Mislim da covek ipak trazi malo specificnije savete vezane za .NET koje ce tesko pokupiti u Advocacy, uz sav sum koji se tamo pojavi, tako da sam (bar ja) rad da ovu temu ostavim ovde za sada (dok se ne pretera

).
U principu najbolje performanse ces dobiti distribuiranom aplikacijom primenom rich (iliti fat) klijenta u kojoj je sva realno primenljiva poslovna logika na klijentskoj strani. Kad kazem realno primenljiva znaci da ako imas proveru koja zahteva cross-reference nad milion redova, zadrzi je na serveru
Prevedeno u .net, napravi WinForms aplikaciju koja ce se izvrsavati na klijentima i koja ce komunicirati sa centralnim serverom preko ".NET Remoting"-a. Kao sto rece JogyII izbegavaj TS, kao prvo skupo je za ovu igranku, a kao drugo trebace to double-Xeon masina sa 4GB rama da poteras vise od 20 korisnika, jednostavno se ne isplati.
Ako si na dobrom LANu aplikacija moze i da bude ona najprostija, tj da sve bude u samoj aplikaciji bez .NET remotinga, i da sve instance aplikacije gadjaju istu bazu. Sve zavisi sta hoces da napravis...