,`Cijena`,`Napomena`,`Drzava`) VALUES('','$data[1]','$data[2]','$data[3]','$data[4]','$data[5]','$data[6]','$data[7]','$data[8]','$data[9]','$data[10]','$data[11]','$data[12]','$data[13]','$data[14]');"; $row++; $i++; } echo"Broj novih knjige je: $row"; for ($i=0; $i < $row; $i++) { $qry="$qry"."$query[$i]\n"; print $query[$i] . "<br>\n"; } fclose ($handle); unlink("_Baza.csv"); if($qry!="") { echo"Upit za izvrsavanje je: \n$qry"; // ovde dobijem ispravan SQL query... $server=mysql_connect("localhost","root"); if(!server) {die("Nije moguce pristupiti serveru");} $baza=mysql_select_db("phpmyadmin"); if(!baza) { die("Nije moguce pristupiti bazi"); } // pretpostavljam da je ovdje problem.... mysql_query($qry); } } else { print "Nesto ne valja\n"; print_r($_FILES); } Eto pomagajte ljudi, od juce popodne probavam da ovo rijesim i ne ide... |