[ IvanZD @ 02.12.2004. 08:16 ] @
Poštovanje! Instalirao sam Slackware 10 na Dell Poweredge 2600 sa dva Xeon procesora. To mi je prvi doticaj s ovom distribucijom. Instalacija je prošla OK (nakon što sam uspio riješit početne probleme oko konfiguracije hardverskog RAID kontrolera). Radio sam tip "full install" i uključio D i K seriju paketa, tako da su one potpune na mjestu. Odmah nakon što se bootao Slack sa hard diska, krenuo sam kompajlirati originalni kernel (2.4.26) da bi uključio podršku za dva procesora. Krenuo sam prema svim dostupnim uputama (i u Slackware book tako piše): cd /usr/src/linux make mrproper make menuconfig - uključim podršku za više procesora, exit make dep make bzimage i nakon posljednje naredbe dobijem ovakvu grešku: make: *** No rule to make target `bzImage'. Stop. Tražio sam na google što bi to moglo predstavljati, ali nisam uspio pronaći rješenje. Nakon toga, pokušao sam i samo: make a ne "make bzimage", jer sam na taj način više puta uspješno kompajlirao na fedori 2 seriju 2.6 kernela, međutim, iako naredbom "make" kompajliranje radi cca 5-10 minuta, kao rezultat u direktoriju /usr/src/linux/arch/i386/boot/bzimage nema ničega (zapravo niti nema direktorija bzimage unutar /usr/src/linux/arch/i386/boot). Dakle, friška Slack instalacija, ne želi kompajlirati kernel sa "make bzimage" (BTW, ni make zimage ne prolazi). Molim za pomoć... Dodatno pitanje ako netko zna, koju vrstu procesora da stavim u konfiguraciji kernela, Pentium 3 ili Pentium 4 (za Xeon-e, budući da takvog izbora nema). Hvala puno! |