[ EArthquake @ 03.12.2004. 17:42 ] @
problem je sledeci crko je ps/2 port za misa na ploci pa se na tom kompjuteru koristi ps/2 to usb adapter problem je kako naterati linux da ga prepozna kakva podesavanja mi trebaju inace to je Slackware 10.0 |
[ EArthquake @ 03.12.2004. 17:42 ] @
[ malisha @ 03.12.2004. 17:49 ] @
hmmm xorgconfig???
# ********************************************************************** # Core Pointer's InputDevice section # ********************************************************************** Section "InputDevice" # Identifier and driver Identifier "Mouse1" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/psaux" ovde uneti pravu izmenu da bi se prepoznao USB mis..... posto ako sam dobro razumeo imas nakacen USB to PS/2 konvertor posto je mis i dalje standardni PS/2... just an idea.. [ EArthquake @ 03.12.2004. 18:01 ] @
naravno da znam za xorg.conf
tu sam probao sve protokole koji su mi izgledali logicno ne radi mislim da je problem sto to ide preko usb port-a koj se ne vidi ili treba da se mountuje(lupam ) nikad nisam koristio nijedan usb device tako da nemam pojma nista o tome [ malisha @ 03.12.2004. 18:14 ] @
hmmm da... ako koristis genericki kernel.. trebalo bi da imas i USB podrsku... ili da probas da pozajmis od nekog USB misa.... pa da ga direktno ubodes i probas sa xorg.conf podesavanjima to da resis...
ehh kad se setim... u Mandrake-u je bilo moguce kroz kontrolni centar izmenuti tip misa.... takve sitnice bi mislim dobrodosle Slack-u... ![]() [ Marko_R @ 03.12.2004. 20:31 ] @
Probaj
Option "Device" "/dev/usb/mouse0" Ako ti nije miš jedini USB uređaj ili nije na prvom portu možda treba staviti mouse1 ili slično. [ axez @ 03.12.2004. 22:08 ] @
Device je /dev/input/mice za usb pacova.
[ EArthquake @ 06.12.2004. 22:13 ] @
problem resen
btw nije bilo bitno sto ide preko adaptera samo je trebalo naznaciti mis kao USB Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|