[ Dejan Topalovic @ 03.12.2004. 01:40 ] @
Radim nesto u Javi (tek sam se pomaknuo sa pocetnickog nivoa), pa su mi zatrebale neke swing komponente, konkretno JComboBox. Znam kako da ga postavim, znam kako i da dodam ActionListener/ItemListener i da baratam sa vrijednostima (items) u njemu, ali me muci kako da postavim npr. 31 JComboBox (za 31 dan u mjesecu) jedan pored drugog u istom redu, a zatim jos 31 JComboBox u redu ispod, te zatim u trecem redu da postavim 31 JTextField u kojeg bi se zapisivala razlika vrijednosti JComboBoxa u drugom i prvom redu. Huh, nadam se da je jasno :) Saljem i sliku sa primjerom od 3 JComboBoxa i JTextFielda, da dobijete dojam, koji layout zelim. Kako je to najlakse izvesti? Moram li kreirati JComboBox za svaki dan pojedinacno ili ima neka opcija za kreiranje vise njih? Usput, kako da promijenim Font i Font size za sve JComboBoxove, a da ne dodajem svakom pojedinacno, npr. Code: JComboBox jcb = new JComboBox(); jcb.setFont(new Font("Courier", 1, 10)); Ako imate neke linkove ka sajtovima na kojima je ovo koliko-toliko objasnjeno, dajte da ih "prostudiram" :) |