[ mala_princesa @ 03.12.2004. 17:00 ] @
Cao,
pred nekaj casa se mi je pokvario komputor. Izbrisalo mi je sav C disk in nisam ga mogla naci.
Kasnije sam vidjela da su se svo podaci znasli na E disku i da nisam imala vise C diska, nego D i E.
Sada imam F disk kao CD drajver.
Ne znak kako se li to dogodilo, ali sada mi kompjutor jos uvjek steka i ne znam sta da uradim.

mala_princesa
[ BytEfLUSh @ 03.12.2004. 18:11 ] @
Reci mi jel samo ispretura slova koja su dodeljena particijama ili zaista nestane jedna od particija? Jel imaš možda dual boot (dva operativna sistema na računaru)? Probaj da ideš u Disk Management (u Computer Management-u u Administrative Tools) i da tamo dodeliš slovo koje želiš svakoj od particija, trebalo bi da proradi. Isto možeš da postigneš i korišćenjem Partition Magic-a.

Nadam se da sam dobro razumeo pitanje...
[ mala_princesa @ 03.12.2004. 19:34 ] @
To sam ze poskusila, pa nije delovalo. Ne znam sta da uradim... Ali namjeravam poklicati mojega osebnog serviserja i formatirati sve sta imam na diskih.
Rekao je da bi mozda to delovalo.
[ greentooth @ 03.12.2004. 22:40 ] @
"format c:" ce sigurno delovati :-)

u svakom slucaju partition magic.... ali samo kao privremeno resenje
[ mala_princesa @ 03.12.2004. 22:57 ] @
Ja nimam particije C... Mi je izginila sa kompjutora.
[ Shadowed @ 03.12.2004. 23:21 ] @
Mozda bi bilo najbolje da prvo das screenshot Disk Manager-a. Desni na My Computer, Menage, Disk Manager, Alt+Print Screen. Paste-ujes u Paint i sacuvas kao .png fajl. Njega zakaci uz poruku.
Ovo da bismo videli da li je nestala particija ili je samo "otkaceno" slovo.
[ mala_princesa @ 04.12.2004. 09:49 ] @
Okay, sam sla tamo, ali mi niti pokazalo ni. Evo vam sliku:

[ m4rk0 @ 04.12.2004. 10:22 ] @
Pa sama recenica kaze:
Nemoguce je povezivanje sa logical disc manager service-om.
Resenje:
u run-u ukucaj services.msc, pronadji servise koji se zovu:
logical disc manager i logical disc manager administrative service, startuj oba i stavi ih na automatic. Restartuj komp i problem ce biti resen.
[ mala_princesa @ 08.12.2004. 17:31 ] @
Hvala, sada ni na internet ne mozem iti i moj Device Manager je prazan. Pa se System Restore ne mozem narediti jer mi ne prima nista.
Ah, izgleda da moram pozvati mog servisera.
[ m4rk0 @ 08.12.2004. 19:51 ] @
Citat:
mala_princesa:
Ah, izgleda da moram pozvati mog servisera.

Ako ga budes zvala, obavezno ga pitaj u cemu je problem i iznesi na ES nacin resavanja istog, posto sam i ja nekada imao slican problem i rekli su mi da sam "sprzio neke fat tabele", a to je ko da mi nisu nista ni rekli
[ mala_princesa @ 09.12.2004. 09:50 ] @
Zmeneno!
[ Shadowed @ 10.12.2004. 17:12 ] @
FAT tabele su deo HDD-a gde se nalaze podaci o počecima fajlova kao i o strukturi direktorijuma. Ima ih dve (zbog backup-a).
Naravno, to jesi li ih zaista "sprzio" ili su ti samo tako rekli je druga stvar (najveca fora ako si imao NTFS a sprzio si FAT tabele :D).