[ Fuzz @ 28.11.2004. 11:27 ] @
Premestao sam komplet mrezu manje firme u kancelarije dva sprata iznad. Pristup netu je realizovan bezicnim pristupom preko panline NS provajdera. Mreza je radila ok,ali kad sam sve prevukao u nove kancelarije nastao je problem. Prvo da bi uopste mogao izvuci mrezni kabl kroz rupicu na prozoru morao sam odseci konektor. Onda sam ga odvukao dva sprata iznad i,uzeo klesta i zakacio novi. Ubodem u mreznu karticu,kad ono nista. Network cable is unpluged. Odsecem konektor uzmem klesta i ponovo. Ubodem ga i ono kao ok. Konta kabl i sve .Probam da se nakacim na internet kad ono nece. Resetujem access point i uspem da se nakacim,ali protok ocajan. Prakticno ga nema. E sad ne znam da li sam opet lose nakacio konektor ili se kabl ostetio negde u tom premestanju ili se mozda samo provider tih par sati glupavio? Ustvari zanima me da li je moguce da kabl ili konektor ne valjaju,a da se uspem nakaciti na internet? Kontao sam da ako je nesto zeznuto ne bi se ni nakacio? Sta mislite?
[ Milan Andjelkovic @ 28.11.2004. 11:49 ] @
Teško da će neko ovde moći sa sigurnošću da ti kaže šta je u pitanju. Ako ništa nisi menjao osim tog kabla, tj. konektora, onda je najverovatnije da je u tome problem. Sasvim je moguće da nisi dobro nakačio konektor, pa imaš veće gubitke signala, što bi objasnilo slab protok.
Probaj još jednom uz malo više pažnje.
[ mivanovic @ 29.11.2004. 23:35 ] @
Meni se nesto slicno desilo sa jednim kablom... pokazivao je da ima konekciju, ali nista nisam video. Krimpovao sam ga nekoliko puta, ali nista. Na kraju sam zamenio kabl...

Pozdrav.