[ peka @ 04.12.2004. 01:36 ] @
Ok, ja bi da napravim nekakvu, kao, dx biblioteku koja ce da se satoji iz dva fajla dxlib.h i dxlib.cpp. E sad, sve promjenljive su mi globalne. Znaci: dxlib.h: extern LPDDRAWSURFACE7 primary; ... void PutPixel(int, int, LPDDRAWSURFACE); ... dxlib.cpp: #include <ddraw.h> LPDDRAWSURFACE7 primary; ... void PutPixel(int, int, LPDDRAWSURFACE) { ... } ... Ovo (tj. dxlib.h) nece da se iskomapjlira zato sto LPDDRAWSURFACE7 nije definisano u dxlib.h. Rjesenje je da stavim #include <ddraw.h> u dxlib.h ali ne zelim da imam #include u hederu, a to uostalom i nece da se iskompajlira ako #includeisem dxlib.h u vise fajlova ("***.lib object already defined in ***"), a koristim i #ifdef/endif za svaki heder. E sad, ja sam vidio da moze da se napravi heder koji deklarise neke tipove koji nisu definisani u tom hederu, tj. da se deklarise npr. LPDDRAWSURFACE7 bez #include <ddraw.h> (kod Lamothea u Trick of the 3d game prog. gurus) ali kod mene ne moze. Help... P.S. Dobro, ja ovde koristim dx ali isto mi se desava i kad hocu da deklarisem globalni npr. extern FILE *logfile bez #include <stdio.h> u tom hederu. Tako da pitanje pripada ovoj kategoriji, cini mi se... :) |