[ vlada84 @ 28.11.2004. 21:38 ] @
| Imam Lucent 56 k win modem koji nazalost nece da radi sa linuxom. Posto bih kupio nov modem zanima me koji da uzmem a da znam da ce raditi. U pitanju je mandrake 10.00 linux.
Ko je imao slican problem i ko zna tacno resenje neka mi odgovori. Po mogucstvu neka stavi cenu cisto djuture.
Hvala |
[ twix @ 28.11.2004. 21:52 ] @
Ne znam koji tacno model lucenta imas, ali ja koji god lucent sam probao, uspeo sam da ga namestim pod linuxom (barem sto se red hat-a tice)..
Ako mislis da ti bas treba nov modem, uzmi neki externi..
Za lucent drajvere baci pogled na ovaj
link.
A za cene modema, baci pogled
ovde.
[ slacker @ 28.11.2004. 22:04 ] @
3Com U.S. Robotics 56K Message Modem, externi, serial port - nađeš polovnog i puna šaka brade.
[ tdjokic @ 28.11.2004. 22:34 ] @
Cak sta vise - distribucija Linuxa Simply Mepis automatski prepoznaje i pokrece Lucent / Agere winmodem, kako u Live tako i u instaliranom obliku, bez ikakve intervencije korisnika. Ne mogu reci izricito koji tip Lucenta, ali ja imam dve masine i u jednoj je Lucent star oko 2 godine i isto radi. Pre nego investiras solidnu cifru u eksterni, pokusaj Mepis + Lucent, mozda bude od koristi. Mepis je inace prilicno dobar Linux.
Nazalost, ovih dana sam morao da kupujem novu mb (stara crkla) i primetio sam da je sve manje ploca sa seriskim portom, neke imaju 2, neke 1, neke ni jedan.
[ VRider @ 29.11.2004. 09:14 ] @
Sledeci put koristi, covece, pretragu. Imas kompletan forum o modemima, i svaka 3 tema je o Lucentu, a od preostalih je svaka treca "koji modem da kupim"!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.