[ tomkeus @ 09.12.2004. 14:38 ] @
| Imam Fedora Core 2 i kernel 2.6x. Problem je sledeći: sistem mi pogrešno detektuje zvučnu karticu. Znam da za karticu trebam da instaliram sledeće module ac97, ac97_codec i ac_plugin_ad1980, međutim, ne znam kako da ih kompajliram i instaliram. |
[ cob4lt @ 09.12.2004. 19:32 ] @
Pa jesi li procitao README ili INSTALL file? Al mislim da ti je najbolje kompajlat novi kernel da si sve nastimas kak se spada
[ VRider @ 10.12.2004. 10:26 ] @
Nema potrebe za rekompajliranjem citavog kernela. Moze samo da doda nove module "na zivo". make menuconfig, dodas module, i onda samo make modules && make modules_install.
[ tomkeus @ 10.12.2004. 14:02 ] @
Ej, iskompajlirao sam juče kernel i ubacio sam mu podršku za AC97. Sada me zanima kako da podesim GRUB da mi podigne sliku koju sam iskompajlirao. Jasno mi je šta da stavim za kernel, ali GRUB ima i ono polje initrd. Koliko sam našao u dokumentaciji initrd služi za alokaciju memorije na startu. Dakle, kako treba da mi izgleda grub.conf?
[ VRider @ 10.12.2004. 14:06 ] @
initrd ne moras da imas. Moze i bez njega. Samo stavi opciju noinitrd u grub.conf (info grub).
Ako zelis, mozes i da napravis novi initrd, koji odgovara novom kernelu (man mkinitrd).
U svakom slucaju, na ovom forumu vec imas nekoliko tema (od kojih su neke aktivne i ovih dana) koje se bave igranjem sa kernelom. Pogledaj ih!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.