[ Peciki @ 24.11.2004. 09:38 ] @
Ima li neko Kopenikus Titanium DVD-DiVX player sa podrskom za titlove.Moze se naci za oko 70 eur. razmisljam se da ga kupim pa me zanima kakva su vam iskustva sa ovim playerom?
[ dusanmil @ 01.12.2004. 09:41 ] @
Mislim da bi se ovde mogao otvoriti forum o Kopernikusu Titaniumu. Ja sam ga kupio pre nedelju dana i utisci su sledeci:
Cita titlove i srpska slova. Slova su bele boje, dovoljne velicine ali slabije citljiva na beloj podlozi.
Slika je standardno dobra.
Zvuk je kao sto se moze i ocekivati od ove klase proizvoda. Nije audiofilski ali je cist.
Dobra kupovina za nezahtevne korisnike.
Mane:
Na daljinskom je IC dioda toliko duboko da moze da funkcionise samo ako se direktno okrene ka uredjaju.
Ne moze da se ode na odredjeno vreme na divx.
Na MP3 se ne vide podaci o pesmi osim prvih nekoliko (10tak) slova MP3 fajla.
Display je toliko duboko da sa njega mozete citati samo ako gledate direktno.
Nema scart izlaz.
Cudljiv je, nekad isto hoce da procita a nekad nece, mislim na isti CD. Primetio sam kad se zablokira da ga treba iskljuciti i sledeci put uci u Set Up i nista ne promeniti i onda radi. Inace kad iskazuje svoje mane u smislu blokiranja ili kasnjenja zvuka to mi se uvek desavalo na odredjenim CDima a oni koji su radili oni su uvek dobro radili. Inace i te CDi koji su losije radili kad ih je jednom dobro procitao onda su dobro radili.
Zavrsna obrada ne uliva poverenje.
Tesko je upotrebljiv bez televizora, kao obican muzicki uredja npr.
Vidim na ovim forumima da nema DVDa bez mana pa sam zato napisao da je dobra kupovina za nezahtevne korisnike kojima je cena primarna (5600 sam ja platio).

Pre njega sam imao Tevion 2003. Delovao mi je daleko kvalitenije uradjen sto opet ne mora imati veze sa onim sto je u kucistu. Prodao sam ga jer nije imao DIVX.
Pitaj jos nesto ako te interesuje.

Dusan
[ Peciki @ 01.12.2004. 19:51 ] @
Hvala Dusane. Interesuje me jos jedna stvar. Da li cita DiVX-ove koji su narezani na DVD disku (tj. vise komada na jednom DVD-u)
[ bobyRock @ 02.12.2004. 00:28 ] @

Cita.
[ dusanmil @ 02.12.2004. 13:20 ] @
Prosli put sam napisao da ne moze da se "premota" divx na odredjeno vreme. Taj problem sam resio i to tako sto sam nasao resenje na forumu o sky visionu. Znaci pritisne se "select" pandan "goto" na sky visionu, i onda se otkuca vreme i enter. "select" "0" "0" "3" "5" "enter" te dovodi na 35 minutu. Na ekranu se ne vidi nista ali radi. To govori da je titanium ustvari sky vision i da imaju isti softver jer imaju iste bagove. Da bi isti softver radio moraju imati i istu elektroniku prema tome zakljucujem da kupovinom kopernikusa kupujete sky vision za oko 3000 dinara manje.
Samo to premotavanje ne radi bas savrseno. Na nekim filmovima kada premotate izgubi se sinhronizacija slike i tona. To mi se desavalo i kada sam te iste filmove obradjivao u Virtual Dubu i pretpostavljam da je problem kada je zvuk kodiran sa VBR (Variable Bit Rate).
Bas se pitam sta bi se desilo kada bi se stavio najnoviji sky visionov firmware!?
Inace juce sam provalio da mi karaoke ne rade ili ja ne znam da ih ukljucim!?

