[ dragveli @ 07.12.2004. 21:32 ] @
Potreban mi je savet / pomoc oko jedne web aplikacije. Naime, dobio sam "radni zadatak" da za firmu razvijem aplikaciju koja ce se izvrsavati na intranet web serveru (IIS) i koja bi trebala da omoguci zaposlenima u mojoj firmi da tako beleze kog dana su provodili koliko vremena na kojoj vrsti poslova. Na primer: Pera Peric, 15. Novembar 2004: 2 sata na terenu 1 sat administrativni poslovi 3 sata pisanje ponuda 1 sat sastanak sa kupcem u prostorijama firme Zika Zikic, 15. Novembar 2004: 3 sata knjizenje naloga 4 sata nivelacije cena itd. Dakle, Pera i Zika ne rade u istom delu firme i nemaju iste poslove. Aplikacija bi trebala da bude u stanju da "prepozna" ko joj je pristupio (kroz web), i da na osnovu i pokaze nesto tipa: Dobrodosli Pero Pericu, izaberite dan za koji unosite izmene, i da mu nakon toga ponudi da unese vreme samo za one taskove koje on moze obavljati u svom svakodnevnom radu (npr. ako je komercijalista on moze da pise ponude, ali ne radi nivelacije cena, sto radi knjigovodja i dr.). Nasa mreza je Windows 2000 domen te mislim da bi autentifikacija korisnika na IIS mogla da se radi preko toga. Takodje, imamo u firmi SQL server i ova baza koju bi ova moja aplikacija koristila bi trebala u sustini da koristi vec ovaj postojeci server, tj da se pod njega doda jos jedna mala baza za ovu aplikaciju. E sada, prvo pitanje: da li je neko mozda vec video neku ovakvu aplikaciju? Da li mozda ovako nesto postoji kao freeware? Ako trebam da sednem i to pisem od nule - sta mi od alata / programskih jezika preporucujete? Nemam programerskih iskustava, ali ni neki krajnji rok kada ova aplikacija treba da bude stavljena u pogon pa mogu sebi da dozvolim luksuz da kroz njeno pisanje naucim osnove nekog programskog jezika. Da li bi recimo Visual Basic ili .NET bio pravi izbor? ASP? Mogu li se uz pomoc njega praviti Web aplikacije? Ili mi je bolje nesto drugo? Znam da se Front-Page koristi za kreaciju web sadrzaja, ali nisam bas siguran da se u njemu mogu raditi ovakve aplikacije? Svaki savet/smernica je vise nego dobrodosao! ![]() |