|
[ H@usto® @ 08.12.2004. 17:59 ] @
| Treba mi pomoc oko web dizajna, odnosno Dreamweaver-a!!! Pocetnik sam i neke najprostije stvari ne znam. Procitao sam i tutorijal i jos neka dokumenta, ali mi nisu jasne par stvari.
1. Kako da linkujem Shockwave "dugmice"?
2. Kako da kopiram index.htm onoiiko puta koliko ce mi biti potrebno u postavljanju linkova?
3. Skinuo sam neke Flash animacije sa drugih sajtova koje bih hteo da ubacim u prezentaciju, pa me zanima da li mogu da izmenim atribute u njoj, kao npr. tekst, boju,..., pomocu nekog programa, a da je zatim ubacim u prezentaciju?! |
[ H@usto® @ 08.12.2004. 22:13 ] @
Odgovor na prvo i drugo sam provalio, a i sto su bila teska... Sada me zanima samo ovo trece: "Skinuo sam neke Flash animacije sa drugih sajtova koje bih hteo da ubacim u prezentaciju, pa me zanima da li mogu da izmenim atribute u njoj, kao npr. tekst, boju,..., pomocu nekog programa, a da je zatim ubacim u prezentaciju?!"
[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 09.12.2004. u 08:02 GMT+1]
[ cicika @ 08.12.2004. 22:27 ] @
Možeš li, majke ti, da pišeš normalno umesto tog bold-a???
[ BytEfLUSh @ 08.12.2004. 22:30 ] @
Naziv teme je "Mir Kolača"? LOL :)
Što se trećeg pitanja tiče, gotove flash animacije su uglavnom zaštićene šifrom od import-ovanja u neki Flash projekat. Mada, video sam da postoje neki Flash extract-ori (ili kako se već zovu), proguglaj malo. Nisam ih nikad koristio pa ti ne mogu reći kako rade i da li uopšte rade....
[ Ilija Studen @ 08.12.2004. 23:03 ] @
Čovek hoće da promeni parametre postojeće Flash *acije (animacije, aplikacije). Možeš, ali imaju dva uslova:
1. podešavanja koja ti hoćeš da uradiš animacija mora da podržava, tj. da ih može konfigurisati pomoću parametara
ili
2. da imaš FLA fajl koji ćeš svojim znanjem i pameću izmeniti
[ H@usto® @ 16.12.2004. 22:37 ] @
Citat: cicika: Možeš li, majke ti, da pišeš normalno umesto tog bold-a???
Pa znas sta, ovde ima jedno pravilo, ako nisi znala, a ono je: "Ovo je opis foruma u kome trenutno pišete poruku. Molimo Vas da ga pročitate i proverite da li Vaša poruka zaista ima veze sa temom "Web dizajn" foruma! Hvala."
A i ne znam gde si ti to videla taj BOLD.
A BytEfLUSh i Ilija Studen, hvala, probacu nesto da smotam, mada ne verujem da ce uspeti. Thanx anyway!
[ noviKorisnik @ 16.12.2004. 22:51 ] @
Citat: H@usto®:
Citat: cicika: Možeš li, majke ti, da pišeš normalno umesto tog bold-a???
Pa znas sta, ovde ima jedno pravilo, ako nisi znala, a ono je: "Ovo je opis foruma u kome trenutno pišete poruku. Molimo Vas da ga pročitate i proverite da li Vaša poruka zaista ima veze sa temom "Web dizajn" foruma! Hvala."
A i ne znam gde si ti to videla taj BOLD.
Već sam pomislio da ću doveka morati da ti čistim boldove, ali super, kritika je od pomoći...
Inače - tačka 5 pravilnika - http://www.elitesecurity.org//o/pravilnik/korisnici/index.html -
Citat: 5. Ne šarenite poruke
Ne preterujte sa korišćenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, UBB kodova ([red][/red], [blue][/blue], [b][/b], [i][/i]) i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu. Njih treba upotrebiti samo u slučaju kada je potrebno izdvojiti neku misao: na primer, masna slova koja se dobijaju pomoću bold ([b] i [/b]) tag-a.
Isti ovaj pravilnik pojavljuje se i na stranici za pisanje poruke ispod Pregleda poruka...
[ cicika @ 16.12.2004. 23:05 ] @
@Haustor
Znam ja zašto sam kucala off topic poruku i vrlo sam upoznata sa pravilnikom i opisima foruma. Poenta je u tome da ti je ostao nepravilno zatvoren bold tag u potpisu i sve poruke koje si postavio u tih par dana (ili koliko je već bilo) su cele bile boldovane, što je ipak nepotrebno. Nema potrebe da se tako žestoko buniš dok moderator foruma u kom postuješ "čisti" poruke.
[ dragancesu @ 19.12.2004. 07:25 ] @
Citat: Skinuo sam neke Flash animacije sa drugih sajtova koje bih hteo da ubacim u prezentaciju, pa me zanima da li mogu da izmenim atribute u njoj, kao npr. tekst, boju,..., pomocu nekog programa, a da je zatim ubacim u prezentaciju?!
Moze, ali ne tako jednostavno. Pronadji neki program deklarisan kao flash decompiler i dobices sve elemente flash filma, slike, tekstove, skripte, mada ne i fla fajl. Onda promenis sta treba i opet sastavis.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|