[ rajevic @ 21.11.2004. 23:46 ] @
Posto sam precesljao ceo forum da bih nasao nesto o ovoj temi, naravno nisam nista nasao slicno, onda sam morao da otvorim novu temu pod nazivom VIDEO KONFERENCIJA.

Mene zanima licno da u Wireless rezimu funkcionise video i audio znaci full konferenciski razgovor.

Dali postoji neki softwer koji radi tako nesto, ili ne postoji... ???

Ako je neko voljan ja bi ga molio kolko toliko da objasni ili da postavi link gde je to opisano.

HVALA
[ simor @ 22.11.2004. 13:48 ] @
U sustini tebe ne zanima da li je wireless ili zica, bitno je da imas IP, bilo koji softver za komunikaciju preko IP mreze bi trebalo da radi. Npr. netmeting...

Netmeeting se ne obraca direktno hardveru, njemu je svejedno da li je fizicki nivo modem, ethernet kartica, wireless kartica, satelit, cab. modem itd...

nadam se da si na to mislio???
[ vladika @ 22.11.2004. 21:23 ] @

NetMeeting ti je dobar izbor..

Ako zelis konferencijsku vezu vise od 2 korisnika onda moras i da imas konferencijski server a tu (barem koliko ja znam) imas 2 kombinacije:

- windows conference server - moras da imas windows server + tak sw.
- openmcu (pogledaj http://www.openh323.org/) - njega mozes i na linux/unix ili windows

Kod openmcu-a nemas podrzane MS kodeke pa moras iz NetMeetinga da koristis ISDN+ settings pod bandwidth a posto koristis WiFi za conf. onda stavi i brze od ISDN..
[ rajevic @ 23.11.2004. 00:01 ] @
Konkretno znaci kroz Wireless mrezu.
Dali NetMeeting odradjuje korektno ili ne. (seckanje, kocenje, itd)????
[ djricky @ 23.11.2004. 00:22 ] @
ako je u pitanju Wireless LAN u nekim "solidnim" uslovima, ce da radi bez problema...

u kakvoj tacno mrezi ti planiras da ovo koristis?
[ rajevic @ 23.11.2004. 11:39 ] @
Dva racunara, udaljenost 1000m, dve omni antene, dva AP-a.
Ja mislim da je to OK. A vi???
[ angelos @ 23.11.2004. 13:38 ] @
Ajd kad ste zapoceli temu video konf. imam jedan mali "problemcic".
Kada kod memodate pokusam da u msn mesangeru pri video konf. pokusam da ukljucim audio nece da radi. Da li je to do pheeneta AP ili je iskljucen neki port kod provajdera za Voice!? (Memodata)
[ djricky @ 24.11.2004. 00:36 ] @
Citat:
rajevic: Dva racunara, udaljenost 1000m, dve omni antene, dva AP-a.
Ja mislim da je to OK. A vi???

ok iskreno se nadam da ne koristis te dve omni samo da bi povezao ta dva AP-a...

Citat:
angelos: Ajd kad ste zapoceli temu video konf. imam jedan mali "problemcic".
Kada kod memodate pokusam da u msn mesangeru pri video konf. pokusam da ukljucim audio nece da radi. Da li je to do pheeneta AP ili je iskljucen neki port kod provajdera za Voice!? (Memodata)

jesi li iza NAT-a, firewalla, i ostalih cudesa modernih mreza :) ?

probaj da onaj drugi inicira audio... mesto tebe... ume da pomogne...
[ angelos @ 24.11.2004. 07:55 ] @
Da iza NAT-a sam,kako mogu tj. sta da trazim od provajdera da mi ukljuce da bi mi proradio voice u mesangeru!? (VOIP) : ) ili nesto drugo. Posto ocigledno nisu konfigurisali mrezu kako treba!