[ Unilux @ 28.11.2004. 15:11 ] @
| Ajde da testiram koliko smo rasireni po svetu...
Vidim da amazon.com ne salje u Kanadu narudzbe, ali redovno salje u americke zatvore. Jebiga, izgleda tretiraju Kanadu sad gore od tih isvojih nstitucija (ili smo ne daj boze na nekoj crnoj list).
Pitanje je: gde moze da se kupi on-line u Kanadu Suse 9.2 Pro?
Kad se uzima direktno od Novell-a, nalepe veliki shiping cost, a i gospoda i lokalne vlasti te sacekaju sa lepom carinom. Uzas za "open source" OS ... |
[ dinke @ 28.11.2004. 16:45 ] @
A da probas amazon.ca ?
Takođe, ako ti ne treba baš box, možeš da poručiš sa
LinuxCD.org
[ Unilux @ 28.11.2004. 17:07 ] @
Probao sam na amazon.ca, jos ga nemaju; samo nude stare release.
Ja sam malo staromodan, volim knjige i kutiju.
Pogledao sam linuxcd.org i ne nude sve; plasim se da uzmem samo CD-ijeve, pa da mi nedostaju neki paket koje daju na DVD samo.
Inace sam uspeo da skinem liveDVD i radi OK, pa bi hteo da idem na celu stvar, ali da ne trosim mnogo vremena na svrljanje i skidanje sa net-a.
Hvala dinke za ideju.
[ slacker @ 28.11.2004. 22:11 ] @
Lokalni LUG-ovi su uvjek dosta ažurni, netko sigurno ima. Otkad je Novell stavio Yast pod GPL ne bi trebalo biti pravnih problema sa "slobodnom" distribucijom.
[ Apatrid @ 29.11.2004. 20:00 ] @
Najbolje (sigurno ce bit prvi koji to mogu da ponude

)
direktno od Novell-a (americki dolari). Alternative su izlistane na
SUSE stranici za distributere, mada je pitanje koliko je to azurno.
Otkako je crkao NovoClub u Merivalle mall-u, ja ne znam za radnju u gradu (Otavi) gdje mogu da se kupe profesionalne verzije Linux distribucija.
[ Unilux @ 30.11.2004. 01:51 ] @
Ma to sam prvo i pokusao, od "lokalnog"zvanicnog distributera. Samo jedan u Quebec-u je imao na svom site-u. ja narucio a oni posle nedelju dana mi jave da su "out of stock" i cekaj ako hoces.
U gradu ima jos distributera, ali na njihovom site-u se ne vidi da ga imaju.
Moracu malo da telefoniram, ili da pljunem $ US. To i nije vise tako strasno (stizemo ga polako), ali postarina i carina su velike , kao sto rekoh.
[ Unilux @ 11.12.2004. 15:05 ] @
Hej, lokalni distributer
http://www.computerbooksforless.com ga dobio, ja ga uzeo i spreman sam da ga koristim.
Ako stignem, obavesticu narod o utisku i zanimljivim detaljima.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.