[ mika @ 12.04.2002. 15:27 ] @
Daklem ovako: imam Pinnacle PCTV+Duron 750@1000+256MB+KT7E+... i radim grebovanje u Virtual Dub-u, uz Divx 4.12. E sad, pošto sam do skora grebovao sve nešto na sitno, a juče mi je stigla neka kaseta 180min. koju celu treba da prebacim na hard, uključim ja VDub, odradim 3h grabovanje (audio PCM 22KHz 16b mono) i da premotam po filmu da vidim šta sam uradio, kad ono-pri kraju filma zvuk kasni više od 10 sekundi!!!!

Posle sam skontao da postoji u donjem desnom uglu ekrana "VT offset" koji pokazuje koliko zvuk kasni/rani, ali mi to i nije neka uteha...

Pitam ja vas: da li je neko imao sličnih problema, da li je problem u Codec-u (da probam u nekom drugom, pa da posle dub-ujem u DivX), i kako se praktično prevazilazi ovaj problem??? Zauzeće procesora ne prelazi 40% tako da to nije problem.

Pozdrav i hvala unapred.
[ bre @ 21.06.2002. 00:23 ] @
Pa ta katica nije predvidjena za to.
[ jc denton @ 21.06.2002. 01:22 ] @
A zasta je predvidjena ?
Jel mogu da te zamolim da mi objasnis ?
[ mika @ 21.06.2002. 13:39 ] @
Pa i ja to pitam, ne pokusavam ja da grebujem u nekoj ekstra rezoluciji tipa 800x600 ili 640x480 vec u najnormalnijoj 3**x2**!!!

A, inace ne vidim drugu primenu ove kartice. Ili mozda postoji na uputstvu nesto pisano sitnijim slovima pa ja nisam procitao

Molim vas, ako je neko imao slicnih problema, pisite!!!!
[ jc denton @ 21.06.2002. 15:15 ] @
Zasto ne download-ujes VidCap32 ?
Mali i mocan program.

pozdrav
[ bre @ 21.06.2002. 23:21 ] @
Citat:
jc denton:
A zasta je predvidjena ?
Jel mogu da te zamolim da mi objasnis ?

Pa predvidjena je kako joj i samo ime kaze za gledanje TV-a.
Pinnacle ima karticu koja je predvidjena za kucni capture DC10+
[ jc denton @ 22.06.2002. 00:32 ] @
Slazem se.
A sta kazete na kombinaciju PCTV (ili bilo koji BT8x8) + Morgan Codec ili PIC Video Codec ?
Jel probao neko ovako da radi ?

pozdrav
[ mika @ 28.06.2002. 15:18 ] @
OK, tako sam i mislio, ali nisam uspeo da nadjem odgovarajuci codec, tj. minut mi je bio strahovito veliki na hardu. Probacu sa ovim PIC-om jer koliko vidim ovaj prvi nije besplatan?

Posle samo dubbing u Divx i to je to.

10X!!!

P.S. ODLICAN sajt, koji resava maltene sve probleme: www.vcdhelp.com/capture.htm
[ jc denton @ 28.06.2002. 16:31 ] @
Nije ni jedan od ova dva koja sam naveo, ali uvek moze da se 'plati' :)
Ako ne nadjes 'nachin za placanje', javi se na PP.

pozdrav
[ queens @ 23.05.2005. 20:10 ] @
hey covek je pitao zasto kasni zvuk i nista ne rekoste ili ste rekli da taj Pinaccle ne odgovara ? ja imam ATI 9250 video in i imam isti problem sa virtual dubom pri grebovanju , mada sam probao da grebujem i sa Pinnacle 9 i sa Virtual VCR i sa MyTV i ali uvek kada je veliki fajl ima kasnjenje bez obzira kako kompresujem da li dabom ili Dr. divixom , sta je frka oko toga zvuka, jel mora da budu podesene frekfencije zvuka isto i za prvi prvi greb i za kompresovanje ?? moze li virtual dub da desinhronizuje audio sa video sa moje kartice , jel treba da bude chekirana opcija lock video to audio stream ?
i nije mi jasno kako nisam dobio sa grafickom nikakv program za capture , a kad smo vec kod toga zna li neko mozda neki program da radi capture u full screenu sa digitalne kamere ?? ovo mi bas treba pa ako neko zna neka javi...

poz