Dusan
[ dusanmil @ 02.12.2004. 13:31 ] @
uh zaboravih nesto da napisem o titaniumu a nervira me.
1. Strasno se greje i to na svim mestima. Kada izvadis CD vruc je i celo kuciste je vruce.
2. Ako je blizu televizoru smeta mu, i to kanalima iz VHF oblasti. To su morali da rese. Meni televizor stoji na DVDu i vide se neke linije kada je ukljucen DVD. Inace titanium je dovoljno jak da bez ugibanja drzi moj televizor.

Dusan
[ predragi @ 02.12.2004. 16:34 ] @
Probaj VirtualDub-mp3-freeze,to je pachovan Virtual dub za VBR bitrate,nećeš dobiti kašnjenje
[ Gaggi @ 12.12.2004. 13:56 ] @
Da li naziv prevoda i filma moraju da budu isti?Da li ima update i podrsku negde na netu?Razmisljam se da uzmem njega umesto SV,pa svako ko ima drugacije misljenje neka napise svoje razloge zasto je mozda bolji SV...Ovako mi deluje OK,po karakteristikama koje sam procitao na specifikacciji...
ps.I ako bi neko bio ljubazan da mi posalje na pp gde ima da se kupi za 70Eura
[ anon21796 @ 13.12.2004. 17:35 ] @
Mislim se da li da kupim ovaj kopernikusov dvd, ne znam sta da radim, u radnji u Nisu sam nasao dvd + sistem sa sedam zvucnika (4 satelita, vufer(odlicno izgleda) i centralni...sve to 12800, mada kazu da ce dobiti sam plejer zasebno...

Kazite mi karakteristike njegove, mislim, da li cita sve formate , filmova i prevoda, da li secka i sl..
Sta je scart izlaz...?

Do kraja nedelje mi stize najveci televizor kopernikus onaj za 1700€...pa ce ;lelp da mi legne i divx ovaj ako je dobar...

POMAGAJTE LJUDI, i kazite da li je ovaj bolji od nea, skyvisiona....

AJDE POMAGAJTE
[ predragi @ 13.12.2004. 22:54 ] @
dvd + sistem sa sedam zvucnika (4 satelita, vufer(odlicno izgleda) i centralni...

Zanimljiva računica
[ anon21796 @ 14.12.2004. 07:24 ] @
ne, al to ti je...

ajde neki konkretni odgovor..
[ predragi @ 14.12.2004. 10:22 ] @
Procitaj teme o Skyvision-u i Neo i dobices sve odgovore,to je isti uredjaj
[ anon21796 @ 14.12.2004. 19:12 ] @
Pa meni je jesno sve veѕano ѕa sky i neo ali za KOPERNKUS NE nalazim nista, osim sto znam da su firma iz nisa koja sklapa proizvode od stranik komponenti...
Ne znam ni kvalitet ni nista, a dvd-divx player je 70 eura...
[ predragi @ 14.12.2004. 20:34 ] @
Sve je to isto,samo je plastika razlicita,sve sto vazi za ova dva vazi i za Kopernikus
[ Gaggi @ 18.12.2004. 09:39 ] @
Predragi,koji bi ti uzeo dvd/divx plejer,odnosno sta ti preporucujes kopernikus ili neki drugi?
[ predragi @ 18.12.2004. 16:56 ] @
Nijedan od ovih plejera nema zvaničnu podršku,e sad ,SkyVision unapredjuje @mara28 i on dobija svaki mesec neko poboljšanje,koje se ogleda u poboljšanim titlovima i nekim bagovima,e sad da bi on mogao da spusti titlove niže ili da ubaci neki drugi codec treba mu struktura firmvera koju nema i koju proizvodjac čipova ESS drži kod sebe i ne da nikom.
Što se tiče Kopernikusa verujem da ni on nema nikakvu podršku,jer imam iskustva sa njihovom satelitskom opremom,ali ipak je bilo slučajeva kad su im dolazili kinezi u Beograd da ispravljaju bagove,pa može da se desi i za DVD ako bude veća potražnja.Sve u svemu SkyVision bolji,ali mu je naduvana cena,od 110 do 120 evra,mada sam cuo da ga na Otvorenom tržnom centru u Beogradu prodaju za 100 evra.Kopernikus na OTC 5600 dinara.
[ CyberGastarbaiter @ 18.12.2004. 18:42 ] @
Da li taj Kopernikus ima ESS Vibrato čip ili neki od MTK 1389 (FE, EE, DE)????
[ Peciki @ 05.01.2005. 10:35 ] @
nisam uspeo da pokrenem srpski titl na divx-u. ima li neko podesavanje ili treba neki noviji firmware
[ stolle @ 14.01.2005. 15:30 ] @

