[ stranac2 @ 03.12.2004. 07:40 ] @
U jednoj organizaciji je mreza od 5 racunala spojenih na switch. Nisam detaljno upoznat s nacinom rada te mreze, ali pretpostavljam da je jedno racunalo "server" na koji je spojen ISDN i sva ostala racunala idu preko switcha i tog servera na internet. Mene sad zanima kako je na racunalima definirana ta internet veza, s obzirom da u IE pod Tools - Internet Options - Connections - LAN Settings nije ništa definirano. Ja sam ocekivao da ce tu biti definiran proxy server, ali to je prazno.
Internet veza na funcionira na jednom racunalu, a ja ne mogu skuziti kako to upoce funcionira. Moze kakva pomoc?
Pozdrav
[ broker @ 03.12.2004. 09:39 ] @
Ne mora IE uopste biti podesen. Verovatno koriste NAT router tako da ce svaka konekcija raditi bez ikakvog prethodnog podesavanja. Ako koriste DHCP onda cak ni racunar ne treba dodatno podesavati jer sve parametre dobije preko DHCP-a.

[ stranac2 @ 03.12.2004. 10:28 ] @
Citat:
broker: Ne mora IE uopste biti podesen. Verovatno koriste NAT router tako da ce svaka konekcija raditi bez ikakvog prethodnog podesavanja. Ako koriste DHCP onda cak ni racunar ne treba dodatno podesavati jer sve parametre dobije preko DHCP-a.


Hvala na odgovoru.
Moze li jos uputa kako da pokusam sloziti ovo jedno racunalo koje nece na internet?
Pozdrav
[ broker @ 03.12.2004. 11:09 ] @
Imas dve opcije, odes u Network Neighbourhood Properties i nadjes podesavanje TCP/IP protokola i namestis Obtain IP address automtically i Obtain DNS server automaticaly. Ako to ne radi onda moras da napravis rucna podesavanja. Parametre mozes pogledati na istom mestu na nekom od racunara koji je vec umrezen. Jedino IP adresu racunara moras da stavis drugu, stavi neku koja je uistoj mreznoggrupi ali je nijedan racunar ne koristi.

U svakom slucaju, nije prporucljivo da povezujes racunar umrezu bez znanja administratora mreze i pre povezivanja bi trebao da se konsultujes sa njim.
[ stranac2 @ 03.12.2004. 11:31 ] @
Hvala jos jednom.
Javit cu rezultate.