[ dragveli @ 23.11.2004. 17:47 ] @
Kolega me je zamolio da pitam da li neko ko koristi Norton 2003 sa najnovijim updateom (LiveUpdate) ima slucajno ove procese u TaskManageru: sysdiagcrypt.exe i / ili logexplorer.exe Naime, firewall na njegovom racunaru (Kerio) mu je primetio da su pomenute aplikacije pokusavale da "izadju napolje", a on to nije dozvolio. Nije nista skoro dobio e-mailom pa startovao (svestan je kako se sire virusi), niti je ista instalirao na svoj racunar u poslednje vreme. Ovo se pojavilo onako "odjednom", a jedino sto je pre toga uradio bio je forsirani LiveUpdate za NAV 2003 koji je po njegovim recima dugo trajao, pa se verovatno updateovao i sam program a ne samo anti-virusne definicije. SpyBot i Ad-Aware ne pronalaze nista. Sveze azuiran Norton takodje ne pronalazi nista. On sumnja da su ti procesi posledica tog forsiranog live update-a za Norton (cini mu se da su se nakon toga pojavili), ali ne moze bude 100% siguran ![]() Ne koristim Norton - pa nisam u stanju da sam proverim. Sistem na kome mu se ovo desava je Windows 2000 Pro. Google na upit o ova dva fajla ne daje nista ![]() Ima li neko ideju? |