Postoji li neki FW za Kopernikusa, da ste isprobali i da radi. Meni jedino što treba da se slova malo bolje vide(ili druga boja ili na osencenoj pozadini).

Molim vas ako iko ima išta da preporuči, izgubih oči ćoretajući i opet mi promakne gomila. Da li je neko probao FW od nekog drugog plejera.

Sto se tice mana gore navedenih... odma sam ih prvog dana uočio...
Stvarno su čudo!
[ trucic @ 17.01.2005. 18:31 ] @
http://www.longsentar.com/eBus...p?catalogid=4&productid=73 .... Evo vaseg, i mojeg :), Titaniuma...Pitanje je-KAKO IM IZVUCI, AKO POSTOJI, noviji FIRMWARE ZA NJEGA!?! pozdrav....
[ skundra @ 18.01.2005. 22:50 ] @
Jel uspeo neko da namesti titl na kopernikus titaniumu, u kom formatu treba da bude, koja ekstenzija, ja sam svasta probao i nece da ga prikaze.
[ Peciki @ 19.01.2005. 09:23 ] @
Predpostavljam da je problem sa DiVX-om. Izaberi titl na cd/dvd-u i ucitaj ga opcijom ANGLE. Zatim startuj film. Uspesno otvara SRT i SUB titlove. TXT ne radi.
[ skundra @ 19.01.2005. 22:06 ] @
Citat:
Peciki: Predpostavljam da je problem sa DiVX-om. Izaberi titl na cd/dvd-u i ucitaj ga opcijom ANGLE. Zatim startuj film. Uspesno otvara SRT i SUB titlove. TXT ne radi.

Hvala puno na odgovoru,pustio sam prevod.U upustvu cak ni ne pise da cita DiVX, a jos manje kako se bira subtitle : )
pozdrav
[ Miroslav Jeftić @ 06.02.2005. 20:47 ] @
Zna li neko da li su Kopernikusovi DVD plejeri regionalno zakljucani ili ne?
[ skundra @ 06.02.2005. 22:50 ] @
Moj DVD/Divx nije regionalno zakljucan.Ne verujem da je i jedan zakljucan, jer iz kine idu za ceo svet, samo biras koja ce brand nalepnica na lice.
pozdrav
[ stolle @ 24.02.2005. 19:07 ] @
Narodeeee
molim vas, ima li iko fw za kopernikus dvd. Ubice me ova bleda slova
Ako je neko experimentisao sa nekim “tuđim“ fw ako baš nema za kopernikus nek se javi. Ne razumem se nesto u te stvari inače bih ja experimentisao.
Šta ako ne uspe? Kako vratiti stari ili staviti koji valja????

Hvala
[ M_Stam @ 16.03.2005. 15:40 ] @
U prodavnici sam pogledao Kopernikusov dvd/divx plejer (ne znam koja je tačna oznaka, u pitanju je onaj bez FM tjunera). Isprobao sam svoj DVD+ disk sa 6 filmova i jedan film nije hteo da pokrene. Prijavljivao je codec not supported (a mislim i da je u poruci naveden QPEL, za koji vidim da se spominje i na forumima ali ne znam tačno sta je).

Ovaj film je u XVID kodeku, tako da moje pitanje glasi: da li Kopernikus plejeri uopšte mogu da puste XVID filmove? Ili je problem u tom QPEL-u?

