[ Srki_82 @ 28.11.2004. 02:41 ] @
Ovako... moja funkcija dobija pointer na listu nekih elemenata. Kada znam da je svaki element u nizu int onda mogu da uradim nesto kao: neka petlja { *data = 1; ++data; } Ono ++data ce mi prebaciti pointer na sledeci element kada je data definisan kao: int* data; ali moja funkcija prima parametar tipa void* data jer treba da moze da primi pointer na bilo koju listu elemenata. U mom slucaju svaki element ce sigurno biti bar 3 bajta velicine i ta prva tri bajta bih zeleo da menjam u mojoj funkciji. Dakle, funkcija bi trebala da radi nesto ovako: data je pokazivac na listu elemenata nepoznate velicine (sigurno bar 3 bajta velicine) prva tri bajta menja na recimo 1, ostatak ostavlja nepromenjen prelazi na sledeci element (++data ovde bac nece pomoci jer je data definisan kao void* data) i to se ponavlja odredjen broj puta. Uvek znam tacno koliko elemenata ima u nizu tako da znam i koliko puta treba da prelazim na sledeci element jedino sto ne znam kako je kako da predjem na sledeci element. |