[ natas @ 07.12.2004. 17:11 ] @
kada pokrenem neki kratki film (u divx-u, media playeru i sl.) onda imam samo zvuk dok je slika crna i samo se vidi jedna tanka linija ukoso preko ekrana. neki filmovi mi rade a neki ne. cak i isti film nekada hoce a nekada ne.

sistem je pII 350MHZ, 128MB RAM

ima li iko rjesenje?
[ Corey @ 07.12.2004. 20:14 ] @
Jesi li probao sa podesavanjima za codec ili da pustis u nekom drugom playeru.Na primer MV2Player.
[ BytEfLUSh @ 07.12.2004. 20:17 ] @
Koja je graf. kartica?
[ bong @ 07.12.2004. 20:20 ] @
Proveri da nije zbog kodeka i skini ih i instaliraj

Evo kodeka koji ti pushtaju 99% filmova

FFDshow, K-lite codec Pack 2.34 Full,
Quicktime alternative, real alternative
[ natas @ 08.12.2004. 10:25 ] @
da, probao sam i na drugom kompjuteru ali je isto.
jednostavno nekada hoce, a nekada ne.

graf.kartica je Riva TNT.

koliko znam imam sve codece.

probao sam samo u gore navedenim programima.
[ BytEfLUSh @ 08.12.2004. 17:38 ] @
Probaj da smanjiš refresh rate. Isti problem sam imao i ja sa Riva TNT2 karticom, i došao sam do zaključka da GPU ne može da koristi overlay na višim frekvencijama osvežavanja ekrana.
[ natas @ 09.12.2004. 11:17 ] @
meni je osvježenje na 75hz. probao sam mijenjati od 80 pa na nize do 60 hz ali i dalje ostaje isto.

nego, na kojoj rezoluciji ti operiras? ja na 800x600.
[ BytEfLUSh @ 09.12.2004. 14:52 ] @
Ma to mi je bilo na starom kompu, mislim da sam držao 1152x864, ne sećam se.
Hmmm možda bi pomogao update drajvera za grafičku? Ili da pogledaš u ono right click na desktop, properties, settings, advanced, troubleshooting i tamo da se igraš sa onim klizačem "Hardware acceleration" - kažu da to pomaže kod nVidia kartica, ali kod mene nije uopšte imalo uticaja...

Inače, da li je to oduvek tako radilo ili je tek nedavno počelo?
[ b A n e @ 09.12.2004. 23:03 ] @
Probaj sa DivX player-om koji dolazi uz DiVx 5 ,... ja sam imao slicnih problema sa nekim spotovima i sa njim su radili,...
[ natas @ 10.12.2004. 13:12 ] @
probao ali ne radi. cak ni poslije instalacije xp sp1 i sp2, ne radi.

jedino mi preostaje da skinem nove drajvere za graficku, pa ce valjda onda da radi.
[ Corey @ 10.12.2004. 20:13 ] @
Citat:
b A n e: Probaj sa DivX player-om koji dolazi uz DiVx 5 ,... ja sam imao slicnih problema sa nekim spotovima i sa njim su radili,...
DivX Player je najgori player koji sam video.Framerate ne da pada u njemu pa to je bruka.
[ BytEfLUSh @ 10.12.2004. 20:19 ] @
@natas:
Probaj da isključiš Overlay u WMP-u, negde pod opcijama - performance... Verovatno će malo više seckati, ali uglavnom - reci jel ti tako radi...

@Corey, offtopic:
Slika u profilu - LOL! Odakle ti ta zajebancija? :)
[ natas @ 10.12.2004. 20:44 ] @
>
>LOL neces vjerovati. overlay mi je bio ISKLJUCEN, i kada sam ga UKLJUCIO,
>slika se vratila. sada rade cak i oni filmovi koji mi prije nisu nigdje
>radili, jer je izgleda overlay po defaultu iskljucen LOL

e ovoga ima samo kod microsofta :)
[ b A n e @ 13.12.2004. 23:39 ] @
Citat:
Corey: DivX Player je najgori player koji sam video.Framerate ne da pada u njemu pa to je bruka.

Nisam ni rekao da je dobar , a daleko od toga da je najbolji ,... vec da mi probleme slicne ovom RESAVAO.

Poz!!!
[ Corey @ 14.12.2004. 14:23 ] @
@BytEfLUSh
Ja sam pravio :)...
[ sdg @ 17.12.2004. 13:22 ] @
Un-instaliras sve kodeke... Prvo iz Add & Remove Programs, posle iz %windir% i %sysdir% obrises one fajlove (Divx.dll, Vobsub.dll ili sta vec), inace njihova imena i lokaciju mozes naci preko Control Panela, opcija Sounds & Audio devices... U Hardware pa Video Codecs.
E onda dolazi ono vazno... Ako oces da sve radi (ali apsolutno sve od filmica ili sta vec) instaliras samo neku verziju DivX GAIN Bundle kodeka i ako oces neki filter (AC3 ili sta vec.) i to resava problem. Microsoft ima podrsku za *.mpg (cest format malih filmica) tako da...
A mozes i da preskocis ovo i da instaliras Nimo Codec Pack, ima dosta filtera, nophodne kodeke(sve koriscene). I to pomaze.
E sad ima filmica koji *malo* kasne... Nema greske, doslo je do opterecenja ili nadmetanja kodeka(nemam odgovarajuci izraz:)) i onda samo iz Add & Remove programs uninstaliraj Nimo Codec pack i odma instaliraj divx gain bunle... Verujte mi smesno izgleda ovo sto sam pisao ali isto verujte da resava probleme... Ne skodi...