Primećujem da mnogi ljudi ne prave razliku između DIVX i XVID, uostalom na kompu kad pustite film vaš softverski plejer učita potreban kodek i nema ni potrebe da proveravate da li je film u DIVX ili XVID kompresiji.
Tako i za DVD plejere ljudi navode da je potrebno još samo i da mogu da puste DIVX i sve je tu. E, pa i nije baš... MPEG4 filmovi ne moraju obavezno da budu u DIVX-u.
Mnogo MPEG4 filmova danas dolazi u XVID-u tako da je prilično važno da li plejer reprodukuje i te filmove.

Znači, može li XVID na Kopernikusu, ili ne uopšte?

P.S. Detaljnije testiranje u prodavnici nisam mogao da obavim jer mi je nepoverljiva i slabo upućena prodavačica jedva dozvolila da isprobam sa svojim diskom! Daljinski je, naravno, ostao u njenim rukama, tako da smo jedva pustili film! Navikla je da je film u root-u, pa nije verovala da treba da uđe u neki folder da bi pustila film (citat-otprilike: "ne, ne - znam ja da treba da je film ovde, a sad ga nema" - ja: "pa uđite u folder za neki film", ona: "šta je to folder?" i tako dalje... jer verovatno nije ni videla više filmova na jednom dvd disku! Jedva sam je ubedio. A da čeprkam po opcijama, ni govora!!! Tako da očekujem pomoć od vas:)
[ M_Stam @ 16.03.2005. 17:39 ] @
Pogledao sam po netu, i izgleda da je problem u QPEL kodeku (valjda znači Quarter pixel) i da neki standalone plejeri ne mogu da ga pročitaju. Uostalom pomenut je par puta i na ovim forumima.

Program(čić) kojim možete da proverite svaki vaš film da li je kodiran ovim QPEL-om se zove GSpot 2.5 i može se besplatno skinuti sa adrese http://www.headbands.com/gspot/gspot25dl.html (svega oko 170 KB)
Naravno, vide se i mnoge druge informacije (tačna verzija kodeka, rezolucija, bitrate...)
Proverio sam svoje filmove po slučajnom uzorku, uglavnom su bez QPEL-a, ali ima i nekih (skorije ripovanih) koji imaju uključen QPEL.
A zašto uopšte neko uključuje to "čudo" prilikom ripovanja filma? I čemu taj kodek preko originalnog kodeka? Ko će ga znati, valjda da nas nervira, a i da imamo o čemu da ovde pišemo:)

Ne znam koliko ovo ima direktne veze sa temom, ali je korisna informacija.
[ M_Stam @ 20.03.2005. 09:52 ] @
Jel zna neko koji je čip u Kopernikus plejeru sa oznakom 681? To je plejer koji sam video u prodavnici i vizuelno je identičan onome sa linka http://www.longsentar.com/eBus...p?catalogid=4&productid=73 što je ranije postovao trucic.
Tražio sam preko googla nešto više o njemu, ali sam uglavnom nalazio podatke o proizvođaču longsentar, a samo osnovno o plejeru. Nema ni reči o tome koji je čip, pa zato pitam ako neko od vas zna, da li je to neka verzije mtk, ili neki drugi čip?

Inače, na sajtu kopernikus.co.yu su prikazane slike plejera koji izgledaju totalno drugačije od onih što se mogu naći u prodavnicama! Izgleda da su promenili Kineza koji im ih proizvodi.

Molim za utiske vas koji ste kupili ovaj model 681, jer ću verovatno njega da i ja kupim. Osim ako ne vidim neke jake kontraargumente:)

