[ noctua @ 08.12.2004. 14:05 ] @
Pozdrav!

Jedno kratko pitanje:
Da li je "suse linux professional 9.2" isto sto i "novell professional" ???
TJ. prosto receno, da li je novell napravio/dodao/promenio nesto svoje ili je samo nakacio ime ispred suse-a?
E, da... i jos malo:
Da li je isto "Novell Linux Desktop 9" i SuSE 9.2? Da li je neko probao taj "Desktop 9"? Utisci?
[ Miroslav Strugarevic @ 08.12.2004. 16:44 ] @
Koliko je meni poznato jeste, jedina izmena je ta sto se na Novell Linux Desktop-u nalazi novi Ximian Gnome ili kako se vec zove sada.

Probacu ga za neki dan verovatno cuo sam da je dobar.
[ TiXo @ 08.12.2004. 21:28 ] @
Najbitnije je da je Novell Desktop baziran na SLES-u 9,
i napunjen ex Ximian stvarima.
[ noctua @ 09.12.2004. 12:59 ] @
Pozdrav

Citat:
Miroslav Strugarevic: Koliko je meni poznato jeste, jedina izmena je ta sto se na Novell Linux Desktop-u nalazi novi Ximian Gnome ili kako se vec zove sada.
Probacu ga za neki dan verovatno cuo sam da je dobar.

Ono sto mene buni je sledece: SUSE nije postavio nikakve iso za download (ne racunajuci LIVE) a NOVELL nudi svoju trial verziju za skidanje (koji je, btw, osakacen, kako kazu, samo za podrsku)... O cemu se tu radi?

Miroslave, ajde kad probas, napisi koju rec o njemu... Da li vredi skidati i instalirati? Opsti utisci? Sta ima od softwera? Itd...
[ tdjokic @ 09.12.2004. 14:58 ] @
5 cd-a: 300 din+PTT
1 DVD: 250 din + PTT
SuSE 9.2 Professional
25.10.2004, optimizovan za i586 arhitekturu, firefox 0.10.0, gcc 3.3.4, gimp 2.0.4, glibc 2.3.3, gtk+ 2.4.9, iptables 1.2.11, kdebase 3.3.0, koffice 1.3.3, kernel 2.6.8, libgnome 2.6.1, mozilla 1.7.2, OpenOffice 1.1.3, perl 5.8.5, xorg 6.8.1, graficko instaliranje, YAST administracija, DVD verzije za 32 i 64-bitne arhitekture procesora,

Ima ovde da se kupi na ES-u :-) pogledaj temu u mom potpisu pa potrazi...
[ Miroslav Strugarevic @ 09.12.2004. 16:33 ] @
Pa znas kako, nisam ja skidao, ali koliko sam razumeo samo je osakacena podrska i verovatno njihov online update (sto jeste steta) ostalo je standardno..

Jos nisam nabavio cd-ove, nadam se uskoro.
[ Miroslav Strugarevic @ 10.12.2004. 20:12 ] @
Instalirao sam juce. Utisci su dosta dobri. Znaci svakako bih pre izabrao NLD9 od Fedore ili Mandraka. Instaler je SuSe-ov, pre toga nisam instalirao SuSe tako da mi je prvi utisak na instaler dosta dobar, naravno veliki plus je to sto je Novell to sve lepo doterao, dodao Gnome ikonice, i crveno-crno-sivu kombinaciju boja koja se vidja i na Novell-ovom sajtu..
Boot screen je odlican, znaci mnogo lepsi cak i od Fedorinog. Gnome je Novell-ov, ono sto je razlicito se vise odnosi na vizuleni izgleda a ne na lakocu koriscenja. Minus je taj sto je QT tema ona defaultna, siva, YaST je super, ima velike mogucnosti i ima Gnome ikonice, jedino fali i tema koja bi se poklapa sa Gnome-ovom. Ikonice u meniju su ogromne sto mi se ne svidja, i menu dosta lici na XP-ov tako da mi se i to ne dopada. Dodaj je Firefox sa Gnome ikonicama takodje, koje su super.. OpenOffice je Novell-ov, novost je ta sto sada OO cita Gnome temu, i koristi GTK 2.4 open dialog, tako da je sada uklopljen do maksimuma u celo okruzenje.. To je nesto na brzinu, screenshotove imate na netu, na osnews-u ako vas zanima.. Zato nisam hteo ni da ih kacim..

Sve u svemu, odlican sistem za poslovnu primenu, dok je za desktop opet bolji neki drugi ..