Pozdrav!
[ trucic @ 21.03.2005. 18:41 ] @
Model 681 ima iste k-ke, a i mane, kao i SkyVision LG888!!!Pratio sam postove vezane za SV, i sve sto se kao bug javljalo u prvim verzijama FW-a, uocio sam i na mom Kopernikusu- razno "djubre'", koje ostaje za slovima iz titla koji se ispisuje u 3 reda, brljanje kod filmova kompresovanih novim codec-ima(sve je OK kada se prilikom reprodukcije 2 put za redom pritisne SETUP),ne pusta XvID QPEL, itd...SMART NAVI logika upotrebljena je i na 681, a kod izbora subtitle-a, naziv istog je nebitan, a podrzava .SUB ili .SRT, (inace,bira se dugmetom ANGLE) ...Prevod je sitniji, bele boje(to je jedini razlog mog interesovanja za novi FW-sve bi lepse izgledalo sa krupnijim fontom, npr. zute boje...).I da spomenem jednu k-ku koja ga razlikuje od SVisiona-VRATANCA SE OBAVEZNO OTVORE PO PRITISQ NA "OPEN"! ;)
Kao i na SVisionu, cip je ESS VIBRATU, u verziji 2!!!Verujem da je moguce upakovati FW iz SVisiona u Titanium...Problem je, kako nazvati fajl kojim se pokrece flesovanje cipa?!!?!
Inace, 681 je odlicna sprava , za novac koji se u njega ulozi...necu navesti cenu, ali, poredjenja radi, SVision kosta 50 procenata vise... POZDRAV!!!

[ M_Stam @ 23.03.2005. 17:25 ] @
Hvala na odgovoru, trucic!

Kupio sam Kopernikus Titanium 681 i sve je baš onako kako si rekao (mada sam ga, da budem iskren, kupio pre nego što sam pročitao tvoj post). Sve navedeno sam primetio i kod mene.

Uglavnom, za sada sam prilično zadovoljan. Za te pare daje sasvim dovoljno podržanih formata, video i audio izlaza, kvalitet slike i zvuka, itd. Druga priča je to kako će se pokazati u dužem radu. A i kakva mu je izrada (npr. daljinac je od naverovatno loše plastike, a i fiokica za diskove deluje vrlo osetljiva tako da baš pažljivo ubacujem i vadim diskove).
Ali, o tom potom! Kao što rekoh - prvi utisci vrlo pozitivni (brat je juče odgledao četiri filma zaredom (!) i plejer nije pravio nikakvih problema)!

Pozdrav!
[ M_Stam @ 21.04.2005. 11:43 ] @

Ponovo ja. Znao sam da moj Kopernikus ne moze da pusti .txt titlove, a da pusta .sub i .srt. A sada sam naisao na par filmova koji imaju titlove sa ekstenzijom .sub, a Kopernikus nece da ih ucita. Vidim ih na ekranu, ali kada pritisnem 'angle' odbija da ih ucita (isto kao sto se desava sa .txt titlovima). Ima li neko ideju zbog cega je to tako? Napominjem da naziv titla nije bitan, i da sam pustao vec na desetine titlova bez problema, a da se ovo desilo samo par puta sa .sub titlovima. Znaci, nije nesto cesto, ali me interesuje zasto se javlja.

I jos nesto: skinuo sam druge titlove sa neta i narezao na cd-rw (kao nastavak otvorene sesije) pokusao da ih ubacim u plejer pa onda tek film (ovo je upalilo kad sam jednom probao - da ubacim titl sa jednog cd-a a film sa startujem sa drugog) ali u ovom slucaju Kopernikus ne vidi ovaj folder koji je naknadno dodat. Prethodnu sesiju vidi OK. Znaci, da li uopste ne moze da vidi naknadno dodate fajlove, kada se disk ostavi otvorenim?

Pozdrav!
[ milutinbre @ 28.04.2005. 14:00 ] @
Moj post sa teme

http://www.elitesecurity.org/tema/91591/2

"Resenje za problem sa titlovima koji su snimljeni u TXT formatu i ne mogu se reprodukovati na SKY plejerima!

Ovo je tipican izgled titla snimljenog u SUB formatu:

{1544}{1591}Prvi red prevoda|Drugi red prevoda

A ovo je izgled titla snimljenog u SRT formatu:

00:02:13,100 --> 00:02:17,100
Prvi red prevoda
Drugi red prevoda

SUB format prikazuje titlove po frejmovima, a SRT po vremenu. Kada u Notepad-u otvorite prevod snimljen kao TXT fajl, videcete da se zapravo radi o SUB ili SRT fajlu koji je snimljen sa ekstenzijom TXT. Kada odredite koja je vrsta prevoda, dovoljno je da promenite ekstenziju i SKY ce normalno pustiti taj titl. Za navedeno vam nije potreban nikakav program za konverziju titlova, vec to jednostavno mozete uraditi u Windows exploreru. Pritisnite “Tools”, zatim “Folder Options”, pa onda “View”, i iskljucite opciju “Hide extensions for known file types”. Sada cete u Exploreru videti ekstenziju odmah iza naziva prevoda, npr. TITL.TXT. Opcijom “Rename” jednostavno ga preimenujte u TITL.SUB ili TITL.SRT, u zavisnosti od vrste prevoda, i naravno pritom mu dajuci identican naziv kao AVI fajl, i SKY ce moci normalno da reprodukuje i ove prevode.

Osim toga, prilikom snimanja 30-tak Divx filmova na DVD, u dva slucaja mi se desilo da SKY nije pustio prevod, a kada sam proverio titlove ispostavilo se da je prevod u SUB formatu snimljen kao SRT fajl i obrnuto. Softverskim plejerima za kompjuter ovo nije nikakav problem i sami ce to regulisati i prikazati titl kako treba, a da vi niste ni svesni toga, ali SKY to ne moze. Promenom ekstenzije kod pomenutih prevoda problem cete jednostavno resiti."
[ trucic @ 12.05.2005. 20:18 ] @
Sta se desava sa korisnicima ovog uredjaja!?Svi su zadovoljni, ili digli ruke!?!?
Ja i dlje uzivam u DVD i DIVX filmovima, i memam nameru da ga menjam...Jos kad bi nas neko obradovao sa novom verzijom firmware-a.... Probajte(ja vec jesam), da kontaktirate one koji bi, cini mi se, trebali da imaju isti : [email protected]!Jos uvek nema odgovora, ali, ja i dalje cekam.... Javite se bar u ovoj temi, da vide koliko nas ima!!!! Pozzz!!!
[ Peciki @ 12.05.2005. 21:03 ] @
Ja sam probao vise puta da ih kontaktiram, ali nisam dobio nijedan odgovor od njih. Kada sam ih posetio licno u servisu rekli su da nemaju noviji firmware i na tome je ostalo. Izgleda da je njima bitno samo da prodaju uredjaj, a sto se tice podrske........
[ Meni @ 15.05.2005. 15:25 ] @
UPOMOĆ !
Kako da vidim koji mi je model , ovdje ne piše niko o ovoj oznaci Kopernikus Titanium DVD-D 128 koja se nalazi na mom uređaju a i na netu nema ništa o tom modelu

Vidim da ste se raspisali da rješavate mnogobrojna pitanja u vezi DVD player-a , a moj ne čita titlove za dvx filmove tačnije u opšte mi ne pokazuje da vidi titlove u meniju tako da nemam opciju da ih otvorim ni sa angle niti sa nečim drugim
pozdrav !
[ pacerko @ 25.05.2005. 00:36 ] @
Sto se tice softvera nema ga jos uvek ( NADAM SE DA CE BITI ista prica kao i sa Kopernikusovim SAT risiverima nije bilo softwera nigde i od jedanput ga ima svuda).
a sto se tice uporedjivanja DVD plejera NEO i Xwave sa Titanijumom i Venusom (koje ja posedujem, inace zvucnici uz venus su jako solidni nisu bas 5100 ali zadovoljavaju osrednju prostoriju) u zadnjih 5, 6 meseci sam isprobao oko 400 DVD naslova kucne proizvodnje i desilo se sledece na Kopernikusovim DVD plejerima nije radio prevod za samo jedan DVD i to Tuck-ov UNDERWORLD, a sto se tice druga dva plejera NEO i Xvawe (koja poseduju moji prijatelji, modele ne znam ali oba imaju podrsku za Divx) nije radilo oko 50 do 60 prevoda, a posto je danas razlika cena DVD i Divx filmova zanemarljiva kao i sto se filmovi pre pojavljuju na DVD-u nego Divx-u (hvala bogu ADSL-u u Srbiji) pre bih se odlucio za potpunu podrsku DVD-u nego Divx-u.......:)
[ trucic @ 26.05.2005. 21:08 ] @
http://www.conteldigital.com/mpeg4/br6601.htm

http://www.kwbest.com/eBusines...?catalogid=4&productid=139

http://www.gowellent.com/products-DVD%20PLAY.htm

evo naseg 'kineza' u raznim kombinacijam-sa i bez podrske za DiVX!!!Ali, nigde firmware-a za njega... :(
[ adrzlatko @ 12.06.2005. 23:44 ] @
pozdrav svim korisnicima Titanijuma imam ga i ja ali mislim da je mnogo bolja kupovina Kopernikusa Neptun ima i FM uvek je hladan a radi po celu noc i ne koci se malo je bucniji ali za te pare... Ako niste dosad kupili DVD plejer uzmite Neptun u obzir i pak neki odd modela Xoro.
[ trucic @ 14.06.2005. 21:25 ] @
. . .
[ iggsy @ 17.06.2005. 19:46 ] @
Da li neko ima resenje sto na nekim divx filmovima razmrljava sliku ?! Na kompu se to desava kada instalirate gomilu kodeka, ovde ... nije mi jasno

[Ovu poruku je menjao iggsy dana 20.06.2005. u 14:26 GMT+1]
[ dusanmil @ 20.06.2005. 11:44 ] @
Posle duzeg vremena donosim vam nova iskustva sa Titaniumom. Pokvario se tako da nije mogao da se ukljuci, ustvari morao sam dvadesetak puta da pritisnem dugme za ukljucivanje da bi se stvarno ukljucio. Odneo sam u servis gde mi niko nije trazio garantni list (a i sto bi kad ga oni jedini prodaju pod tim imenom). Popravke je trajala oko 15 dana ali je popravljen i sada radi. Zamenjeno je napajanje ili nesto slicno, ne znam ni sam ali bitno je da radi.
Neke bagove koje je imao kada sam ga kupio, a koje sam opisao ranije, ima i dalje, a nisam ni ocekivao da ce nestati, jer se nisam u servisu ni zalio na njih, jer su verovatno fabricka greska kao i kod drugih DVD plejera.
[ iggsy @ 20.06.2005. 13:09 ] @
Meni ti kinezi nisu jasni zasto su napravili tako los softver kada su lepo mogli da iskopiraju eprom sa nekog kvalitetnog uredjaja i da samo malo izmene i ovako ih niko ne juri jer niko i nezna gde su te fabrike tipa "ceng u garazi"

Skoro je moj ortak popravljao neki nileline uredjaj kome je reknula mehanika, kada ga je otvorio covek se uplasio , jer je u celom uredjaju nasao 3 malecke stampane ploce, naj sitnije kondezatore koje je ikada video na napajanju.... Kaze da su sve to mogli da spakuju u kutiju kasicnog cd-rezaca. Nije da je buducnost u integraciji i smd tehnologiji, ali recicu vam sta su dvd plejeri:

DVD-plejeri najnizeg cenovnog ranga (sve sipod HORO-a) PRODAVANJE MAGLE, to kada kupish ne ocekuj da radi, ako radi ocekuj da ce da te zeza kao lud, da ima kratak vek trajanja, odprilike kao tranzistor kupljen kod kineza za 150 din i da cesh posle toga ipak kupiti kvalitetan uredjaj, jer ovaj NECESH moci da popravish!

Ako zelish kvalitet ispruzi se malo uzmi barem HORO. (Jedina mana nema Q-pl).

A ako ste korisnik kome DVD sluzi da mu popuni mesto na vetrini i da mozete da kazete da ste ga kupili pre komsije, da povremeno (1. mesecno) pogledate dvd koji je izasao uz novine sa 200 din Titanijum, Sky Line i ostali "ceng" uredjaji su prava stvar za vas. (Zaboravite piratske DivX diskove koji se kompresuju u preko 10 razlicitih mpg4 kompresora, sa razlicitim vrstama prevoda ...)

[ trucic @ 30.06.2005. 20:19 ] @
Da li neko ima resenje sto na nekim divx filmovima razmrljava sliku ?! Na kompu se to desava kada instalirate gomilu kodeka, ovde ... nije mi jasno
....NIje me bilo neko vreme...Nadam se da si resio problem, tako sto prilikom reprodukcije takvog filma, 2 puta na daljinskom pritisnes "Setup"!!!POZDRAV
[ iggsy @ 30.06.2005. 22:11 ] @
>
Hvala probacu pa cu da javim ...
[ Meni @ 07.09.2005. 07:00 ] @
Pa dobro !
Ljudi jel radi neko nešto po pitanju ovog software-a , ja se i dalje patim sa kompjuterom
jer moj Titanium DVD-D 128 ne čita nikakav prevod za dvx filmove

POZDRAV
[ bnnds @ 19.12.2005. 21:31 ] @
Dali je neko upoznat sa tim dali neki drugi sw moze da se ubaci u kopernikus titanium DVD-681,posto nikako ne izlazi pravi sw.Mozda je i moguce,posto je ovo verovatno klon nekog drugog DVD-a,kao sto su risiveri klonovi tehnosata i jos jednog(nemogu da se setim)Sve je u redu,ja sam sa DVD-jem veoma zadovoljan,samo kada bi titl imao neku pozadinu ili mogla da se menja boja titla.
Pozdrav svima,i ako neki nesto znaju o ovome neka se jave ovde,ili meni na mejl
[email protected]
POZDRAV!!
[ M_Stam @ 28.12.2005. 14:50 ] @
I ja imam slicna iskustva, i jedino tu zamerku. A sto se tice firmware-a, evidentno je da postoji veliki broj ljudi koji ga traze, a firma Kopernikus ostaje 'mrtva ladna' na to i ne nabavlja ga! To valjda nesto govori o njima! Sram ih bilo!
Kad samo pomislim da se predstavljaju kao ozbiljna kompanija, cak i sponzorisu jedan od dva nasa najveca FK!

(Nadam se da ovim ne narusavam pravila foruma, ali smatram da samo navodim nepobitne cinjenice!)
[ bnnds @ 28.01.2006. 17:46 ] @
Ubacio sam novi software ili fw od sky vision lg 888,nalazi se na oficijalnom sajtu sky vision u moj titanium i verovali ili ne-FUNKCIONISE.Dobio sam lepi zut titl,puniji i malo veci,ubaceni su novi kodeci za novije filmove.I dalje nece da reprodukuje filmove sa qpel kodekom i txt titlove.Ali nije sve tako fino i lepo.Daljinski je sada totalno pobrkan.Pali se na prev,otvara na next,play je tipka title i jos uve ga pronalazim,ali je mnogo bolje u odnosu na pre,posebno zbog titla koji je mnogo lepsi i citljiviji i nema vise onih belih tackica kao pre ispod titla,i mogu jos da kazem da brze i tise sada radi.
Pokusajte i vi nije prevara,ali imajte na umu da cete se igrati sa svojim daljincem jednu celu noc dok ne pohvatate sve komande.
POZDRAV SVIMA
[ trucic @ 04.02.2006. 01:59 ] @
Bnnds,svka cast!!U ocaju, i ja sam miion puta imao yelju auradim isto, pastabude,ali..Jesi li uocio jos nesto sto bi nas odvrtilo od slicnog poteza!?!?Jesi li dobio jos neku stavku u meniju, konkretno , vezano zapodesavanje zvuka (EQ, Bass, Treble...)?Poz
[ bnnds @ 04.02.2006. 11:47 ] @
Sve novine sam ti vec nabrojao stim sto je i kompletan meni svi natpisi koji izlaze su na srpkom i proverio sam daljinac za lg 888 kompletno funkcionise,sledece nedelje nabavicu ga u beogradu u servisu skya,i to ce me kostati 10e.
Mozes da me kontaktiras na mejl
[email protected]